Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

ΒΙΒΛΙΑ... ΕΛΛΗΝΗΚΑ!!!

Το διάβασμα στην παραλία είναι μια προσφιλή συνήθεια αρκετών λουόμενων. Και τα μεταχειρισμένα βιβλία προσφέρουν καλές τιμές για όσους στενεύονται οικονομικώς. Η ταμπέλα της φωτογραφίας παραπέμπει σε μαγαζί με μεταχειρισμένα βιβλία. Στο παραλιακό δρόμο της Νάξου, μας προσφέρει ένα δείγμα της... ελληνικής κουλτούρας του άρπα-κόλλα που δυστυχώς υπάρχει ακόμα στα τουριστικά μέρη...
Θα μου πεις πως οι τουρίστες δεν ξέρουν ελληνικά για να γελάσουν με τον... ανορθόγραφο βιβλιοπώλη, αλλά οι Έλληνες τουρίστες τι θα πρέπει να κάνουν άραγε; Συνήθως ανορθόγραφες ταμπέλες συναντάμε σε κάτι ταβέρνες... αλλά και σε βιβλιοπωλεία; Έλεος!

4 σχόλια:

 1. Όχι οι Τουρίστες δεν γνωρίζουν Ελληνικά,
  αλλά καμιά φορά κρατάνε λεξικά στα χέρια τους, αυτό το έχω δει και προσπαθούν να βρουν την ανωρθωγραφι λέξη να την μεταφράσουν!!
  χαχαχαχα........και πως να την βρουν???
  εύκολο είναι??

  σωστά το λες...Έλεος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ Levina

  Οι τουρίστες, πέραν του ότι πρέπει να διαθέτουν αρκετή φαντασία για να καταλάβουν τι λένε κάμποσες ταμπέλες, μάλλον μας έχουν πάρει πια χαμπάρι...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μερικές φορές οι τουρίστες γνωρίζουν καλύτερα ελληνικά από εμας τους Έλληνες. Ως γνωστόν σε αρκετές χώρες του εξωτερικού έχουν υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία τους τα αρχαία ελληνικά, ενώ εδώ κοντεύουν να το καταργήσουν.
  Πήγασος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ Πήγασε

  Όντως! Τότε το ρεζιλίκι είναι μεγαλύτερο...! Τουλάχιστον στις ταβέρνες και στα μαγαζάκια η ανορθογραφία περνάει και σαν... χαβαλέ φολκλόρ, αλλά στα βιβλιοπωλεία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.