Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

«ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ»

Μετά το χαράτσι της ΔΕΗ, έρχεται το νέο ΕΤΑΚ, για τους ιδιοκτήτες οικίας. Λες και το να έχεις ένα σπιτάκι, σε κάνει αυτόματα μεγιστάνα! Μάλλον πρέπει να γίνουμε όλοι νοικάρηδες για να ξενοιάσουμε... Εν πάσι περιπτώσει, στο παρακάτω εύθυμο αρθράκι από το ΡΟΜΑΝΤΣΟ Νο 1314 (7/5/1968), γίνεται λόγος για τη μετακίνηση σε ένα διαμέρισμα, κάτι που σήμαινε τότε αύξηση του βιοτικού επιπέδου. Που να 'ξεραν τότε τι τραβάνε οι ιδιοκτήτες σήμερα...

15 σχόλια:

 1. Ευτυχώς και με τις ιστορίες που μας δίνεις μας κάνεις να γελάσουμε μέσα στην τόση κατάθληψη.Αν κάποια στιγμή αγοράσαμε ένα διαμερισματάκι για να ενισχήσουμε τα έσοδα με ένα μικρό ενοίκιο. Τώρα με τα χαράτσια ούτε ενοικιάζονται ούτε μπορούμε να πληρώσουμε τους φόρους. Εχουν σαν στόχο να μας τα πάρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα γίνουμε νοικάρηδες στα ίδια μας τα σπίτια! Και το ότι απέκτησες ένα διαμερισματάκι (με όσες στερήσεις) αυτομάτως σε καθιστά... μεγιστάνα του πλούτου! Και όλα αυτά τα λεφτά πάνε στους λογαριασμούς των πολιτικάντηδων στις Ελβετίες...

   Διαγραφή
 2. Κόποι και στερήσεις μιας ζωής... ξαναγοράζουμε τα σπίτια μας :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν τα ξαναγοράζουμε αλλά θα τα χιλιοπληρώσουμε μη μπορώντας να αντιδράσουμε! Μάλλον ενδιαφέρονται οι πολιτικάντηδες να αρχίσουν άμεσα τις κατασχέσεις λόγῳ χρεών...

   Διαγραφή
 3. Πλάκα έχει το αρθράκι! Οι φόροι για τα σπίτια δεν έχουν πλάκα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι δεν έχουν πλάκα, αλλά ταφόπλακα! Αντί να φορολογήσουν τα κόμματα για τις χοντρές μίζες που τσεπώνουν επιτίθενται στον κόσμο!

   Διαγραφή
 4. Κάτι που δε λέει κανείς εδώ μέσα είναι ότι σε όλο το κόσμο υπάρχουν φόροι ιδιοκατοίκησης.

  Όποιος έχει σπίτι, ακίνητο γενικά πληρώνει κάθε χρόνο φόρο ιδιοκτησίας ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ με το πόσο μεγάλη είναι η περιουσία του. Πού βλέπετε το κακό?

  Και παραδεχτείτε ότι τα διαμερισματάκια σας δεν τα πήρατε με δήθεν οικονομίες, αλλά με δάνεια για αυτό σας καίει το όλο θέμα. Αν αυτό θεωρείται ανάπτυξη με δανεικά, τώρα ήρθε η ώρα να σκάσει η φούσκα με τα "διαμερισματάκια" σας.

  Αν έχετε ακίνητα "διαμερισματάκια" όπως τα λέτε και δεν γουστάρετε φόρους, αλλά απαιτείτε δωρεάν παιδείες και υγείες, με τις υγείες σας και να πάτε να τα πουλήσετε (εάν βρείτε αγοραστή φυσικά στην τιμή που θέλετε).

  Κάποιος πρέπει να σας πει και τον αντίλογο εδώ μέσα.

  Δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι με αυτά που λέτε.

  999 ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το θέμα δεν είναι ο φόρος ακίνητης περιουσίας, αλλά το ότι το παράκαναν με τα χαράτσια της ΔΕΗ και το ΕΤΑΚ!

   Η αναλογικότητα δεν ισχύει στην Ελλάδα για την ιδιοκτησία. Ισχύουν τα αντικειμενικά κριτήρια ανά περιοχή. Δηλαδή, ένα διαμέρισμα 45 τ.μ. στην Καλλιθέα πληρώνει μεγαλύτερο χαράτσι ή φόρο από ένα 45άρι τ.μ. στο Πέραμα, διότι η Καλλιθέα έχει μεγαλύτερο συντελεστή! Κι ας έχουν οι ιδιοκτήτες το ίδιο εισόδημα. Εκεί υπάρχει το κακό: Ότι δεν υπάρχει πλήρης ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ στη φορολογία. Για να μην πω αρκετούς πλούσιους που δίνουν ψύχουλα μιας και έχουν «υψηλές» γνωριμίες...

   Μπορεί εσύ να πήρες το διαμέρισμά σου με δάνειο, προφανώς μιλώντας για σένα, αλλά εγώ το κληρονόμησα. Πολλοί όμως που πήραν δάνειο στεγαστικό το πληρώνουν! Δεν τους το χάρισε κανένας! Και αυτά δεν είναι αγύριστα δανεικά. Για ποιά ανάπτυξη με δανεικά μιλάς;Και επειδή οι τόκοι είναι υπέρογκοι αφενός και αφετέρου πριν ακόμη ξεχρεωθεί το σπίτι, ο ιδιοκτήτης πληρώνει φόρους σαν να έχει πλήρη κυριότητα δεδομένου ότι πληρώνει όλους τους υπόλοιπους έμμεσους και άμεσους φόρους, έχει δικαίωμα να απαιτεί κοινωνικές υπηρεσίες από το κράτος.

   Κανείς δε λέει ότι δεν γουστάρει να πληρώνει φόρους, αλλά γιατί φερ' ειπείν, δεν τιμωρεί παρομοίως και τους αγρότες που έχουν πλουτίσει από τις μαϊμού κοινοτικές επιδοτήσεις (εσύ στη Λάρισα θα το γνωρίζεις πολύ καλύτερα); Δεν είναι ντε καλά οι ιδιοκτήτες σπιτιού, μεγιστάνες, και ούτε έχουν βίλες με πισίνες.

   Οπότε μην επιτίθεσαι εύκολα στον κάθε μικροεισοδηματία που έχει ένα σπίτι και προτίμησε αντί για νοίκι, να πληρώνει τη δόση στην τράπεζα. Τη στιγμή που κάμποσοι «επαγγελματίες» νοικάρηδες, δεν πληρώνουν νοίκια και αφήνουν καταστροφές στο σπίτι άμα φύγουν. Δεδομένου ότι και τα ενοίκια μειώνονται, όπως και τα εισοδήματα εν γένει.

   Αυτά, μιας και είμαι υπέρ του αντίλογου, γι' αυτό και δεν βάζω έγκριση των σχολίων. Αν και θα προτιμούσα κάποιο σχόλιο επί της ανάρτησης και όχι των όποιων σχολίων. Αν είχα βάλει έγκριση σχολίων και δεν τα είχα δημοσιεύσει, δεν θα τα διάβαζες και ίσως να σχολίαζες επί της επικείμενης ανάρτησης! Απλό, ε;

   Διαγραφή
  2. Gyro, στην Ελλάδα όπως και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ΔΕΝ υπήρχε φόρος στο τεκμαρτό ενοίκιο, δηλαδή την ιδιοκατοίκηση. Πειραματικά, και κάνοντας αρχή από τη χώρα μας, σκοπεύουν να ανοίξουν το δρόμο για τη νέα αυτή φορολογία.

   Διαγραφή
 5. εγώ μένω σε διαμέρισμα που για να το αποκτήσω χρυσοπλήρωσα το δάνειο και τώρα πρέπει να πληρώσω και ιδιοκατοίκηση! Άμα είναι έτσι, να πληρώσουν ΕΤΑΚ και οι ενοικιαστές ανάλογα τα τ.μ. που ενοικιάζουν. Εξάλλου όπως εγώ προτίμησα αντί να πληρώνω ενοίκιο να πληρώνω δόση (πολύ μεγαλύτερη από το ενοίκιο), θα μπορούσαν και πολλοί άλλοι νοικάρηδες να κάνουν το ίδιο! Να ρισκάρουν να πάρουν στεγαστικό δάνειο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το κράτος θεωρεί μόνο τους μικροϊδιοκτήτες πάμπλουτους μιας και οι μεγαλοϊδιοκτήτες έχουν τις «γνωριμίες» τους!

   Διαγραφή
 6. Κανείς δεν θέλει από ότι βλέπω να πληρώνει φόρο ιδιοκατοίκησης. Μπορεί να υπάρχουν αδικίες συμφωνώ αλλά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό κανείς μα κανείς δεν θέλει να του πειράξουν το αγαπημένο του διαμερισματάκι που το πήρε με δανειάκι.

  Μετά μην απαιτείτε δημόσια και αξιόπιστη υγεία ούτε άλλες παροχές.

  Άντε ψηφίστε τώρα τον Τσίπρα σας να στανιάρετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το δανειάκι σε πείραξε; Ή το ότι κάποιοι το πληρώνουν με αυξημένα επιτόκια αυτό το δανειάκι; Εσύ δικό σου σπίτι έχεις ή μένεις στο νοίκι; Και αν έχεις, πως το αγόρασες, χωρίς δάνειο;

   Αν δεν πήρες δανειάκι και δεν πληρώνεις φόρους για το σπίτι σου, εννοείται ότι δεν πρέπει να έχεις δημόσια και αξιόπιστη υγεία!
   Εκτός αν για σένα όσοι έχουν δικό τους σπίτι πρέπει να πάνε και... φυλακή από πάνω!

   Και μάλλον ψήφισες τον Σαμαρά με τους μπουμπούκους; Σου άρεσε το ΔΝΤ και η ανεργία; Ή ακόμη δεν έχεις μείνει άνεργος; Κάτσε να μείνεις και να σου κοπανάνε τους φόρους (όπως υπέγραψε ο Σαμαράς) και θα δεις τι ωραία που είναι!
   Όσο για τον λαϊκιστή Τσίπρα καλά τα πήγε στη Λάρισα! Του δώσατε πλάκα-πλάκα 24.430 ψηφαλάκια από 7.548 το 2009! Ενώ του «αγωνισταρά» Σαμαρά, από 68.769 το 2009, του δώσατε φέτος 36.397!

   Διαγραφή
 7. Τα δανειάκια δεν τα πήρατε με το ζόρι από τις "κακές" τράπεζες.

  Τον Τσίπρα δεν το ψήφισα εγώ και δεν θα απολογηθώ για όλη την περιοχή μου.
  Και πληρώνω όλους τους φόρους μου μια χαρά. Μην στενοχωριέσαι για μένα.

  Και ούτε θα σας πω αν έχω σπίτι δουλειά ή δάνειο.

  Δεν μιλάμε προσωπικά εδώ μέσα.

  Βλέπω πειράχτηκες αρκετά.
  Θα είσαι και συ οπαδός των Τσιπραίων.
  Δεν πειράζει. Αυτά έχει ο διάλογος.

  Θα τα ξαναπούμε, αν και δεν το νομίζω..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοίτα, το ότι έχεις δουλειά είναι προσωπικό μεν, αλλά το έχεις γράψει στο blog σου, οπότε είναι ήδη γνωστό!

   Το ότι έχεις κάποιο κόμπλεξ με όσους πήραν δάνειο φαίνεται από αυτά που γράφεις.

   Τα ποσοστά των Τσιπροσαμαράδων τα λένε τα επίσημα στοιχεία. Επειδή ειρωνεύτηκες με το τι θα ψηφίσουμε, μην απορείς που σου θύμισα τι ψηφίσατε εσείς οι Λαρισαίοι στις εκλογές. Εκτός και αν είσαι Λαρισαίος μόνο όποτε σε συμφέρει!

   Το ότι αν έχεις σπίτι είναι αδιάφορο, αλλά αφού μέμφεσαι όσους έχουν, καλό θα ήταν να μας πεις τι κάνεις εσύ που ξέρεις τα... σωστά, αν και πιάστηκες αδιάβαστος στο θέμα της φορολογίας!

   Αν κάποιος πειράχτηκε, είσαι εσύ! Κανείς σε σε ειρωνεύτηκε και ούτε σου έβαλα έγκριση των σχολίων, μιας και αυτό το κόμπλεξ της λογοκρισίας σε μια αντίθετη άποψη δεν υπάρχει σ' αυτό το μπλογκ! Εδώ όπως βλέπεις γίνεται διάλογος χωρίς «προέγκριση» και λογοκρισία!

   Αν κάποιος είναι οπαδός σε κάποιο κόμμα, αυτός είσαι πάλι εσύ που εμμέσως πλην σαφώς μας λες ότι ψήφισες Σαμαρά! Το γιατί είναι δικαίωμά σου και μου είναι παντελώς αδιάφορο. Αλλά κανείς δεν σου έκανε υποδείξεις για τι να ψηφίσεις όπως έκανες εσύ!
   Όσο για μένα, κανέναν πολιτικό δεν έχω χαϊδέψει και όπως θα έχεις δει, όταν κάνω γελοιογραφίες (που είναι κατά βάσιν πολιτικές) δεν χαρίζομαι σε κανέναν.

   Αυτά!

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.