Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΟΥ, ΜΟΝΟ... ΜΑΚΡΙΑ ΣΟΥ!

Συναντιούνται δύο φίλοι, ή γνωστοί έστω.
- Τι κάνεις; 
- Τι να κάνω; Προσπαθώ να επιβιώσω. Περιμένω μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα τα γενέθλιά σου για γιορτάσω!
- Θυμάσαι τα γενέθλιά μου;;;
- Ασφαλώς! Κάθε χρόνο τα περιμένω πως και πως!
- Σώπα! Με κολακεύεις...
- Ε, δεν είμαι μόνο εγώ, είναι και άλλοι που τα περιμένουν...
- Α, Ωραία! Λοιπόν, αφού έχω γενέθλια, σε προσκαλώ σπίτι μου να τα γιορτάσουμε. Θα έρθεις έτσι; 
- Σπίτι σου; Χμ... μάλλον δεν θα μπορέσω!
- Μα δεν καταλαβαίνω; Εσύ όταν γιορτάζεις, σπίτι σου δεν δέχεσαι τους φίλους σου; 
- Ἀλλο εγώ! 
- Τι άλλο εσύ; 
- Κοίτα, το σπίτι σου δεν το γουστάρω και πολύ. Το πολύ πολύ να μπω και να βγω! 
- Τι; 
- Αλλά για να δεις ότι δεν σε σνομπάρω, τα γενέθλιά σου θα τα γιορτάσω, αλλά όχι μαζί σου. Με συγγενείς και φίλους ή στο σπίτι μου, ή σε σε καμιά ταβέρνα!
- Μα εγώ έχω γενέθλια. Στο σπίτι μου σε καλώ. Δεν σε καταλαβαίνω!   
- Κοίτα, μεταξύ μας, δεν σε πολυγουστάρω γιατί οι απόψεις σου είναι αντίθετες με τα εγωιστικά πάθη μου, αλλά μιας και τα γενέθλιά σου είναι αργία, οφείλω να προσποιούμαι ότι τάχα σε αγαπάω! Γι' αυτό, από μακριά κι αγαπημένοι!

Αν δεν το πήρες χαμπάρι αμέσως, ο ένας εκ των δύο, είναι ο Χριστός και ο άλλος εσύ, εγώ, όλοι μας! Όσοι δεν θα πάμε στο σπίτι του, την Εκκλησία, να γιορτάσουμε τα φετινά γενέθλιά Του. Όσοι περιορίζουμε τα χριστούγεννα σε στολίδια, λαμπάκια, χοντροαγιοβασίληδες, γλυκά, κλπ, κλπ. Όσοι να να «νιώσουμε» Χριστούγεννα, πρέπει ντε και καλά, να δούμε στολισμένες βιτρίνες, μπαλκόνια, αμερικάνικες ταινίες με γιορταστικές σαχλαμάρες!

Για φαντάσου όμως να καλείς κάποιον φίλο σου στο σπίτι σου για τα γενέθλιά σου και να σου λέει πως θα τα γιορτάσει μακριά σου, σε ταβέρνα, σε σπίτι, χωρίς εσένα! Θα σου άρεσε; Όχι; Ε, ούτε του Χριστού αρέσει. Κι αν εσύ αυτόν που θα σε σνομπάρει, δεν θα τον ξανακαλέσεις σπίτι σου, ο Χριστός θα μας ξανακαλέσει. Ελπίζοντας ότι δεν θα τον σνομπάρουμε φέτος! 

Δεν ζητάει πανάκριβα δώρα. Λίγη ανθρωπιά, λίγη σοβαρότητα, λιγότερες αμαρτίες... Στολίδια που δεν φαίνονται γιατί στολίζουν το δέντρο της ψυχής. Αν δεν σου αρέσει, τράβα στις ταβέρνες, τραπέζωσε το σόι σου, αλλά μη λες ότι τάχα το κάνεις για τα Χριστούγεννα. Δεν χρειάζονται οι υποκρισίες. Πρόσεξε γιατί δεν του αρέσουν οι υποκριτές του Χριστού. Όσοι είναι φίλοι του Χριστού, θα πάνε στην Εκκλησία Του να γιορτάζουν. Τόσο απλό...