Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΑΝΕΥ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΡΟΦΗ...


- Ένα παγωτό χωνάκι παρακαλώ.
- Τι γεύση; Κακάο, βανίλια ή ανάμεικτο;
- Ανάμεικτο.
- Τι είδος επικινδυνότητας θα το θέλατε;
- Ορίστε; Τι εννοείς;
- Να, έχουμε τα παιδικά, των εφήβων και των ενηλίκων!
- Δηλαδή;
- Τα παιδικά, εκτός ότι παχαίνουν, είναι απολύτως κατάλληλα για τον οργανισμό. Τα εφηβικά, έχουν κάποιες βλαβερές ουσίες και δεν τα προτείνουμε για το ευαίσθητο οργανισμό των παιδιών. Των ενηλίκων πάλι έχουν περισσότερες βλαβερές ουσίες που μόνο ένας ενήλικας με δική του ευθύνη θα τα φάει! Όμως είναι τα πιο... νόστιμα!

Σε αυτόν τον φανταστικό διάλογο τι θα παραγγέλνατε για τον εαυτό σας; Για να μην πω για το παιδί σας... Σίγουρα όχι το πιο επικίνδυνο για την υγεία. Ποιός θα ρίσκαρε για ένα παγωτό την υγεία του; Κανείς φαντάζομαι. Δεν παίζουμε άλλωστε μ' αυτά.

Για τη σάρκα λοιπόν, είμαστε επιφυλακτικοί. Για το πνεύμα όμως; Κάνουμε το ίδιο; Ή όχι; Όταν, φερ' ειπείν, αφήνουμε την τηλεόραση να μεγαλώνει τα παιδιά, και δεν ελέγχουμε το τι βλέπουν, τότε οι επισημάνσεις του προγράμματος μάλλον είναι άχρηστες! Πόσο μάλλον για τον εαυτό μας, που ουκ ολίγες φορές γνωρίζουμε μέχρι τι αντέχουμε να δούμε! Όμως η περιέργεια διεγείρεται έντεχνα μόνο και μόνο απ' τη θέα ενός σήματος που να σημαίνει κατάλληλο μόνο για ενήλικες!

Μόνο που δεν λέει για ποιούς ενήλικες είναι κατάλληλο! Μιας και δεν είμαστε όλοι στην ίδια πνευματική κατάσταση. Και ο εθισμός αποβαίνει καταστροφικός αρκετές φορές, αθόρυβα, χωρίς τους πόνους στο στομάχι που προκαλεί ένα χαλασμένο φαγητό. Και το πάτημα του κουμπιού του τηλεκοντρόλ είναι πολύ ανώδυνο...