Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ... ΑΓΑΠΗΣ!

Η έντονη πολεμική αντιπαράθεση συνεχίζεται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους μας στις Βρυξέλλες, με τους γερμαναράδες να επιδεικνύουν το πόσο αχώνευτοι είναι. Σε αυτό το κλίμα, το παρακάτω απόσπασμα από τον Ελεύθερο Τύπο (14/2/2015) θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο, μιας και αναφέρεται στα... μαθηματικά της αγάπης! (Γερμανική αντιμετώπιση της αγάπης θα έλεγα, αφού οι γερμανοί από μαθηματικά πάνε καλά, με την αγάπη δείχνουν να έχουν πρόβλημα...!)   
Η επιστημονική λοιπόν έρευνα από το Univercity College του Λονδίνου, μας λέει λοιπόν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, που δεν ξέρω το κατά πόσο συμβαίνουν, αλλά αν μη τι άλλο έχουν... χιούμορ! 

- Ο 5ος άνθρωπος είναι το σωστό πρόσωπο για μακροχρόνια σχέση σε άνδρα και γυναίκα! Δηλαδή άμα έχουν φέρ' ειπείν, μακροχρόνια σχέση με τον 4ο ή τον 3ο άνθρωπο, τότε... να χωρίσουν και να πάνε παρακάτω ώστε να φτάσουν την 5η σχέση! Που υποτίθεται ότι θα είναι μακροχρόνια... Για πέραν της 5ης, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι 62%! Τέτοια ακρίβεια δεν έχουν ούτε τα exit polls στις εκλογές! (Αλήθεια, αναρωτιέμαι ο Σόιμπλε, στις πόσες σχέσεις έχει φτάσει και βγάζει τ' απωθημένα του στάζοντας χολή εναντίον των Ελλήνων;)

- Μόνο 10 σχέσεις έχει κατά μέσο όρο της ζωής του ένας άντρας  ή μια γυναίκα. Δεν διευκρινίζει αν οι σχέσεις γίνονται... ταυτόχρονα! Αν έκαναν την έρευνα τους στην Ελλάδα, σίγουρα θα έβαζαν μεγαλύτερο νούμερο μιας και αρκετοί/-ες τις σχέσεις τις έχουν δυό και τρεις μαζί! 

- Η μαγική συνταγή διαθέτει 3 στοιχεία: αυτοπεποίθηση, έλεγχος του άλλου προσώπου στην καθημερινότητα, και σεβασμός. Δεν μας λέει όμως ποιός ελέγχει ποιόν, και ποιός σέβεται ποιόν! Πως σέβεσαι κάποιον που ταυτόχρονα τον ελέγχεις; Εκτός κι αν έχει IQ ραδικιού! Ο έλεγχος προφανώς γίνεται από το φόβο της απιστίας, οπότε καταργεί την αυτοπεποίθηση δηλώνοντας ανασφάλεια! Μάλλον αυτή η συνταγή παραείναι μαγική, διότι τα συστατικά είναι αντιφατικά μεταξύ τους! 

Τα μαθηματικά μάλλον δεν τα πάνε καλά με την αγάπη. Άλλο λογική του νου και άλλο συναίσθημα της καρδιάς. Ευτυχώς ακόμα οι μεσογειακοί λαοί, όταν αγαπούν, δεν το κάνουν με... το κομπιουτεράκι, και τέτοιες έρευνες είναι αν μη τι άλλο... του <μπιπ>! Όμως με τέτοιους λογιστικούς τρόπους οι δυτικοί μας επιδεικνύουν την... «αγάπη τους» στις διαπραγματεύσεις! Μην το ξεχνάμε αυτό...

Υ.Γ. Μια προτροπή εκεί στο Eurogroup: Make love not war!