Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΦΙΛΤΡΑ «ΜΑΪΜΟΥ» !

Αγοράζεις ελληνικά προϊόντα για να ενισχύσεις την εγχώρια οικονομία; Μπράβο και καλά κάνεις! Μια ελληνική ετικέτα προφανώς θα σου πιστοποιούσε την προέλευση του προϊόντος; Σαφώς όχι! Το αν ένα προϊόν παρασκευάζεται στην Ελλάδα το βλέπουμε από το barcode. Αν ο αριθμός του barcode αρχίζει από 520 τότε παρασκευάζεται εδώ στη χώρα μας. Τα αρχικά νούμερα του barcode αντιστοιχούν σε κάποια χώρα. Για παράδειγμα το 529 αντιστοιχεί στην Κύπρο, το 400 με 440 αντιστοιχούν στη Γερμανία, κ.λ.π.

Το παρακάτω προϊόν, είναι φίλτρα για στριφτά τσιγάρα της ROLLING HELLAS. Παρατηρείστε τα δύο πανομοιότυπα κουτιά: Η «μαϊμού» (οι 3 πρώτες εικόνες) που κυκλοφορεί ευρέως στα περίπτερα, ονομάζεται «Ελληνικό φίλτρο καπνοπαραγωγών» σε αντίθεση με το «Φίλτρο τοῦ Παπποῦ» και για να γίνει πιο... ελκυστικό στον συνειδητοποιημένο Έλληνα καταναλωτή, έχει την ένδειξη πως είναι 100% οικολογικό (το έβαλα σε κόκκινο κύκλο) καθώς και το ελληνικό εθνόσημο! Όχι κάποια σημαιούλα ελληνική αλλά το εθνόσημο! Μόνο που το barcode (το οποίο το δείχνω ξεχωριστά για να είναι ευανάγνωστο) αντί να αρχίζει από 520, αρχίζει από 194 το οποίο δεν αντιστοιχεί σε καμιά χώρα!!! Παρακάτω παραθέτω το γνήσιο προϊόν.

Προσοχή λοιπόν στο τι αγοράζετε. Η εν λόγῳ «μαϊμουδιά» κυκλοφορεί ευρέως στα περίπτερα εν αντιθέσει με το κανονικό. Και ποιός ξέρει από τι υλικά είναι φτιαγμένα αυτά τα φίλτρα. Μια ματιά στο barcode σε ότι αγοράζουμε δεν βλάπτει. Βέβαια το 520 ισχύει μόνο στα τυποποιημένα και όχι στα ζυγιζόμενα, αυτά που τα αγοράζουμε με το κιλό.

1. Η «μαϊμού»


2. Το κανονικό προϊόν