Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (18/02/2018) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ

Ακούμε στη σημερινή περικοπή:

Καὶ τοῦτο, εἰδότες τὸν καιρόν, ὅτι ὥρα ἡμᾶς ἤδη ἐξ ὕπνου ἐγερθῆναι· νῦν γὰρ ἐγγύτερον ἡμῶν ἡ σωτηρία ἢ ὅτε ἐπιστεύσαμεν. (Ρωμ. 13, 11)

Κι αυτά σας τα λέω επειδή, για να ξέρετε σε τι καιρό ζούμε: ότι ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε από τον ύπνο. Γιατί τώρα η τελική σωτηρία βρίσκεται πιο κοντά μας παρά τότε που πιστέψαμε. 
Η τελική σωτηρία βρίσκεται πολύ κοντά, μας λέει ο απ. Παύλος. Δεν εννοεί ότι χρονικώς κοντά μας είναι η Δευτέρα Παρουσία, αλλά το ότι ο δικός μας φυσικός θάνατος είναι κοντά. Πέραν αυτού, δεν θα είμαστε σε θέση να μετανοήσουμε και να στραφούμε στο καλό. Ήδη μας τονίζει, ότι πια δεν ζούμε τον καιρό πριν της ελεύσεως του Χριστού, όπου υπήρχε η περίοδος της νύχτας δηλαδή της άγνοιας. Τώρα ζούμε στην εποχή που γνωρίζουμε ποιό είναι το ευαγγέλιο του  Κυρίου και σε ποιά προοπτική μας επανέφερε η ανάστασή Του. Γι' αυτό πρέπει να δείξουμε αφύπνιση και εγρήγορση. Να αφήσουμε τη νωθρότητα και τη χλιαρότητα που μας οδηγούν στον ύπνο της αμαρτίας. Περάσαμε από την περίοδο του σκοταδιού, στην περίοδο του Φωτός. Οφείλουμε να το κατανοήσουμε όσο γρηγορότερα γίνεται και να στραφούμε προς την οδό του Κυρίου, μιας και ο χρόνος μας δεν είναι πολύς.

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ, εδώ και εδώ.