Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ... ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ!

- Τι ευχή λέμε αυτές τις μέρες;
- Καλά Χριστούγεννα.
- Μπράβο alter ego. Το βρήκες! Ερώτημα βου: Τι εννοούμε με αυτήν την ευχή;
- Να περάσεις καλά που είναι αργία και κάθεσαι.
- Ας πούμε, ναι. Και τι εννοούμε με το «να περάσεις καλά»;
- Τι κολοκυθιά θα παίξουμε πρωινιάτικα; Που το πας για να καταλάβω!
- Είναι απλό alter ego. Από τη μια βλέπω στα κανάλια μεγάλη κουβέντα για το κοινωνικό μέρισμα που θα ανακουφίσει κάμποσους και από την άλλη, τη συνήθη πλέον είδηση τέτοιων ημερών, ότι τουριστικοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα είναι σε υψηλά ποσοστά πληρότητας!
- Ε,  και; 
- Τι ε, και; Όταν ευχόμαστε σε κάποιον Καλά Χριστούγεννα, τι ευχόμαστε alter ego; Μακάρι να μπορεί να πάει εκδρομή στο Πήλιο, ή να μπορεί να έχει πληρώσει το ρεύμα και να έχει να φάει; 
- Και τα δύο! 
- Ε, αυτό είναι λάθος!
- Ορίστε;
- Διότι αυτό μπορούμε να το ευχόμαστε στους άλλους οποιαδήποτε μέρα του χρόνου. Μακάρι και να μπορούν να πηγαίνουν εκδρομές όταν έχουν κάποια άδεια, και να μπορούν να έχουν τα απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση! Οπότε, το να εύχεσαι σε κάποιον να περνάς καλά στην αργία είναι ευχή παντός χρόνου! 
- Για μισό, γιατί μόλις ήπια τον καφέ μου και δεν έχω καλοξυπνήσει. Να μην ευχόμαστε «Καλά Χριστούγεννα»; 
- Να ευχόμαστε. Αλλά να εννοούμε όμως αυτό για το οποίο γεννήθηκε ο Χριστός. Και όχι οτιδήποτε άλλο κοσμικό που ουσιαστικά είναι άσχετο!
- Δηλαδή; 
- Για ποιούς γεννήθηκε ο Χριστός alter ego; Για αυτούς που έχουν λεφτά και θα πάνε εκδρομή ή για αυτούς που έχουν ανάγκη το κοινωνικό μέρισμα; 
- Για όλους!
- Μπράβο alter ego! Ακριβώς. Με μια λεπτομέρεια.
- Τι; 
- Ότι ο Χριστός δεν γεννήθηκε για να βρίσκουν αφορμή να ξοδεύουν σε εκδρομές οι έχοντες, ούτε να θυμόμαστε ότι μόνο τέτοιες μέρες υπάρχουν συνάνθρωποι που ζορίζονται οικονομικώς. Γεννήθηκε για τους φτωχούς. Κυρίως για τους φτωχούς!
- Μπα; Οι πλούσιοι δεν κάνουν αμαρτίες; 
- Μα εννοώ και αυτούς!
- Ε; 
- Δεν έχει ε! Όλοι φτωχοί είμαστε. Κυρίως στο πνεύμα και στην ψυχή! Διότι αυτό που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει και να εννοούμε στην ευχή «Καλά Χριστούγεννα» είναι το να γεννήσουμε και πάλι το Χριστό μέσα μας. Δηλαδή να τον ξαναβάλουμε στη ζωή μας. Είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε λεφτά! Και αντί να νοιαζόμαστε για τα στολίδια και τα λαμπάκια στο σαλόνι, ας νοιαστούμε για τα στολίδια της ψυχής μας, τις αρετές. 
- Τώρα, σώθηκες!
- Εμ, έτσι είναι alter ego. Αν λες «Καλά Χριστούγεννα» και στον έναν σημαίνει ευχή προς καλοπέραση και στον άλλο ευχή για επιβίωση, τότε τα Χριστούγεννα είναι δύο ταχυτήτων! Κοσμικών ταχυτήτων! Να τα λες και να εννοείς καλό κουράγιο για τις δυσκολίες!
- Δηλαδή τι να σου ευχηθώ; Καλό κουράγιο, ή Καλά Χριστούγεννα; 
- Ευχήσου από καρδιάς, και ότι να πεις από τα δύο, το ίδιο είναι!