Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ... ΡΟΜΠΟΤ;

Αν στην Ελλάδα, ένεκα της αριστερής «προόδου», είσαι ότι φύλο σου καπνίσει και όχι ότι είσαι εκ φύσεως, στη Σαουδική Αραβία, που δεν είναι κομμουνιστική χώρα, ούτε έχει αριστερή κυβέρνηση, δίνουν υπηκοότητα σε... ρομπότ! Η είδηση λες και βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας! Αυτό που με άφησε άφωνο είναι η «δήλωση» του ρομπότ σε δημοσιογράφο, ότι «θα βοηθούσε οι γύρω μου να με αντιμετωπίζουν ως είδος του ζωικού βασιλείου»! Περισσότερα για την... «συνέντευξη» του εν λόγῳ ρομπότ, ονόματι Σοφία, στο in.gr απ' όπου και το παραπάνω φωτοστιγμιότυπο (screenshot). 

Ασφαλώς πίσω από τις δηλώσεις του ρομπότ, βρίσκεται αυτός που το κατασκεύασε ή αυτός που το προγραμμάτισε. Δεν θα ασχοληθώ εδώ με το θέμα της τεχνιτής νοημοσύνης ή της δυνατότητας του ανθρώπου να «δημιουργεί» τεχνιτά όντα (το ψώνιο του να το παίζει θεός, το έχει αενάως ο άνθρωπος). Αλλά με το ότι δεχόμαστε με μεγάλη ευκολία, το αφύσικο ως φυσικό ή φυσιολογικό. Στην Ελλάδα εδώ και κάτι μέρες, βάσει νόμου και όχι λογικής, πρέπει να δεχόμαστε κάποιον όχι όπως γεννήθηκε, αλλά με το τι νομίζει ότι είναι. Στη Σαουδική Αραβία, δέχονται ως υπήκοο, ένα μηχανό κατασκεύασμα. Δηλαδή, αν δείξει παραβατική συμπεριφορά, προφανώς δεν θα το αποσυναρμολογήσουν ή καταστρέψουν, αλλά θα το πάνε στην φυλακή προς... σοφρωνισμό!

Δεν θα προβώ σε αναλύσεις εις βάθος. Απλά αναρωτιέμαι για την ευκολία που απαξιώνεται η ανθρώπινη φύση. Η πιο σωστά, αλλοιώνεται η ανθρώπινη λογική και νόηση! Διότι θα πρέπει να δεχόμαστε ως αληθές κάτι που δεν είναι! Και αν δεν το αποδεχόμαστε, να έχουμε προβλήματα με το νόμο... Για φαντάσου να δίνουν υπηκοότητα σε ρομπότ και άλλες χώρες. Έτσι και βρεθείς εκεί, θα πρέπει να τους συμπεριφέρεσαι σαν να ήταν άνθρωποι! Αλλά με την «αριστερή» κυβέρνηση που έχουμε, δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο και εδώ, οπότε...   

Υ.Γ. Το ρομπότ θέλει, λέει, να του συμπεριφερόμαστε ως είδος του ζωικού βασιλείου. Φαίνεται ότι ο προγραμματιστής του, ξέχασε ότι τα κράτη δεν δίνουν υπηκοότητα σε όσα είδη του ζωικού βασιλείου βρίσκονται στην εδαφική επικράτειά τους, παρά μόνο σε ανθρώπους!