Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...!

Ήρθε το τέλος λοιπόν του κόσμου; Να... ησυχάσουμε διά παντός από τα προβλήματά μας; Που τέτοια τύχη!!! Πάντως για τον γηραιό τηλε-ιεροκήρυκα Χάρολντ Κάμπινγκ εξ Αμερικής σήμερα θα πέσει η... αυλαία!!! Αυτήν την είδηση θα τη βρείτε παντού, ενδεικτικά παραθέτω το link από το ΒΗΜΑ (εδώ). Βέβαια, οι περισσότεροι θα τον αντιμετωπίσετε σαν μια γραφική καρικατούρα που οπωσδήποτε αποσπάσματα των εκπομπών του θα... αναπαράγουν αντίστοιχες χιουμοριστικές εκπομπές της Αμερικής σαν το Ράδιο Αρβύλα!

Το θέμα είναι όμως ότι υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν κάτι τύπους σαν κι αυτόν. Αφελείς που δεν έχουν κάτσει να μελετήσουν και λίγο τα κείμενα, ή το κάνουν πλημμελώς , χωρίς κάποιες γνώσεις ή χωρίς να διαβάζουν σχόλια και μελέτες σοβαρών επιστημόνων ή Πατέρων της Εκκλησίας. Λέει λοιπόν η είδηση ότι ο 89χρονος τηλε-ιεροκήρυξ «έχει καταλήξει έπειτα από περίπλοκους υπολογισμούς «πέραν πάσης αμφιβολίας» πως για τη Γη δεν υπάρχει μεθαύριο.» Χωρίς να γίνεται αναλυτική αναφορά σ' αυτούς τους «υπολογισμούς».

Ας καταλάβουν λοιπόν μερικοί πως ο χρόνος της Δευτέρας Παρουσίας, και όχι του «τέλους του κόσμου» ορολογία που «πουλάει», δεν είναι κάποιος γρίφος που υπάρχει στην Αγία Γραφή και περιμένει κάποια ιδιοφυΐα για να ανακαλύψει τη λύση του! Ούτε αινίγματα, ούτε γρίφους έχει η Αγία Γραφή. Το πότε θα γίνει η Δ. Παρουσία παραμένει άγνωστη στους πιστούς. Ενδεικτικώς παραθέτω κάποια χωρία που «ξεχνάνε» όσοι προβλέπουν το τέλος μέσα από γρίφους:
Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης καὶ ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν, εἰ μὴ ὁ πατήρ μου μόνος. (Ματθ. 24, 36)
Για την ημέρα εκείνη (της Δ. Παρουσίας) κανείς δεν γνωρίζει ούτε καν οι άγγελοι των ουρανών παρά μόνο ο Πατήρ.
γρηγορεῖτε οὖν, ὅτι οὐκ οἴδατε τὴν ἡμέραν οὐδὲ τὴν ὥραν ἐν ᾗ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἔρχεται. (Ματθ. 25,13)
Να είστε έτοιμοι διότι δεν γνωρίζετε την ημέρα και την ώρα που ο Υιός του ανθρώπου θα έρθει ως κριτής.
Ἥξει δὲ ἡ ἡμέρα Κυρίου ὡς κλέπτης ἐν νυκτί... (Α' Πέτρ. 3,10)
Θα έρθει η ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου άξαφνα σαν κλέφτης την νύκτα.

Επίσης, και εκεί πρέπει να σταθούμε, είναι η ευκολία που έχουν αυτοί οι κομπογιαννίτες να δικαιολογούν τις μη επαληθεύσεις των προβλέψεών τους! Και αυτό συμβαίνει γιατί οι αφελείς έχουν ανάγκη από παραμύθια. Μιας και μια επικείμενη καταστροφή, είτε γίνει άμεσα είτε αργότερα, τους δίνει κύρος (έτσι νομίζουν) αφού αυτοί το... γνωρίζουν και θα προλάβουν να... είναι έτοιμοι ώστε να εισέλθουν στον παράδεισο! Ματαιόδοξη φιλοδοξία, διότι οι πράξεις μας, για τις οποίες και θα κριθούμε, πρέπει να τις διέπει ανιδιοτελής αγάπη και όχι να γίνονται από το φόβο μιας άμεσης έλευσης της Κρίσης!

Κατά τ' άλλα δεν θα έχουμε σήμερα παρά μια ακόμα διάψευση μιας ακόμα πρόβλεψης... Κάτι που αν μη τι άλλο, αφαιρεί την όποια «αξιοπιστία» έχουν όσοι κάνουν τους τηλε-ιεροκήρυκες». Δείγμα παρακμής από τον παραπαίοντα προτεσταντικό χώρο...