Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (20/12/2015) ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ


Ακούμε στη σημερινή περικοπή: 

τέξεται δὲ υἱὸν καὶ καλέσεις τὸ ὄνομα αὐτοῦ ᾿Ιησοῦν· αὐτὸς γὰρ σώσει τὸν λαὸν αὐτοῦ ἀπὸ τῶν ἁμαρτιῶν αὐτῶν. (Ματθ. 1, 21)

Και θα γεννήσει γιο, και θα καλέσεις το όνομά του Ιησού, γιατί αυτός θα σώσει το λαό του από τις αμαρτίες τους.
Βλέπει σε όνειρο ο Ιωσήφ, άγγελο Κυρίου, να του λέει μεταξύ άλλων, την παραπάνω φράση. Του φανερώνει ότι η Μαρία θα γεννήσει υιό, τον οποίο θα ονομάσει Ιησού, δηλαδή σωτήρα. Ξέροντας τις αγαθές προθέσεις του Ιωσήφ για τη Μαρία, ο Θεός του δίνει οδηγίες διαμέσου αγγέλου. Το όνομα του παιδιού είναι συμβολικό και δηλωτικό του σκοπού που θα διατελέσει. Θα σώσει το λαό του από τις αμαρτίες τους. Εν πρώτοις, με τη λέξη λαό, ο νους μας θα σκεφτεί τους Ισραηλίτες. Μόνο που δεν ονοματίζει το «λαό του» ο άγγελος, διότι για τον Ιησού, λαός του είναι όλοι όσοι ακολουθήσουν το κήρυγμά του, ξεκινώντας από τους Ισραηλίτες και εκτεινόμενος σε όλα τα έθνη. Δεν θα τους σώσει από εχθρούς, ή υλικές καταστροφές, αλλά από τις αμαρτίες. Θα σηκώσει το βάρος της αμαρτίας, διά της οποίας ο άνθρωπος παρέκκλινε και απομακρύνθηκε από το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, δίνοντας στον άνθρωπο τη χαμένη του προοπτική. Θα προσφέρει την πραγματική σωτηρία οδηγώντας τον (τον άνθρωπο) στην ουράνια σωτηρία. Αυτή την φράση του άγγελου, η Εκκλησία μας αναγγέλλει πριν τα Χριστούγεννα, για να μας θυμίσει ποιανού τη γέννηση θα εορτάσουμε. Και να τον δεχτούμε όπως ο Ιωσήφ...

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ και εδώ. 

1 σχόλιο:

  1. πέρασα να ευχηθώ να Καλές Γιορτές και καλά Χριστούγεννα.
    Λογω την ημερών εχω περιορισμένο ελεύθερο χρόνο και περνάω σήμερα απο ολα τα αγαπημενα μπλοκοσπιτακια για να ευχηθω γιατι δε ξερω ποτε θα προλαβω να το κανω καποια αλλη στιγμη.
    Να περασεις ομορφα και να ξεκουραστεις
    Ελπιζω να εισαι καλα και να εισαι δυνατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.