Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

«ΕΞΥΠΝΗ»... ΣΦΑΙΡΑ!

Δεν είναι μόνο το νέο ipod ή τα κινητά, στα οποία η τεχνολογία τρέχει και αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Είναι και η πολεμική τεχνολογία. Που για να μην ξεχνάμε, πολλές τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε, πρώτα εφαρμόστηκαν για πολεμικούς σκοπούς. Αναφέρω για παράδειγμα πως το υδραυλικό τιμόνι ή τη μαγνητοταινία, που είχαν οι κασέτες, δημιουργήθηκαν από τους Γερμανούς κατά τον Β' Παγκ. Πόλεμο.

Εδώ λοιπόν η είδηση από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ (1/2/12) σίγουρα θα χαροποιήσει πολύ κόσμο πέραν των στρατιωτικών. Να θυμίσω τους κυνηγούς που σημαδεύουν στο γάμο του Καραγκιόζη, ή τους αγανακτισμένους γαμπρούς που η πεθερά τους, τους έχει γίνει εφιάλτης, ή τον ενοχλημένο σύντεκνο στην Κρήτη! Σίγουρα θα αργήσουν να βγουν στο... εμπόριο, αλλά εδώ που τα λέμε και τα Καλάσνικοφ δεν πωλούνται στο εμπόριο, αλλά τόσος κόσμος διαθέτει από δαύτα...

«Έξυπνες σφαίρες» λοιπόν, μη τύχει κανείς και γλυτώσει από πυροβολισμό... Μπράβο στους εφευρέτες! Αναρωτιέμαι αν θα ήθελαν η εφεύρεσή τους να δοκιμαστεί, αν όχι στους ίδιους, αλλά στα παιδιά τους! Διότι «έξυπνες» σφαίρες μπορεί να δημιουργήθηκαν, αλλά αυτό που μας λείπει δεν είναι αυτές οι σφαίρες αλλά «έξυπνα» μυαλά! Εφευρέτες που θα στρέψουν το ταλέντο τους υπέρ της ανθρωπότητας και όχι εναντίον της. Αλλά όταν η «προοδευτική» και «πολιτισμένη» δυτική κοινωνία περιορίζει το ήθος, θα δοκιμάσει τέτοια σφαίρα. Στο πιστόλι που οπλίζει και το βάζει σιγά-σιγά στον κρόταφο. Και από 'κει, δεν χρειάζεται να είναι «έξυπνη» η σφαίρα για να αστοχήσει!