Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΣΠΑΤΑΛΗΜΑ ΖΩΗΣ!

Παρατηρώντας τα παρακάτω πινακάκια από τον Ελεύθερο Τύπο (23/11/2013) σίγουρα μπορούμε να κάνουμε χιούμορ με το πόσο χρόνο σπαταλούμε (γυναίκες και άνδρες) σε διάφορες ασχολίες, χρήσιμες ή μη. Με μια ματιά βλέπουμε ενδεικτικώς:
Οι άνδρες 43 λεπτά ημερισίως κοιτάνε ωραίες γυναίκες, 1,9 εκ. φορές (!) ζητάνε συγγνώμη, 9 χρόνια βλέπουν σπορ στην τηλεόραση, 6 μήνες κοιτάζονται στον καθρέφτη κ.α. Οι δε γυναίκες, 60 λεπτά ημερισίως (και βάλε θα έλεγα εγώ) χαζεύουν σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, 1 χρόνο βάζουν μακιγιάζ, 8,5 χρόνια ψωνίζουν, 2 χρόνια μπροστά στον καθρέφτη, 16 μήνες κλαίνε (δεν διευκρινίζει αν συμπεριλαμβάνεται το καθάρισμα κρεμμυδιών) κ.α. 

Ενδιαφέρον δημοσίευμα θα μου πεις. Μόνο που αυτή η έρευνα παραλείπει να μας πει κάποιες πιο σημαντικές, κατ' εμέ, ασχολίες. Το διάβασμα βιβλίων, φιλανθρωπικές δραστηριότητες, ψυχοφελή ασχολίες (π.χ. θρησκεία) κ.α. Και μη σκεφτούμε πως δεν μετριέται αυτός ο χρόνος κατά μέσον όρο... Προφανώς δεν υπάρχει χρόνος στον σύγχρονο άνθρωπο για ν' ασχοληθεί με πιο πνευματικά πράγματα. Πάντως, υπάρχει τρόπος να εξοικονομηθεί χρόνος κοιτώντας τα στατιστικά: Να κλείνει πιο τακτικά η τηλεόραση, φερ' ειπείν.

Έχει κάτσει κανείς να χρονομετρήσει τον εαυτό του; Να δει πόσην ώρα την εβδομάδα ας πούμε, ασχολείται με πράγματα που δεν είναι αναγκαία, όπως αναγκαίο είναι η λάτρα του σπιτιού. Μήπως την σπαταλάμε σε άχρηστα χόμπυ ή αδιάφορες ασχολίες; Μήπως σκοτώνουμε  την ώρα μας συχνά πυκνά; Η απάντηση βέβαια, για τον εαυτό μας είναι, όχι! Ποιός παραδέχεται ότι ασχολείται με άχρηστα πράγματα. Όμως αξίζει να ενσκύψουμε κριτικά προς εαυτόν. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τον βελτιώσουμε. Ο χρόνος είναι λίγος και δεν περισσεύει για σπατάλες. Εκτός κι αν θεωρούμε εαυτόν «τέλειο»...