Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΟ ΣΕΞ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΣ!

Η είδηση από τα σημερινά ΝΕΑ (28/12/2010 κλικ εδώ) ίσως ξαφνιάσει τους «νεοπροοδευτικούς» και «προχωρημένους» που κάνουν τους μοντέρνους! Λέει λοιπόν:

Πιο σταθερή και ευτυχισμένη σχέση έχουν τα ζευγάρια που δεν έχουν κάνει σεξ πριν το γάμο, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα η οποία επικροτεί τις παραδοσιακές αντιλήψεις.
Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 παντρεμένοι και σύμφωνα με τους ειδικούς ψυχολόγους, τα ζευγάρια δεν είχαν «βιαστεί» στο θέμα του σεξ, ανέφεραν αυξημένη 20% ικανοποίηση τη σχέση τους, 12% καλύτερη επικοινωνία και 15% καλύτερη ποιότητα σεξ.
Η αξία της σεξουαλικής αυτοσυγκράτησης για την κατοπινή σταθερότητα και ποιότητα της σχέσης και του γάμου, σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται να ισχύει ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο των συντρόφων, τη θρησκεία, τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που έχουν προηγηθεί και την χρονική διάρκεια της σχέσης πριν το γάμο.

Ενδιαφέροντα τα στοιχεία της έρευνας, ειδικά σε μια κοινωνία όπως η αμερικάνικη όπου καλπάζει η σεξουαλική απελευθέρωση. Δυστυχώς αυτός ο νεοπροοδευτισμός υπερτιμά τη σεξουαλική επαφή τέτοιο σε βαθμό, που από μόνη της αρκεί για να προχωρήσει το ζευγάρι στο γάμο! Προσπερνώντας το κατά πόσον οι χαρακτήρες ταιριάζουν. Και όταν περάσει η περίοδος της... επί της κλίνης ηδονής, ξεκινούν τα προβλήματα! Αφού μετά αρχίζουν να φαίνονται οι διαφορετικές αντιλήψεις και ιδιοτροπίες του καθένα.

Είναι εύκολο για να προσποιηθεί κανείς πως είναι δήθεν προοδευτικός, να εναντιώνεται στην Εκκλησία που αρνείται το προγαμιαίο σεξ. Και αυτό γιατί δεν θέλει να δείχνει πως αμαρτάνει... Όποτε ονομάζει την Εκκλησία ως φορέα συντήρησης. Εντούτοις όμως αυτή η προοδευτικότητα δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά τα πολλά διαζύγια. Μιας και πολλοί ταιριάζουν ως εραστές αλλά μέχρις εκεί...

Θα μου πεις πάλι πως η εν λόγῳ επιστημονική γνωμάτευση προέρχεται από έρευνα στατιστικής, όποτε τα ποσοστά ίσως να διαφέρουν. Πράγματι, όμως δεν παύει να είναι μια ενδιαφέρουσα ένδειξη, ειδικά στις μέρες μας που το σεξ κυριαρχεί παντού. Η ουσία δεν είναι να καταργηθεί το σεξ, αλλά να αντιμετωπιστεί σωστά. Δηλαδή να έρχεται ως επιστέγασμα της δυνατής έλξης των προσωπικοτήτων και όχι ως ξεκίνημα της γνωριμίας. Μόνο έτσι θα «δέσει» το ζευγάρι και δεν θα ξεθυμάνει νωρίς...