Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ» ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Επιτέλους, για τους μαθητές. Έφτασε η πολυπόθητη ημέρα! Που βάζει τέλος στην καλοκαιρινή λύπη που τους προκάλεσε το τέλος της σχολικής χρονιάς που πέρασε. Με τεράστια λαχτάρα και περίσσια χαρά, τα παιδιά θα ξαναβρεθούν στα χιλιοαγαπημένα τους σχολεία, που τόσο βάναυσα το κράτος τους τα κλείνει για το καλοκαίρι, και θα ξανασχοληθούν με το πολυαγαπημένο τους χόμπι, τη μελέτη των μαθημάτων! Βέβαια, όσο και να είναι κατενθουσιασμένα τα παιδιά με τη μάθηση, (λέμε τώρα...) ο καλός ο μαθητής, «κατασκευάζεται» στο σπίτι, όπως πολύ σωστά μας λέει το παρακάτω απόκομμα από τη ΒΕΝTETΑ Νo 333 (23/9/1971). Εμ, για να καυχιέται ο γονιός για τις σχολικές επιδόσεις του τέκνου του, πρέπει να έχει προηγηθεί δουλειά από το σπίτι. Διότι οδηγίες για τη σχολική χρονιά, δεν χρειάζονται μόνο οι μαθητές αλλά κυρίως οι γονείς, μιας και οφείλουν να μην αδιαφορούν με την εκπαίδευση των παιδιών τους. Και κακά τα ψέμματα, οι γονείς πρέπει να προσέξουν από νωρίς αυτό το θέμα, μιας και το παιδί στο σχολείο αντανακλά, όχι μόνο την αδιαφορία τους για τη μάθηση του παιδιού τους, αλλά και γενικότερα προβλήματα της οικογένειας...

6 σχόλια:

 1. Η αληθινή παιδεία ξεκινάει από το σπίτι, πιστεύω.
  Τώρα αυτά που γράφεις για τη χαρά του μαθητή που ξαναρχίζει το σχολείο... Εγώ μόνο στενοχωριόμουν που τελείωνε το καλοκαίρι και το παιχνίδι;;

  Καλημέρα, καλή εβδομάδα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, ναι! Μόνο εσύ στενοχωριόσουν που τελείωνε το καθισιό! χα,χα,χα!!! Μα να μη νιώσεις την ανείπωτη χαρά των παιδιών που ξανάρχιζε το σχολείο... :)))

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 2. Ξεκινάνε τα σχολεία και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Καλά μυαλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτός ο πάγκος θα την πληρώσει στο τέλος μου φαίνεται...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 3. Συμφωνώ με το Σερενατάκι...
  Η παιδεία, ξεκινάει από το σπίτι μας. Ακόμα και στο σχολείο, το παιδί ''κουβαλάει'', αυτά που ''παίρνει'' από το σπίτι του!
  Σμούτς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από που αλλού θα ξεκίναγε πλην του σπιτιού; Το κακό είναι όταν δεν διαπαιδαγωγείται σωστά το παιδί στο σπίτι, και το αφήνουν οι γονείς να το μεγαλώνουν τα DVD και το ίντερνετ...!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.