Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!


Τη σιωπή την αντιλαμβάνεσαι από την ακοή. Τι πιο εύκολο θα μου πεις. Αλλά όταν τη βλέπεις όμως, δεν καταλαβαίνεις μόνο την ύπαρξή της, μα αισθάνεσαι και το τι λέει! Ναι, η σιωπή μιλάει! Άλλοτε ψιθυρίζει, άλλοτε φωνάζει, άλλοτε σκούζει, άλλοτε τραγουδά! 

Την έχεις δει; Σίγουρα την έχεις δει! Αν γυρίσεις στο δρόμο και δεις τον κάθε περαστικό, που δεν μιλάει στο κινητό του ή στον διπλανό του, την βλέπεις. Ποικιλότροπη σιωπή και ανώδυνη όμως... Τι γίνεται όταν στην απευθύνουν; Όταν την προκαλείς στον άλλο; Τότε όχι μόνο τη βλέπεις, αλλά την ακούς κιόλας! Γίνεται συνήθως ενοχλητική τότε... Πολύ ενοχλητική!

Μίλα! Πες κάτι! Μη μένεις σιωπηλός! Πόσες φορές δεν έχω ακούσει αυτήν την αντίδραση όταν απευθύνομαι στα λόγια ή τις πράξεις με τη σιωπή... Υποδεικνύει, χωρίς λόγια αλλά πολύ έντονα, το πόσο κάποια πράγματα πειράζουν και ενοχλούν! Και σαν αλογόμυγα τσιμπάει συνειδήσεις που επαναπαύονται στα μεγάλα λόγια, σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και εγωιστικές συμπεριφορές!

Συνοδοιπόρος της σιωπής, όποιας σιωπής, είναι το βλέμμα. Είτε χαμηλωμένο, είτε απλανές, είτε καρφωτό στα μάτια. Είτε θλιμμένο είναι, είτε χαμογελαστό, είτε ανέκφραστο! Ειδικά το τελευταίο είναι αβέβαιο και το πιο αιχμηρό... Είναι ξίφος, που λέει κάπου και ο Σαίξπηρ. Κι όταν συναντά το μυαλό, γίνεται απειλητικό· πιο απειλητικό όταν συναντά την ψυχή!

Αν σου απευθύνουν τη σιωπή, όχι ως αμηχανία ή έλλειψη νόησης, τότε σιώπησε και άκουσέ την. Άκουσέ την καλά. Δεν είναι λόγια για να τα παρανοήσεις ή να τα προσπεράσεις. Είναι κάτι πιο βαθύ, πιο περιεκτικό και πιο σοβαρό απ' ότι νομίζεις! Και να θυμάσαι: Με τα λόγια μπορούμε εύκολα να λέμε και ψέμματα, με τη σιωπή φωνάζουμε μόνο αλήθειες, που τα ίσως τα λόγια είναι φτωχά να τις περιγράψουν, είτε τα αυτιά που απευθύνονται δεν είναι ευήκοα για να τις κατανοήσουν!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

«ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ»

Χρησιμότατες οι παρακάτω συμβουλές για κάποιες μικρολεπτομέρειες που οφείλουμε να προσέχουμε όλοι στο σπίτι μας, από τη ΒΕΝTETΑ Νo 20 (24/9/1965). Ειδικά η πρώτη που μιλάει για όσους έχουν την κακή συνήθεια να... κουνιούνται πάνω στις καρέκλες! Όσο για το ότι ένα ανοιχτό κουτάκι με σκόνη από κάρβουνα απορροφά τις δυσάρεστες μυρωδιές, ομολογώ δεν το ήξερα, οπότε όταν φτιάξω τίποτα μπριζόλες στα κάρβουνα να θυμηθώ να κρατήσω σκόνη...! 
Καλή εβδομάδα με νοικοκυρική προσοχή λοιπόν! 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (25/09/2016) ΚΥΡΙΑΚΗ Α' ΛΟΥΚΑ

 Ακούμε στη σημερινή περικοπή: 

Ἔκρινα δὲ ἐμαυτῷ τοῦτο, τὸ μὴ πάλιν ἐν λύπῃ ἐλθεῖν πρὸς ὑμᾶς. (Β' Κορ. 2, 1)

Γιατί αποφάσισα για τον εαυτό μου αυτό: το να μην έρθω πάλι με λύπη προς εσάς.
Ο απ. Παύλος προτίμησε να μην ξαναεπισκευτεί την Κόρινθο. Διότι γνώριζε τις αταξίες και τις παρεκτροπές των Κορινθίων, οπότε και θα πήγαινε με σκοπό να τους λυπήσει υποδεικνύοντας το πόσο έχουν ξεφύγει από την τήρηση του ευαγγελίου. Προτίμησε να μην μεταβεί, γιατί δεν έχει νόημα στο χριστιανισμό, για έναν διάκονο του λόγου του Κυρίου, να στενοχωρεί με την παρουσία του και τις παρατηρήσεις του ανθρώπους που ήδη είχαν και στο παρελθόν υποπέσει σε παραστρατήματα. Οφείλουν οι ίδιοι να λυπούνται για τα αμαρτήματά τους και να προσπαθήσουν να επανορθώσουν. Είναι στο χέρι του καθένα, πρωτίστως να αναγνωρίζει τα σφάλματά του και μετά να επιδιώκει τη μετάνοια εμπράκτως, δηλαδή με το να μην τα επαναλαμβάνει. Ο Κύριος αυτό ζητά από μας, γνωρίζοντας ότι θα κάνουμε παρεκκλίσεις από το κήρυγμα του. Να μετανιώνουμε ειλικρινά και να επανερχόμαστε στην οδό της σωτηρίας. Τότε μόνο θα προσφέρουμε χαρά αντί λύπης και σ' Εκείνον αλλά και σε εμάς. Δεν μας ξεχνά όσο κι αν εκουσίως απομακρυνόμαστε από κοντά Του. Όπως κι ο απ. Παύλος, δεν αδιαφόρησε για τους Κορινθίους και τους έστειλε επιστολή για να τους ενισχύσει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ!


...καὶ μὴ παθεῖν ὅπερ οἱ ἀήθως τι ἀγαθὸν λαμβάνοντες τῶν ἀνθρώπων· αἰεὶ γὰρ τοῦ πλέονος ἐλπίδι ὀρέγονται διὰ τὸ καὶ τὰ παρόντα ἀδοκήτως εὐτυχῆσαι. οἷς δὲ πλεῖσται μεταβολαὶ ἐπ' ἀμφότερα ξυμβεβήκασι, δίκαιοί εἰσι καὶ ἀπιστότατοι εἶναι ταῖς εὐπραγίαις· ὃ τῇ τε ὑμετέρᾳ πόλει δι' ἐμπειρίαν καὶ ἡμῖν μάλιστ' ἂν ἐκ τοῦ εἰκότος προσείη. (Θουκ. Ιστορίαι Δ' 17)

(και ν' αποφύγετε ό,τι παθαίνουν όσοι δοκιμάζουν μία ασυνήθη επιτυχία· επειδή δηλαδή κι όσα έχουν τα απόκτησαν απροσδόκητα, διαρκώς επιθυμούν κάτι παραπάνω. Ενώ όσοι έχουν πείρα πολλών μεταβολών της τύχης έχουν κάθε λόγο να είναι άκρως δύσπιστοι προς την ευτυχία· πράγμα που φυσικά έχει διδάξει η πείρα και στη δική σας πόλη και σε μας.)

Πολύ εύστοχα τα λόγια του Θουκυδίδη, βγαλμένα από την πείρα της ζωής. Ο παράγοντας τύχη, είναι αστάθμητος, με πολλές μεταβολές. Και όποιος στηρίζεται μόνο στην τύχη, τότε όχι μόνο δεν έχει γερά θεμέλια, αλλά δυστυχώς παραμένει ανώρυμος και απαίδευτος. Όταν χαμογελά η τύχη, τότε ανοίγει η όρεξη για περισσότερα, μεγαλώνει το θράσος, φουντώνει η αλαζονεία και η σύνεση πάει περίπατο! Αντίθετα, απέναντι στην ευτυχία, ο συνετός εκ των εμπειριών της ζωής, είναι δύσπιστος και δεν επαναπαύεται στην καλή του τύχη.

Κι όμως αυτά τα αυτονόητα, πόρρω απέχουν από το σύγχρονο νεοέλληνα... Γευτήκαμε μια επίπλαστη βιοτική άνοδο, χωρίς να σκεφτούμε το που στηρίζονταν, και εμπιστευόμαστε τους τζογαδόρους πολιτικάντηδες νομίζοντας ότι η τύχη θα μας φέρνει συνεχώς... εξάρες! Το χειρότερο δε, ότι ενώ αντιλαμβανόμαστε το τι φταίει για τα χάλια μας, εθελοτυφλούμε και δεν αλλάζουμε μυαλά! Σαν να μη θέλουμε να ωριμάσουμε... Λες και δεν την αντέχει τη σωφροσύνη ο οργανισμός μας! Είμαστε τόσο ανόητοι; Ίσως... (για να μην πω, ναι!)

Απλώς, πεπαιδευμένοι στον δυτικό ατομικισμό είμαστε, εγκλωβισμένοι στον εγωισμό, και δυστυχώς ανίκανοι στο να πάρουμε και να εφαρμόσουμε τη γνώση που απορρέει από τις εμπειρίες μας. Και όταν οι εμπειρίες περνούν ανεκμετάλλευτες, τότε παραμένουμε σε ένα πνευματικό τέλμα, με την οξυδέρκειά μας στομωμένη και άχρηστη... Το πολύ πολύ, να κάνουμε κάποιες διαπιστώσεις σε αυτόκλητα πηγαδάκια τις οποίες ευθείς αμέσως τις λησμονούμε... Και γιατί να μαθαίνουμε από την σοφία των αρχαίων προγόνων μας; Παρά φύση είναι το μάθημα των αρχαίων κατά τον υπουργό παιδείας Φίλη, ο οποίος κάνει φιλότιμες προσπάθειες (προφανέστατα σκοπίμως) για να αποδομήσει την εκπαίδευση ώστε μην και πάρει ποτέ στροφές το μυαλό του Έλληνα!  





ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ: «ΣΠΑΛΑ ΑΡΝΙΟΥ ΑΛΑ ΜΠΡΕΤΟΝ»

Ένα καλό φαγητό για όσους κάνουν δίαιτα είναι η συνταγή από το ΡΟΜANTΣΟ Νo 1332 (10/9/1968), το οποίο έχει μπόλικες θερμίδες! Ωραίο το αρνί, ωραία τα φασόλια, ωραία και τα υπόλοιπα, αλλά λόγῳ της επικείμενης θερμιδοκατάνυξης, αντί για κανονικό πιάτο, ενδεικνύεται το πιατάκι του... καφέ! Οπότε όποιος κάνει δίαιτα, μαθαίνει έτσι να τρώει λιγότερο! Και ναι, η συνταγή στο τέλος είναι σαφέστατη: Νόστιμο το φαγητό μεν, βαρύ δε! Αλλά με τόσα παραμύθια που μας αράδιασαν οι Τσίπρομητσοτάκηδες από τη ΔΕΘ, για να μην πω και για τα νέα μέτρα που θα μας σβερκώσει η κυβέρνηση, σιγά μη μας πέσει βαρύ το αρνάκι... έχουμε γερό στομάχι!


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (18/09/2016) ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΙΝ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

 Ακούμε στη σημερινή περικοπή:

εἰδότες δὲ ὅτι οὐ δικαιοῦται ἄνθρωπος ἐξ ἔργων νόμου ἐὰν μὴ διὰ πίστεως ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ, καὶ ἡμεῖς εἰς Χριστὸν ᾿Ιησοῦν ἐπιστεύσαμεν, ἵνα δικαιωθῶμεν ἐκ πίστεως Χριστοῦ καὶ οὐκ ἐξ ἔργων νόμου, διότι οὐ δικαιωθήσεται ἐξ ἔργων νόμου πᾶσα σάρξ. (Γαλ. 2, 16)

Επειδή όμως ξέρουμε ότι δε δικαιώνεται ο άνθρωπος από τα έργα του νόμου παρά μόνο μέσω της πίστης στον Ιησού Χριστό, γι’ αυτό και εμείς πιστέψαμε στο Χριστό Ιησού, για να δικαιωθούμε από την πίστη στο Χριστό και όχι από τα έργα του νόμου. Γιατί από τα έργα του νόμου δε θα δικαιωθεί καμιά σάρκα.
Ο απ. Παύλος είναι ξεκάθαρος όσον αφορά τον νόμο της Παλαιάς Διαθήκης σε αντίθεση με την εποχή που ξεκίνησε με την έλευση του Ιησού Χριστού. Δεν μπορεί ο άνθρωπος να γίνει δίκαιος μόνο με την εφαρμογή των τυπικών διατάξεων του μωσαϊκού νόμου. Η πιστή τήρηση του γράμματος του νόμου, οδήγησε στον εγκλωβισμό του στην τυπολατρία. Από αυτήν την στείρα κι αδιέξοδη κατάσταση, ο Ιησούς Χριστός έβγαλε τον άνθρωπο, τελειοποιώντας τον νόμο, ουσιαστικά φέρνοντας έναν νέο, που στηρίζεται στην πίστη προς τον Κύριο. Με κέντρο την αγάπη και τη βαθιά εμπιστοσύνη στον αναστημένο Χριστό, ο νέος αυτός νόμος οδηγεί από την απαλλαγή από την αμαρτία, στη σωτηρία και την ουράνια βασιλεία. Τη δικαίωση την φέρνει λοιπόν το πνεύμα και όχι η τυπική εφαρμογή. Τα έργα της πίστης και όχι τα έργα της υποχρέωσης.

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ και εδώ.       

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΣ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΣΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟ!


Τι κι αν στέκεσαι ολάνθιστο,
παθιάζοντας το μάτι
μες στο βαθύ σου κόκκινο...
Τι κι αν η διάθεση μεθά
από το άρωμά σου,
κι η φαντασία καλπάζει
σε πέλαγα και παραδείσους...
Πνοή ζωής το άγγιγμά σου,
μέθεξη ηδονής να σε κρατώ,
όνειρο που δεν θα 'θελα να λήξει!
Κι όσο σε κοιτώ
και στα σύννεφα ταξιδεύω,
δεν τολμώ να σε αγγίξω,
αν δεν μου διώξεις
τον πόνο που προκαλούν τ' αγκάθια σου.
Έστω το φόβο μου να διώξεις,
για να τα αγνοήσω!
 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ» ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Επιτέλους, για τους μαθητές. Έφτασε η πολυπόθητη ημέρα! Που βάζει τέλος στην καλοκαιρινή λύπη που τους προκάλεσε το τέλος της σχολικής χρονιάς που πέρασε. Με τεράστια λαχτάρα και περίσσια χαρά, τα παιδιά θα ξαναβρεθούν στα χιλιοαγαπημένα τους σχολεία, που τόσο βάναυσα το κράτος τους τα κλείνει για το καλοκαίρι, και θα ξανασχοληθούν με το πολυαγαπημένο τους χόμπι, τη μελέτη των μαθημάτων! Βέβαια, όσο και να είναι κατενθουσιασμένα τα παιδιά με τη μάθηση, (λέμε τώρα...) ο καλός ο μαθητής, «κατασκευάζεται» στο σπίτι, όπως πολύ σωστά μας λέει το παρακάτω απόκομμα από τη ΒΕΝTETΑ Νo 333 (23/9/1971). Εμ, για να καυχιέται ο γονιός για τις σχολικές επιδόσεις του τέκνου του, πρέπει να έχει προηγηθεί δουλειά από το σπίτι. Διότι οδηγίες για τη σχολική χρονιά, δεν χρειάζονται μόνο οι μαθητές αλλά κυρίως οι γονείς, μιας και οφείλουν να μην αδιαφορούν με την εκπαίδευση των παιδιών τους. Και κακά τα ψέμματα, οι γονείς πρέπει να προσέξουν από νωρίς αυτό το θέμα, μιας και το παιδί στο σχολείο αντανακλά, όχι μόνο την αδιαφορία τους για τη μάθηση του παιδιού τους, αλλά και γενικότερα προβλήματα της οικογένειας...


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (11/09/2016) ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ

 Θα ακούσουμε στη σημερινή περικοπή: 

καὶ ὅσοι τῷ κανόνι τούτῳ στοιχήσουσιν, εἰρήνη ἐπ' αὐτοὺς καὶ ἔλεος, καὶ ἐπὶ τὸν ᾿Ισραὴλ τοῦ Θεοῦ. (Γαλ. 6, 16)

Και σε όσους θα πορευτούν στοιχισμένοι με τον κανόνα τούτο, ειρήνη και έλεος ας είναι πάνω τους και πάνω στον Ισραήλ του Θεού.
Ο κανόνας στη ζωή των χριστιανών, είναι η νέα κτίση. Δηλαδή η αναγέννηση που παίρνουμε από την απολυτρωτική θυσία του Κυρίου στο σταυρό. Η μεταβολή της καρδιάς και του νου μας κάνει ικανούς να πιστέψουμε στον Ιησού Χριστό και να αφοσιώσουμε τη ζωή μας στο Θεό. Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα πορευόμαστε. Ακολουθώντας τον με την καρδιά μας και όχι τυπολατρικά. Χωρίς να ξωκοίλουμε νοθεύοντας το κήρυγμα του Κυρίου, πιστεύοντας ότι μας βολεύει και ότι νομίζουμε. Μ' αυτόν τον κανόνα διδασκαλίας και συμπεριφοράς, μακριά από τις δικές μας επινοήσεις, θα έχουμε από το Θεό ειρήνη και έλεος. Η ψυχή μας θα νιώθει εσωτερική γαλήνη τέτοια, που θα μπορεί να τη μεταδώσει και στους πλησίον μας. 

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ και εδώ. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΧΙΛΛΕΙΟ (VI)

Το οδοιπορικό από το Αχίλλειο τελειώνει σήμερα, με φωτογραφίες από το αίθριο του β' ορόφου. Από τα 6 φωτογραφικά αφιερώματα σ' αυτό το υπέροχο μνημείο, έβαλα τις πιο σημαντικές φωτογραφίες από ένα πολύ μεγάλο φωτ. υλικό. Μακάρι να ήταν εφικτό να το έβαζα ολόκληρο, ή καλύτερα να είχα τη δυνατότητα να ξαναπάω σύντομα στην Κέρκυρα για να το ξαναεπισκεφτώ! Μαζί με αυτό το αφιέρωμα, αποχαιρετώ επισήμως το φετινό καλοκαίρι, ελπίζοντας το επόμενο να φέρει το ίδιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΜΟΡΦΙΑ ΑΠΟ... ΛΕΜΟΝΙ

Μπήκε ο Σεπτέμβρης και αντί να συνεχίζεται η καλοκαιρινή διάθεση, ελέω ΕΝΦΙΑ, η κατήφια είναι εμφανής στους ιδιοκτήτες... Στις γυναίκες απευθύνεται το παρακάτω απόκομμα από τη BEΝTΕΤA Nο 17 (3/9/1965), που θα αναγκαστούν να... περικόψουν τα καλλυντικά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις στους στην εφορία. Δίνει συνταγές για λοσιόν δέρματος και μάσκας από λεμόνι, ώστε να μη χρειαστεί να πεταχτούν λεφτά για τα χημικά παρασκευάσματα που πουλούν τα καλλυντικάδικα. Τα οποία είναι επιπλέον ανθυγιεινά! Εκτός λοιπόν από το φαγητό, το λεμόνι είναι και καλλυντικό. Αρκεί μια βόλτα, όχι στα μπιούτι σοπ, αλλά στο μανάβικο, ή καλύτερα μεσημεράκι στη λαϊκή, που είναι και πιο πεσμένες οι τιμές!  


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (04/09/2016) ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΑ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Ακούμε στη σημερινή περικοπή:

Εἰ ἡμεῖς ὑμῖν τὰ πνευματικὰ ἐσπείραμεν, μέγα εἰ ἡμεῖς ὑμῶν τὰ σαρκικὰ θερίσομεν; (Α' Κορ. 9, 11)

Αν εμείς σ’ εσάς σπείραμε τα πνευματικά, είναι μεγάλο πράγμα αν εμείς θερίσουμε από εσάς τα υλικά;
Η ερώτηση του απ. Παύλου αναφέρεται στη συντήρηση και το βιοπορισμό των ποιμένων της Εκκλησίας. Το έργο που προσφέρουν είναι μεγάλο και πολύ σημαντικό για την πνευματική προκοπή και την προσωπική προετοιμασία των πιστών. Είναι έργο το οποίο απαιτεί πολύ χρόνο για να έρθει σε πέρας. Συνεπώς, οι ιερείς δεν είναι σε θέση παράλληλα με τα ιερατικά και ποιμαντικά τους καθήκοντα να εργάζονται σε άλλες εργασίες, οπότε τα προς το ζην τους τα δίνει η εκκλησιαστική κοινότητα. Ωστόσο, αυτή η διατύπωση του απ. Παύλου, απευθύνεται όχι τόσο στους πιστούς, αλλά σε όσους ιερείς δεν αρκούνται μόνο στα προς το ζην, και με διάφορα τεχνάσματα προσπαθούν να κερδίσουν πολλά χρήματα από την άσκηση του ιερατικού λειτουργήματος. Άλλο τα απαραίτητα και άλλο τα πλεονάζοντα! Όπως άλλο είναι να θες να προσφέρεις στους συνανθρώπους από το μετερίζι του ράσου και άλλο να θες να κάνεις καριέρα στην Εκκλησία! Αυτό ας το ξέρουν όσοι αφενός θέλουν να εισέλθουν στους κόλπους της ιεροσύνης, διότι ο Χριστός δεν συμπαθεί καθόλου την υποκρισία και το φαρισαϊσμό, και αφετέρου οι πιστοί, ώστε να ελέγχουν τους φιλοχρήματους ιερείς.  

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ και εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΧΙΛΛΕΙΟ (V)

Με τον πρώτο και λίγο από τον δεύτερο όροφο θα συνεχιστεί το οδοιπορικό από το Αχίλλειο, βάζοντας τα απολύτως απαραίτητα κατά τη γνώμη μου, ώστε την επόμενη Πέμπτη να βάλω φωτογραφίες από το αίθριο του β' ορόφου με τα περίφημα γλυπτά. Ο μεγάλος πίνακας με τον Αχιλλέα που περιφέρει το άψυχο σώμα του Έκτορα έξω από τα τείχη της Τροίας, βρίσκεται μεταξύ α' και β' ορόφου. Οι υπόλοιπες 3 φωτογραφίες προέρχονται από τη μεγάλη σάλα του β' ορόφου. 
Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο...


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...