Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (8/04/2018) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ


Ακούμε στη σημερινή περικοπή:

οἷς καὶ παρέστησεν ἑαυτὸν ζῶντα μετὰ τὸ παθεῖν αὐτὸν ἐν πολλοῖς τεκμηρίοις, δι᾿ ἡμερῶν τεσσαράκοντα ὀπτανόμενος αὐτοῖς καὶ λέγων τὰ περὶ τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ. (Πράξ. 1, 3)

Μετά το θάνατό του παρουσιάστηκε σ’ αυτούς ζωντανός με πολλές αποδείξεις· για σαράντα μέρες τούς εμφανιζόταν και τους μιλούσε σχετικά με τη βασιλεία του Θεού.
Οι μαθητές κατά τη διάρκεια του σταυρικού πάθους του Χριστού, ήταν κρυμμένοι και φοβισμένοι. Ο Κύριος δεν τους άφησε μόνους μετά την ανάστασή του. Εμφανίστηκε σ' αυτούς, δίνοντάς τους αποδείξεις ότι όντως αναστήθηκε και δεν ήταν είτε κάποιο φάντασμα, είτε προϊόν της φαντασίας τους. Για παράδειγμα, τους έδειξε τις πληγές του και τους άφησε να τις αγγίξουν ή συνέφαγε μαζί τους. Και εμφανίζονταν σ' αυτούς επί 40 ημέρες μιλώντας τους σχετικά με τη βασιλεία του Θεού. Βέβαια, δεν μας αναφέρει ο ευαγγελιστής αυτές τις διδασκαλίες. Πιθανότατα να τους προετοίμαζε για το ιεραποστολικό έργο που θα αναλάμβαναν, την κήρυξη και διάδοση του ευαγγελίου σε όλο τον κόσμο καθώς και τη βάπτιση στο όνομα της αγίας Τριάδος όσων το δέχονταν. Ο αναστημένος Χριστός, πριν αφήσει τη γη, στήριξε και ενίσχυσε τους μαθητές για να γίνουν οι άξιοι απόστολοι Του, συνεχιστές και όργανα της μεταλαμπάδευσης της αλήθειας και της θείας χάριτος στους ανθρώπους.     

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ και εδώ. 
__________________

Το blog της Αποκαλύψεως του 999 εύχεται στους αναγνώστες, τους επισκέπτες και όλους ανεξαιρέτως, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία.