Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΙΓΑ Τ' ΑΥΓΑ;;;

Την Αμφιάλη την ξέρετε; Είναι η κεντρική περιοχή στο Κερατσίνι. Αν όχι, τώρα όμως τη μάθατε. Εγώ, γέννημα θρέμμα της Αμφιάλης, δεν αισθάνομαι καλά για το πως έγινε γνωστή. Μέχρι τώρα όταν έλεγα ότι μένω στην Αμφιάλη, με ρώταγαν που βρίσκεται. Τώρα όμως...
   
Και ξαφνικά, ξυπνήσαμε! Έσπασε το... αυγό του φιδιού, λέει το κλισέ! Μόνο που τα κλισέ δεν λένε όλη την αλήθεια, απλά λαϊκίζουν υπόπτως... Ο φασισμός λοιπόν στην Ελλάδα είναι μόνο η Χρυσή Αυγή. Τουλάχιστον η Χ.Α. είναι φανερά υπέρ του φασισμού. Αυτό είναι ένα εκ των αυγών. Τα υπόλοιπα αυγά είναι τα υπόλοιπα κόμματα! Όχι; Βρίσκονται εντός του συνταγματικού τόξου (νέα έκφραση και τούτη); Ε, όχι δα!

Κλεψιές, ρεμούλες, κακοδιαχείρηση, ώθηση σε αυτοκτονία από τα κυβερνώντα κόμματα, ελεγχόμενη αντίσταση από την αριστερά (μη και χάσουν την πλουσιοπάροχη επιχορήγηση από την οποία ούτε 1 ευρώ δεν δίνουν στον φτωχό κόσμο...), με περισσότερη τεχνογνωσία στους θανάτους (βλέπε Marfin) και φιλοσταλινικές πεποιθήσεις! (Ο Στάλιν ήταν αιμοσταγής κουμουνιστής ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης)

Όλοι τους είναι αυγά ενός φιδιού. Του κομματισμού. Αυτού του θεσμού που ελοχεύει στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Που απαγορεύει στο βουλευτή να έχει δική του γνώμη. Ή υποτάσσεται σε ότι γουστάρει ο αρχηγός ή διαγράφεται! Κομματική πειθαρχία δηλαδή... Που κοπρόσκυλα αναλαμβάνουν την «κομματική πελατεία» του απερχόμενου μπαμπά πολιτικού, και συνεχίζουν το επάγγελμα...! Εθνοπατέρες που οι περισσότεροι είτε δεν έχουν δουλέψει ποτέ, είτε έχουν ξεχάσει πως είναι να δουλεύει κανείς... Και ασφαλώς, το συμφέρον του κόμματος προέχει από το συμφέρον της πατρίδας.
Η δημοκρατία δεν είναι τέλειο σύστημα. Αν διαβάσει κανείς τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη θα βρει αρνητικά. Όμως είναι πολύ καλύτερο από τον φασισμό. Μόνο που οι πολιτικοί (ως κομματόσκυλα και αριβίστες) φροντίζουν επιμελώς να αναδείξουν τα αρνητικά της δημοκρατίας και να τα διογκώσουν!

Η Χρυσή Αυγή είναι η κορυφή ενός παγόβουνου. Αλίμονο μας, αν μείνουμε μόνο στην κορυφή. Πρέπει να διώξουμε όλο το παγόβουνο. Να σκοτώσουμε το φίδι και όχι μόνο ένα αυγό του. Το φίδι δεν γεννά μόνο ένα αυγό! Και πως το σκοτώνεις; Δύσκολο ερώτημα. Με την μεμψιμοιρία πάντως, όχι. Με προσωπική στάση! Πάνω πάνω στο blog, έχω βάλει μία κυλιόμενη φράση που λέει «Αν δεν αλλάξουμε εαυτόν, η κοινωνία θα συνεχίζει να παράγει αριβίστες πολιτικούς με χρεοκοπημένα ήθη». Αν αλλάξουμε εμείς, θα βελτιώσουμε και τον τόπο. Όσο εμείς ρέπουμε στην παρανομία, στην κακομοιριά, τον ατομισμό, τότε να μην έχουμε απαίτηση οι πολιτικοί να είναι τίμιοι... Έχουμε το φίδι που μας αξίζει. Και το ταΐζουμε με τον τρόπο μας...