Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΤΗΛΕ... ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ!

Στο παρακάτω απόκομμα από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ (4/10/12) η απορία της Χριστίνας Λυκιαρδοπούλου είναι αυτονόητη. Να σταματήσουν να μεταδίδουν εκπομπές με τηλεπαιχνίδια που δεν έχουν άδεια.

Αλήθεια, γιατί δεν το κάνουν; Διότι το κράτος 'κονομάει κάμποσα λεφτά από τα πρόστιμα. Δηλαδή παίρνει το μερίδιό του από την παραοικονομία! Αφού δεν μπορεί να την πατάξει, τουλάχιστον να έχει κάποιο κέρδος! Και μάλιστα το χρήμα με τη μορφή προστίμου, περνάει από την παραοικονομία στην οικονομία. Δηλαδή, ξεπλένεται κανονικά. Καλό πλυντήριο τα τηλεοπτικά κανάλια λοιπόν!

Οπότε το ερώτημα δεν είναι να απαγορευτούν οι εκπομπές. Αλλά ή να πάνε φυλακή οι καναλάρχες για μαύρα λεφτά, ή να κλείσουν τα κανάλια που μεταδίδουν εκπομπές με τηλεπαιχνίδια που δεν έχουν άδεια! Θα μου πεις, πολλά ζητάω, ε; Λες και οι καναλάρχες δεν ξέρουν ότι μεταδίδουν παράνομες εκπομπές!

Αλλά όταν βλέπω τους πολιτικούς μας ταγούς από τη μία να λένε ότι δεν μπορούν να πατάξουν την φοροδιαφυγή καταφεύγοντας σε περικοπή μισθών και συντάξεων, και από την άλλη να τσεπώνουν μερίδιο από αυτήν με τη μορφή προστίμου, ε, δεν θα σφυρίζω αδιάφορα! Τουλάχιστον να μη νομίζουν μερικοί αφελείς ότι οι πολιτικοί ενδιαφέρονται να μας... βγάλουν από την κρίση, γιατί αφού προστατεύουν την παραοικονομία, προφανώς έχουν ίδια συμφέροντα! 

Και κάτσε μετά φουκαρά μικρομεσαίε να φυλάς την κάθε απόδειξη, ακόμα και να τη μαζεύεις από χάμω, με τον φόβο μην δεν τις έχεις όσες χρειάζονται όταν θα κάνεις τη δήλωση της εφορίας...