Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

«ΠΝΕΥΜΑ» ΑΠΝΕΥΣΤΟ...

Τι σου είναι αυτό το περιβόητο «πνεύμα των Χριστουγέννων»! Το εφηύραν οι προτεστάντες, για να αντικαταστήσουν τον Λόγο του Θεού, του οποίου την ενανθρώπηση εορτάζει η Εκκλησία με τα Χριστούγεννα. Δεν αρέσει στους ορθολογιστές και καπιταλιστές «χριστιανούς» ότι ο Χριστός γεννήθηκε με μυστηριακό τρόπο. Δεν τους αρέσει, το ότι ο Χριστός έλαβε την ανθρώπινη φύση για να μας τραβήξει από το τέλμα της αμαρτίας. Δεν τους αρέσει η αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο, και κατ' επέκταση, ούτε και η αγάπη του ανθρώπου προς το συνάνθρωπο...

Οπότε τι κάνουν; Υποβαθμίζουν τον Χριστό! Στα γενέθλιά Του, αντί να μιλούν για το Χριστό, τον αντικατέστησαν με το γενικό και αόριστο «πνεύμα των Χριστουγέννων»! Το τι ακριβώς είναι αυτό, δεν μας το λένε. Πηγάζει εκ Θεού; Είναι αποτέλεσμα μαγείας; Είναι κάποιο υπερφυσικό φαινόμενο; Ουδεμία εξήγησις! Σίγουρα αν θυμηθούμε το αντίστοιχο «πνεύμα» του Τσαρλς Ντίκενς, είναι προϊόν μιας προτεσταντικής μυθοπλασίας. 

Μαζί με κάθε λογής σαχλαμάρα που κάνει ο «ανεπτυγμένος» κόσμος τη χριστουγεννιάτικη περίοδο και μας τη σερβίρει η τηλεόραση, δήθεν ότι δείχνει κάτι πιο ανάλαφρο, είδα και την παραπάνω είδηση. Για ένα μυστήριο που έγινε για τη σωτηρία των ανθρώπων, έχουν δικαίωμα και τα.. ψάρια! Αυτοί που θέλουν να γραφικοποιηθεί και να γελοιοποιηθεί η μεγάλη εορτή της Εκκλησίας, έχουν σίγουρα καλπάζουσα φαντασία! Σε μια χώρα σαν την Ν. Κορέα, όπου χριστιανοί είναι περίπου ο μισός πληθυσμός και από αυτούς λογιών λογιών προτεσταντικές ομάδες, τι να περιμένει κανείς...

Εξαφανίζοντας το Χριστό από τα Χριστούγεννα, τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει ο καλοβολεμένος καπιταλιστής «χριστιανός»; Το πολύ απλό: Να κρύψει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Την αγάπη! Όχι την αγάπη μόνο σε όποιον έχουμε λαμβάνειν, αλλά προς άπαντες. Ναι, μια έννοια που αν γινόταν πράξη, ούτε πόλεμοι θα γίνονταν, ούτε ολόκληρες περιοχές στον πλανήτη θα ονομάζονταν τρίτος κόσμος! Έλα που όμως με το να αρπάζουν τα καπιταλιστικά κράτη τον πλούτο τον πιο αδύναμων κρατών, έχουν κάνει περιουσίες και έχουν πετύχει υλική ανάπτυξη; Αφήνει κανείς εύκολα τον υλικό πλούτο; Οπότε για να έχουν καθαρή τη συνείδησή τους, απομακρύνουν το Χριστό, και το όποιο κήρυγμα για φιλανθρωπία, έλεος, κλπ, κλπ! 

Με διωκόμενο το Χριστό από τα χριστούγεννα, δεν μένει παρά να απολαύσει η «ανεπτυγμένη» ανθρωπότητα το πνευματικό της τέλμα, μιας και μόνο με το φολκλόρ των εορτών, το τέλμα είναι το μόνο «κέρδος» που αποκομίζει, είτε έχει είτε δεν έχει γεμάτη τσέπη...!      

8 σχόλια:

 1. Τα ψάρια σε ενόχλησαν; Ο καπιταλισμός ή πνεύμα των Χριστουγέννων;
  Μάλλον οι Προτεστάντες.
  Τι να κάνουμε;...υπάρχουν και άλλες θρησκείες.
  Πάντως αμαρτία υπάρχει και τώρα όπως και μυστήριο :P
  Υπάρχουμε κι εμείς που μας αρέσουν τα φωτάκια, που δεν πηγαίνουμε στην εκκλησία, που αγαπάμε τους συνανθρώπους μας όλο το χρόνο και όχι τα Χριστούγεννα μόνο.
  Οσο για τους πολέμους...θρησκευτικοί ήταν οι πρώτοι.
  Οι Σταυροφορίες.
  Μην το ψάχνεις γιατί το θέμα είναι μεγάλο και δεν 'λύνεται' σε μια ανάρτηση.

  Φιλάκια:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α, οι πόλεμοι δεν γίνανε λόγῳ θρησκειών αλλά λόγῳ κονόμας! Π.χ. ο τρωικός πόλεμος, ο 30νταετής Σπάρτης-Αθήνας, μηδικοί πόλεμοι, Α & Β Παγκ. πόλεμοι, κλπ, κλπ! Μη ,ένουμε μόνο στις σταυροφορίες...

   Ρίξε μια ματιά ξανά στην προτελευταία παράγραφο...

   Καλά να περνάς και καλή χρονιά.

   Διαγραφή
 2. Καπιταλισμός και αγαπη δεν συμβαδίζουνε και γιαυτό κάνανε τα χριστούγεννα μπιχλιμπιδια και φωτάκια για να κονομάνε και να εχουν και ήσυχη τη συνείδησούλα τους!!! Πάνω απόλα η κονόμα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κονόμα ούμπερ άλες! Εμ, αφού ξοδεύουμε, καλά μας κάνουν!

   Καλά να περνάς και καλή χρονιά.

   Διαγραφή
 3. Μόνο στα Χριστούγεννα έχει ξεφύγει ο δυτικος πολιτισμός; Παντού!!! Βασικά οι γιορτές γινονται για να κινείται το χρήμα και για να σπαει η ρουτίνα της καθημερινότητας. Για το Χριστό δεν προκειται να ασχοληθεί κανείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και χρήμα και σπάσιμο ρουτίνας! ε, ο Χριστός υπολείπεται...

   Καλά να περνάς και καλή χρονιά.

   Διαγραφή
 4. Μέσα σ΄αυτό τον καπιταλιστικό κόσμο που ζούμε τι περιμένει κανείς να παραμένει Χριστιανός έτσι όπως τον διδαχτήκαμε. Νομίζω είναι η αρχή της αποκάλυψις του Ιωάννου.Ο κόσμος αυτός που ζούμε δεν έχει μέλλον. Χρόνια Πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το τελευταίο, παρότι δεν τα πάω καλά με τις συνομωσιολογίες, αρχίζω να το πιστεύω κι εγώ. Απομακρύναμε το Χριστό, τον γραφικοποιήσαμε, θα τον διαστρέψουμε...

   Καλά να περνάς και καλή χρονιά.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.