Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...

 Για να ξεκινήσω με κάτι το... δύσκολο: Τον μύθο του Φαέθοντα τον θυμόμαστε;
Κάποιοι ναι, κάποιοι όχι. Όσοι δεν τον γνωρίζουν ας ανοίξουν καμιά εγκυκλοπαίδεια. Καλό θα τους κάνει. Εν τάχει λοιπόν, όταν ο πατήρ του ο θεός Ήλιος διαβεβαίωσε τον Φαέθοντα ότι όντως είναι πατέρας του, του είπε να του ζητήσει ότι θέλει κι αυτός θα πραγματοποιούσε την επιθυμία του. Μάλιστα για να φανεί ότι δεν τον κοροϊδεύει, του ορκίστηκε στα ύδατα της Στυγός. Μεγάλος όρκος! Ούτε θεός δεν μπορούσε να τον σπάσει.
 - Λοιπόν μικρέ, αποφάσισες τι δώρο θέλεις;
- Ναι! Θέλω να οδηγήσω το άρμα με το οποίο καθημερινά φέρνεις το φως και τη ζέστη στη γη.
- Ορίστε; Δεν θες καλύτερα να σου φέρω καμιά σέξυ γκομενίτσα να την περάσεις ζάχαρη;  Και άσε το άρμα για καμιά άλλη φορά!
- Όχι! Να οδηγήσω το άρμα!
- Μα εσύ πρόσφατα πήρες το δίπλωμα οδήγησης. Να σου δώσω κανένα ποδήλατο; 
- Ποδήλατο; Ή είμαι γιος σου ή δεν είμαι! Το άρμα!
- Μα τα άλογα είναι αγριεμένα με τη δίαιτα που τους κάνω, βρε παιδάκι μου. Και εμένα με το ζόρι με υπακούν!
- Μου ορκίστηκες, ότι θέλω. Θέλω το άρμα!  
- Μα τα λάστιχα είναι της πλάκας! Από τα Τζάμπο τα αγόρασα για να κάνω οικονομία! 
- Θέλω το άρμα!
- Να σου δώσω καλύτερα το κάρο με τον Αστραχάν για να σου φύγει η λόξα;
- Να μην ορκιζόσουν! Θέλω το άρμα, θέλω το άρμα, θέλω το άρμα!

Είδε κι απόειδε ο Ήλιος, του το 'δωσε, ξέροντας ότι ο κοκορόμυαλος ο Φαέθων, θα το στουκάρει το άρμα στη γη και θα της βάλει φωτιά! Έτσι κι έγινε. Κάπως αργά έμαθε να μην ορκίζεται... Μόλις πήραν χαμπάρι τ' άλογα ότι τα ηνία δεν τα κρατά ο Ήλιος, τότε άρχιζαν να καλπάζουν αφηνιασμένα. Που να τα κάνει καλά ο Φαέθων! Μια το άρμα ανέβαινε, μία κατέβαινε! Πάνω - κάτω πήγαινε το όχημα με αποτέλεσμα να βάζει φωτιά σε πόλεις και δάση όταν χαμήλωνε! Η θεά Γη τα πήρε στο κρανίο και φώναξε του Δία, που μόλις είχε ξυπνήσει και έπινε το καφεδάκι του:
- Κάνε κάτι βρε Δία! Έδωσε ο Ήλιος στο Φαέθων το άρμα σήμερα και αυτός το πάει μαμιόντας!
- Παιδί είναι, θα μάθει!
- Ναι, αλλά μέχρι να μάθει, θα με έχει κάνει κάρβουνο για μπάρμπεκιου!
- Για να να πάρω τα κιάλια να δω! Μωρέ καλά λες! Αυτός είναι σκέτη καταστροφή! 
- Ρίχτου 'κειπέρα έναν κεραυνό να πάει στο διάλο! Γιατί αν δεν του ρίξεις, θα πω στην Ήρα για τα νυχτοπερπατήματά σου και θα σε πάρει και θα σε σηκώσει!

Του 'ριξε κεραυνό, τέζα ο Φαέθων, κι όπως μετέδωσαν οι ειδήσεις, «το άρμα κατερρίφθη υπό αντίξοων καιρικών συνθηκών»! Κλάμα ο Ήλιος, και τα λοιπά και τα λοιπά. Ευτυχώς που τότε, δεν υπήρχαν τηλεοπτικά κανάλια με ειδησεογραφικές εκπομπές για να ασχοληθούν καρέ καρέ με τη μοιραία πορεία του άρματος!

Οποιαδήποτε ομοιότης με το αυτοκινητιστικό δυστύχημα του τζαμπο-υιού με την Πόρσε, την οποία του την έδωσε ο μπαμπάκας του λες κι δεν ήξερε ότι ο κανακάρης του ήτο κοκορόμυαλος σαν τον Φαέθοντα και κάκιστος οδηγαράς, είναι σκόπιμη!!! Είτε καραμπίνα δώσεις σε κακομαθημένο παιδί, είτε Πόρσε, κάποιος θα πάει στον άλλο κόσμο πρόωρα! 
Αναρωτιέμαι γιατί η πολιτεία βάζει πρόστιμα τα οποία οι πλούσιοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα πληρώσουν αφενός και αφετέρου γιατί αφού απαγορεύει την ταχύτητα πάνω από 130 χλμ επιτρέπει να πωλούνται αυτοκίνητα με δυνατότητα πέραν του νομίμου επιτρεπτού ορίου;