Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ...

Το απόκομμα είναι από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ (13/4/12) και μιας και πλησιάζουμε στις εκλογές, βάζει ένα σοβαρό ερώτημα σε σχέση με τους δημοσιογράφους που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι στις εκλογές. Η κομματική υποψηφιότητά τους, αποδομεί την υποτιθέμενη αντικειμενικότητα που πρέπει να έχουν ως προς τη διαχείριση της πληροφόρησης!

Θα μπορούσα να γράψω πολλά επί του θέματος, αλλά σίγουρα θα κουράσω. Θα σταθώ μόνο σε δύο σημεία:

α. Από τη στιγμή που υπάρχουν «στρατευμένες» εφημερίδες (άμεσα ή έμμεσα) στην υπηρεσία των κομμάτων, καθώς και πολλά Μ.Μ.Ε., σημαίνει πως όσοι δημοσιογράφοι δουλεύουν εκεί έχουν δεδομένα πολιτικά φρονήματα. Οπότε έχουν ήδη «κομματική σφραγίδα» και έχουν απολέσει την αξιοπιστία τους στον κόσμο πλην των οπαδών του κόμματός, του οποίου τα συμφέροντα εξυπηρετούν, με όποιο κόστος για τον τόπο!

β. Ο προβληματισμός λοιπόν, απευθύνεται σε όσους δημοσιογράφους παραμένουν ανεξάρτητοι, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνεται ότι και με τους στρατιωτικούς οι οποίοι αποστρατεύονται άπαξ και πολιτευτούν ως υποψήφιοι. Το ίδιο και οι δημοσιογράφοι που κατεβαίνουν υποψήφιοι, να χάνουν τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα! Θα μου πεις, πως ζητάω πολλά. Ναι, πράγματι... Το κατ' όνομα Δημοκρατικό μας Πολίτευμα, μπάζει από παντού, οπότε αυτό είναι μια... λεπτομέρεια.
Ας μη ξεχνάμε τουλάχιστον πως οι πολιτικοί που μας οδήγησαν σ' αυτήν την κατάντια, είχαν και έχουν πολύτιμους συμμάχους τους (περισσότερους) δημοσιογράφους...