Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ!

Πέθανε ο δικομματισμός; Η οικονομική κρίση, σκότωσε αυτό το θηρίο; Ξυπνήσαμε, ε; Όποιος το πιστεύει αυτό, ας κρατάει καλύτερα μικρό καλάθι στις εκλογές που έρχονται μετά το Πάσχα! Το παραπάνω απόκομμα, είναι από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ (28/2/2012). Καθώς το διάβαζα, θυμήθηκα κάτι παρόμοια που μου έλεγε ένας εκπρόσωπος γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων.

Μα πως, θα μου πεις. Τους πήραμε χαμπάρι τους πολιτικούς! Πως μου λες ότι το θηρίο του δικομματισμού δεν ψόφησε; Καιρός λοιπόν να κάνω την Κασσάνδρα και να πω καναδυό πραγματάκια που θα τα δούμε στο εγγύς (προεκλογικό) μέλλον. Το θηρίο όντως πληγώθηκε και πληγωμένο πολεμάει με περισσότερη λύσσα! Έχουμε και λέμε: Τα δύο μεγάλα κόμματα (κυρίως η Ν.Δ.) θα εντείνουν την πόλωση, πατώντας σε δύο άξονες.

α. Θα σπείρουν τον πανικό. Ήδη το έπραξαν για να φοβίσουν τους βουλευτές τους ώστε να ψηφίσουν ΝΑΙ στο μνημόνιο Νο2. Δεν ξεχνιέται ο στόμφος του Σαμαρά που έλεγε πως χωρίς μνημόνιο, την επόμενη μέρα κιόλας τα σούπερ μάρκετ δεν θα είχαν τρόφιμα και τα παιδιά θα στερούνταν ακόμα και το γάλα! Λες και κηρύχθηκε πόλεμος! Το σκηνικό «κατοχής» με πείνα και εξαθλίωση θα γίνει καραμέλα στα χείλη των ΠασοκοΝεοδημοκρατών πολιτικάντηδων. Προωθώντας εμμέσως πλην σαφώς, την ιδέα πως καλύτερα μια μονοκομμάτική κυβέρνηση παρά την αναρχία (την πιθανότητα συνεργασίας με μικρότερα κόμματα, την απεύχονται) που θα μας φέρει στην άμεση πείνα και εξαθλίωση.

β. Θα τάξουν λαγούς με πετραχήλια. Γνωστή τακτική. Ειδικά τώρα που οι άνεργοι είναι πολλοί και η απελπισία αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερους μέρα με τη μέρα! Μα, τους ξέρουμε θα μου πεις. Ναι. Αλλά και η πείνα είναι κακός σύμβουλος. Και το κάθε ψίχουλο που θα τάζουν (δεν θα τάζουν δουλειές, κυρίως χαρτζιλίκια και ευκαιρίες δουλειάς) στον απελπισμένο οικογενειάρχη που έχασε τη δουλειά του, θα είναι η μοναδική ελπίδα που θα έχει. Αυτό δεν θα γίνει σε επίπεδο μπαλκονιού ή τηλεοράσεως. Εκεί καραδοκεί και η τρόικα η οποία αναμένει απολύσεις. Θα γίνει σε επίπεδο κομματικής βάσης.

Επίσης να σημειώσουμε το εξής σημαντικό: Τα μικρά κόμματα, κυρίως της αριστεράς, πέραν από αντιμνημονιακές κορώνες, δεν είναι σε θέση να παρουσιάσουν ρεαλιστικά σχέδια ανάπτυξης. Δηλαδή δημιουργία θέσεων εργασίας. Και αυτό θα το εκμεταλλευτεί στο έπακρο ο δικομματισμός. Μιας και ο άνεργος όταν θα πάει στην κάλπη, θα σκέφτεται κυρίως το ότι δεν έχει δουλειά και δουλειές δεν υπάρχουν.

Ξαναθυμίζω: Η πείνα είναι κακός σύμβουλος. Πείνα και πανικός, είναι ο καλύτερος συνδυασμός για το θηρίο. Την ξέρουν καλά τη δουλειά τα μεγάλα κόμματα. Τα οποία νοοτροπία δεν αλλάζουν, παρά μόνο πρόσωπα. Το θηρίο αντεπιτίθεται. Ειδικά μετά την εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.

Μακάρι να διαψευστώ... και καλό μήνα!