Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (26/04/2015) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ

 Μας διηγείται η σημερινή περικοπή:

ἀλλ᾿ ὑπάγετε εἴπατε τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ καὶ τῷ Πέτρῳ ὅτι προάγει ὑμᾶς εἰς τὴν Γαλιλαίαν· ἐκεῖ αὐτὸν ὄψεσθε, καθὼς εἶπεν ὑμῖν. (Μαρκ. 16, 7)

Αλλά πηγαίνετε, πείτε στους μαθητές του και στον Πέτρο ότι πηγαίνει πριν από εσάς στη Γαλιλαία. εκεί θα τον δείτε καθώς σας είπε.
Οι τρεις γυναίκες (Μαγδαληνή, Μαρία μητέρα του Ιακώβου και Σαλώμη) άκουσαν από τον άγγελο, τον οποίον είδαν στον κενό τάφο, να τους παραγγέλλει να πάνε να γνωστοποιήσουν οι ίδιες στους μαθητές την ανάσταση του Χριστού. Σε αντίθεση με τους φοβισμένους και καταπτοημένους μαθητές, έδειξαν πίστη και τόλμη πηγαίνοντας και στο σταυρό αλλά και εντός του τάφου. Αυτή τους η αφοσίωση επιβραβεύεται με το να γίνουν απόστολοι του ανεστηθέντος εσταυρωμένου και να αναγγείλουν την παρουσία Του στη Γαλιλαία. Ειδικά μάλιστα αναφέρεται το όνομα του Πέτρου, (ο ευαγγελιστής Μάρκος ήταν μαθητής του Πέτρου) ο οποίος είχε αρνηθεί τρεις φορές τον Ιησού και μετανιωμένος είχε λυπηθεί πάρα πολύ για το σφάλμα του. Η αναγγελία της ανατάσεως θα ήταν γι' αυτόν μια μεγάλη ανακούφιση και παρηγοριά. Στη Γαλιλαία λοιπόν, ο Κύριος θα έκανε τη δημόσια εμφάνισή του, επειδή εκεί βρίσκονταν πολλοί μαθητές του.   

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ και εδώ.