Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΡΔΙΑ ΠΑΡΩΡΓΙΣΜΕΝΗ...

καρδίαν παρωργισμένην μὴ προσταράξῃς καὶ μὴ παρελκύσῃς δόσιν προσδεομένου 
(Σοφία Σειράχ 4, 3)
(Μην ταράξεις περισσότερο καρδιά που η οργή έχει αναστατώσει, και μην αναβάλλεις τη βοήθειά σου σε άνθρωπο που έχει την ανάγκη σου)

Η προσταγή του Κυρίου είναι σαφής. Μην αυξήσεις την ταραχή. Μην την κάνεις πιο επώδυνη, πιο οξύτερη. Αυτός που βασανίζεται είναι αναστατωμένος. Είναι οργισμένος. Η καρδιά του είναι ταραγμένη. Μην μπαίνεις στον πειρασμό να ρίχνεις λάδι στη φωτιά. Μην τον εξωθείς σε επικίνδυνες καταστάσεις. Βοήθησέ τον να ηρεμήσει. Σιώπησε και αποφόρτισε την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

 Παρωργισμένη καρδιά έχει και ο φτωχός και ο πεινασμένος. Βλέπει τη σπατάλη και την αδικία ενώ πεινά. Αυτήν την καρδιά μην την «προσταράξῃς».  Δηλαδή μην αρνηθείς να ακούσεις την φωνή της δυστυχίας του. Μην αδιαφορήσεις στην πείνα του. Μην του μεγαλώσεις την πικρία και την οργή με την σπατάλη και την προκλητική ζωή. Βοήθησέ τον.

Μια εντολή του Κυρίου που την ξεχνούν οι δυνατοί και εξωθούν τους αδύνατους στα όριά τους. Μια εντολή που θα έπρεπε να την εφαρμόζατε κύριοι της τρόικας για να ήσασταν άνθρωποι και όχι φθηνοί λακέδες ενός καταρρέοντος οικονομικού συστήματος... Μια εντολή που απευθύνεται στους ανίκανους ηγήτορες του ξεπεσμένου μας πολιτειακού συστήματος. Μια εντολή που απευθύνεται σε όλους όσους ακόμα η κρίση δεν άγγιξε και η μύτη είναι στραμμένη πολύ ψηλά...

8 σχόλια:

 1. Σίγουρα αυτοί που επιδεικνύουν τον πλούτο και είναι προκλητικοί μπροστά στους φτωχούς, τότε είναι αναίσθητοι. Οι φτωχοί χρειάζονται βοήθεια και όχι επιδείξεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστά. Εξάλλου η αναισθησία περισσεύει...

   Διαγραφή
 2. Συγχαρητηρια!!!! Έχεις κανει μεγαλες προόδους!!!.... Τό δικό μας ''μολύνθηκε'' ,,, καθε πατημα βγαζει διαφημισεις χωρις την θελησή μας. Ξέρεις αν μπορώ νά κάνω τίποτα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρώτα κάνε βαθύ σκανάρισμα του υπολογιστή για ιούς. Μετά άλλαξε το template (πρότυπο) από το σχεδιαστή προτύπων, και ξαναπέρασε τα gadged. Αν αυτά δεν πιάσουν, στείλε μου ένα e-mail για περαιτέρω...

   Διαγραφή
 3. Οργισμένοι είπες; Με φώναξε κανείς; :)
  Δυστυχώς οι περισσότεροι εξοργίζουμε κι εξοργιζόμαστε... Κι όχι μόνο για τα χρήματα.
  Πολύ ωραία ανάρτηση Apokalipsis.
  Καλό βράδυ και καλή ξεκούραση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ζήτημα να μην εξοργίζουμε ακόμα πιο πολύ τους άλλους. Διότι είναι καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί! Δύσκολο πράγμα τα νεύρα, η οργή και η ταραχή.
   Καλό Σ/Κ να έχεις.

   Διαγραφή
 4. Ποσο σοφά λόγια και πόσο απέχουν από την ουσία τους οι ισχυροί της γης!

  Καλό βραδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς τα σοφά λόγια μένουν μόνο στη διατύπωση και όχι στην εφαρμογή... Γι' αυτό και οδεύουμε από το κακό στο χειρότερο.

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.