Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ... ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

Μη μου πεις ότι ποτέ σου δεν περίμενες το λεωφορείο στη στάση με τις ώρες, ε; Λίγο πολύ, σ' όλους μας έχει συμβεί, και όσοι δεν έχουν δικό τους αυτοκίνητο τους συμβαίνει τακτικά. Πράγματι, δεν έχουμε και τις καλύτερες συγκοινωνίες αλλά αυτό, ειδικά για τα λεωφορεία, ενίοτε μπορεί να αποβεί υπέρ μας! Ναι, ναι, βλέποντας καλύτερα τις στάσεις, μπορούμε να μάθουμε πράγματα που ούτε το φανταζόμασταν! Να 'ναι καλά ο ΟΑΣΑ που μας σκέφτεται κι ας μην του δίνουμε σημασία... Μιας που μπήκαμε στο Τριώδιο αυτή η ανάρτηση είναι... επίκαιρη! Ας δούμε ένα μικρό δείγμα από το τι μας... διδάσκει ο ΟΑΣΑ:  

α. Γνωρίζετε από τη μυθολογία, που ζούσαν οι Μούσες και οι Αμαζόνες; Αν ανήκετε στη μειονότητα των λίγων που έχει ανοίξει κανένα βιβλίο, τότε να ξεχάσετε αυτά που ξέρατε! Ζούσαν στο... Κερατσίνι! Γι' αυτό και ο ΟΑΣΑ έχει δώσει τα ονόματά τους σε στάσεις:
β. Αμ η Τροία που βρισκόταν; Όχι εκεί που μας τα έλεγε φουσκωμένα ο Όμηρος αλλά στη Νίκαια! Καλά που ο ΟΑΣΑ έβαλε τη σχετική στάση για να μας μορφώσει!
γ. Και να 'ταν μόνο η ιστορία... Να ένα δείγμα ότι λόγῳ μιας μικρής καθυστέρησης στη γραφειοκρατία, ο ΟΑΣΑ ακόμη δεν έχει ενημερωθεί για την αλλαγή στο πολίτευμα της χώρας από το δημοψήφισμα του 1974! Εκτός κι ακόμη κάποιοι ελπίζουν στην επιστροφή του τέως στο θρόνο! 
δ. Μιας και πιάσαμε τα πολιτικά, στο ερώτημα ευρώ ή δραχμή, ο ΟΑΣΑ είχε ήδη δώσει την απάντηση του: Στη στερλίνα! Τι Grexit, τι Brexit! Απλά αυτοί φεύγουν αυτοβούλως, ενώ εμάς μας σπρώχνουν...!

Επειδή το υλικό είναι αρκετό, το καρναβάλι με τα ονόματα των στάσεων, θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, που είναι Τσικνοπέμπτη, με τις πιο αστείες από αυτές που συνέλεξα, ώστε να ευθυμήσουμε περιμένοντας να... ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τους θεσμούς και το γιούρογκρουπ! Αναμείνατε λοιπόν.  Όχι στο ακουστικό, αλλά στη στάση!