Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (26/06/2016) ΚΥΡΙΑΚΗ Α' ΜΑΤΘΑΙΟΥ (ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ)

 Μας λέει ο απ. Παύλος στην προς Εβραίους επιστολή: 

ἀφορῶντες εἰς τὸν τῆς πίστεως ἀρχηγὸν καὶ τελειωτὴν ᾿Ιησοῦν, ὃς ἀντὶ τῆς προκειμένης αὐτῷ χαρᾶς ὑπέμεινε σταυρόν, αἰσχύνης καταφρονήσας, ἐν δεξιᾷ τε τοῦ θρόνου τοῦ Θεοῦ κεκάθικεν. (12, 2)

αποβλέποντας στον αρχηγό και τελειοποιητή της πίστης μας, τον Ιησού, ο οποίος, εξαιτίας της χαράς που βρισκόταν μπροστά του, υπέμεινε σταυρό και καταφρόνησε την ντροπή και έχει καθίσει στα δεξιά του θρόνου του Θεού.
 Όσα παραδείγματα μαρτύρων κι αν έχουμε στην Εκκλησία, που το παράδειγμά τους είναι ασφαλώς προς μίμηση, οφείλουμε να προσβλέπουμε πρωτίστως στον Ιησού Χριστό. Ήρθε να μας επαναφέρει στον αρχικό μας προορισμό, τον οποίο χάσμαε μετά την πτώση. Εκείνος είναι ο θεμελιωτής και ιδρυτής της πίστεως μας και Εκείνος μας ενισχύει και μας τελειοποιεί σ' αυτήν. Μετά το εκούσιο πάθος Του, ένιωσε ανιδιοτελή χαρά για το ότι οδήγησε και οδηγεί πολλούς στη σωτηρία. Για εμάς, υπέμεινε το σταυρικό θάνατο, που ήταν η πιο ατιμωτική και περιφρονητική τιμωρία της εποχής. Αψήφισε τον ντροπιαστικό αυτό θάνατο και μετέβαλε το σταυρό, από σύμβολο αισχύνης και επώδυνου θανάτου, σε σεβάσμιο στόλισμα. Μετά την ανάληψή Του, κάθισε δεξιά του θρόνου του Θεού, ισότιμος με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα. 

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ και εδώ.