Λίγες μέρες πριν την Κοίμηση της Θεοτόκου, και οι περισσότεροι σκέφτονται να αποδράσουν για λίγη ξεκούραση. Οι δε νοικοκυρές έχουν να σκεφτούν και για το εορταστικό τραπέζι. Η παρακάτω συνταγή από τη ΒΕΝΤΕΤΑ Νο 327 (12/8/1971), απευθύνεται σε όσες/-ους μαγειρέψουν ψάρι ανήμερα της Παναγίας, (ή όποτε το μαγειρέψουν) και θέλουν να το συνοδέψουν με μαγιονέζα. Προσωπικά την τρώω τη μαζιονέζα σε άλλα φαγητά, αλλά θα ασχοληθώ κάποια στιγμή μαζί της, για να δω τη διαφορά από τις έτοιμες.