Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (18/06/2011) ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Λέει ο Ιησούς στη σημερινή περικοπή:

Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς. (Ματθ. 10, 32)

Όποιος με ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους ως Κύριο και Θεό του, θα τον ομολογήσω και εγώ ως δικό μου μπροστά στον Πατέρα μου.

Η ομολογία του Χριστού χρειάζεται πολύ θάρρος και πίστη και δεν είναι πάντα εύκολη. Ομολογία του Χριστού σημαίνει πως εμπιστευόμαστε στην αγάπη Του και όχι στον αδύναμο εαυτό μας. Σημαίνει πως ζούμε σε συνεχή ταπείνωση και διαρκή μετάνοια. Εκτός από τον εαυτό μας, οφείλουμε να ομολογήσουμε τον Χριστό και στους ανθρώπους. Με όποιο κόστος.

Παλιότερα στους διωγμούς των Ρωμαίων η ομολογία του Χριστού σήμαινε το θάνατο. Σήμερα πολλές φορές επιφέρει το χλευασμό και την κοροϊδία από το νέο εχθρό του χριστιανισμού την αθεΐα. Και μπροστά σε μία τυποποιημένη μορφή του χριστιανισμού η ομολογία του Χριστού γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Στο μέλλον η άρνηση ενός barcode ή ενός μικροτσίπ, ομολογώντας τον Κύριο, θα επιφέρει την περιθωριοποίηση και το θάνατο.

Η ομολογία στη ουσία είναι η έμπρακτη πίστη μας. Και αυτή θα μας οδηγήσει στην κατάκτηση του Παραδείσου.