Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ;

- Είδες επιτυχία το κίνημα της πατάτας;
- Είδα.
- Επιτέλους και κάποιο προϊόν χωρίς μεσάζοντες!
- Επιτέλους!
- Και θα επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα. Καλά να πάθουν οι χονδρέμποροι και οι μεσάζοντες που τριπλασίαζαν τις τιμές!
- Αυτοί καλά να πάθουν. Για τους άλλους να δούμε...
- Ποιούς άλλους;
- Τους άλλους μεσάζοντες και χονδρέμπορους. Τους πιο μεγάλους!
- Τι εννοείς; Υπάρχουν κι άλλοι;
- Βεβαίως! Μόνο που δεν ασχολούνται με τις πατάτες και τα αγροτικά προϊόντα.
- Και τι εμπορεύονται; Εννοείς ρούχα, παπούτσια και λοιπά;
- Όχι!
- Τότε;
- Εννοώ τους μεσάζοντες και τους χονδρέμπορους της γνώσης, της επικοινωνίας, της ενημέρωσης και της ελπίδας!
- Μπα; Υπάρχουν και εκεί μεσάζοντες;
- Υπάρχουν και είναι πιο επικίνδυνοι σε πληροφορώ! Και αυξάνουν πάρα πολύ τις τιμές στην αγορά!
- Για κάνε μου τα λιανά, γιατί δεν σε πιάνω σήμερα!
- Τα πράγματα είναι απλά. Στη γνώση, μεσάζοντας είναι το κράτος που από τη μια λέει ότι δίνει δωρεάν παιδεία και από την άλλη αυξάνει το κόστος της μάθησης! Δες τι πρέπει να αγοράσει για το παιδί του που γράφεται στο σχολείο, ο γονέας του. Και από πάνω ούτε καν βιβλία δεν δίνουν. Και στέλνει έμμεσα τα παιδιά σε χονδρέμπορους γνώσης που εν προκειμένῳ είναι οι έχοντες φροντιστηρίων!
- Στην επικοινωνία; Που είναι εκεί οι χονδρέμποροι;
- Αυτό είναι εύκολο. Για δες πόσα 'κονομάνε οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, και πες μου αν δεν είναι χονδρέμποροι! Θες κι άλλους; Αυτοί που έχουν το facebook, το twitter και τέτοια sites.
- Για στάσου! Εκεί οι χρήστες δεν πληρώνουν!
- Πράγματι, δεν πληρώνουν, αλλά οι κάτοχοι αυτών των σελίδων, εκμεταλλεύονται την ανάγκη για επικοινωνία των χρηστών, τους εθίζουν με χαζοπαίχνιδα και 'κονομάνε τεράστια ποσά από τη διαφήμιση χωρίς να τους δίνουν φράγκο που με την παρουσία τους και μόνο εκεί, φέρνουν υπέρκέρδη σε αυτές τις σελίδες!
- Στην ενημέρωση;
- Εκεί οι μεσάζοντες και οι χονδρέμποροι είναι οι δημοσιογράφοι. Που άλλες ειδήσεις τις υπερτιμούν και τις χρυσοπουλούν και άλλες, σκόπιμα, τις υποτιμούν και τις αποσιωπούν! Αυτοί είναι πολύ αδυσώπητοι χονδρέμποροι σε πληροφορώ!
- Καλά όλοι οι παραπάνω. Εντάξει, λέω πως έχεις δίκιο. Υπάρχουν χονδρέμποροι και στην ελπίδα; Του παπάδες εννοείς;
- Εδώ κάνεις λάθος! Δεν εννοώ τους παπάδες. Αυτοί είναι ψιλικατζήδες! Εξάλλου κάποια στιγμή, αν έχουν εξαπατήσει τους πιστούς, θα τους τιμωρήσει ο Θεός. Άσε που υπάρχουν και κάμποσοι παπάδες που κάνουνε έργο στην ενορία τους.
- Τότε ποιούς εννοείς;
- Ποιούς άλλους βρε! Τους πολιτικούς! Αυτοί τάζουνε, κοροϊδεύουν, παίζουν με την αγωνία του άνεργου και κλέβουν, προδίδουν, λεηλατούν χωρίς να τιμωρηθεί κανείς! Αυτούς τους ληστοχονδρέμπορους, μπορούμε να τους παρακάμψουμε; Αυτούς που μόνο κακό κάνουν για την πατρίδα και τους Έλληνες, μπορούμε να τους πλήξουμε; Ή μόνο για τις πατάτες είμαστε ικανοί;
- Τουλάχιστον με τις πατάτες κάναμε μια αρχή.
- Αν δεν προχωρήσουμε και σ' όλους αυτούς τους μεσάζοντες που σου προανέφερα, τότε τίποτα δεν θα φέρει ριζικές αλλαγές. Γιατί αν πρέπει να κάνουμε σωστές μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να βάλουμε στο περιθώριο τους χονδρέμπορους της γνώσης, της επικοινωνίας, της ενημέρωσης και της ελπίδας! Δύσκολο;
- Πολύ...