Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

«ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ»

Λίγες συμβουλές για το νοικοκυριό τώρα το καλοκαίρι, επιβάλλονται μιας και εκτός της σκόνης, πονοκέφαλος είναι και η ζέστη. Από τη BENTΕΤA Nο 269 (2/7/70) το παρακάτω απόκομμα με τις ενδιαφέρουσες σχετικές υποδείξεις, που όμως πουθενά δεν κάνει λόγο για την κούραση της νοικοκυράς από τα συχνά σφουγγαρίσματα! Είναι εύκολο να λες κάνε το ένα και κάνε το άλλο, αλλά δύσκολο να το κάνεις! Κατ' εμέ, αντί για το πολύ σφουγγάρισμα καλύτερα μια εκδρομή στη θάλασσα προς αναζήτηση δροσιάς...


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

«ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ»

Ποιά είναι τα πιο άφθονα και ωφέλιμα καλλυντικά που μας δίνει η φύση; Τα φρούτα! Έτσι μας λέει το απόκομμα από τη BENTΕΤA Νo 271 (16/7/1970), στο οποίο δίνονται οδηγίες για μάσκα ομορφιάς. Δεν ξέρω το κατά πόσο αποτελεσματκή είναι αυτή η μάσκα, αλλά οπωσδήποτε είναι πιο φτηνή από αυτές που πουλούνται στα καλλυντικάδικα. Ειδικά για όσες πάνε μεσημέρι στη λαϊκή όπου πέφτουν κάπως οι τιμές... Δεν είμαστε για περιττά έξοδα με την οικονομική κρίση που μας έχει μπαστακωθεί, ε; Πάντως το απλωμα για 20' στο πρόσωπο λυωμένων φρούτων θέλει νομίζω και λίγη προσοχή, μην πλακώσουν τίποτα σφήγγες..!


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (26/06/2016) ΚΥΡΙΑΚΗ Α' ΜΑΤΘΑΙΟΥ (ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ)

 Μας λέει ο απ. Παύλος στην προς Εβραίους επιστολή: 

ἀφορῶντες εἰς τὸν τῆς πίστεως ἀρχηγὸν καὶ τελειωτὴν ᾿Ιησοῦν, ὃς ἀντὶ τῆς προκειμένης αὐτῷ χαρᾶς ὑπέμεινε σταυρόν, αἰσχύνης καταφρονήσας, ἐν δεξιᾷ τε τοῦ θρόνου τοῦ Θεοῦ κεκάθικεν. (12, 2)

αποβλέποντας στον αρχηγό και τελειοποιητή της πίστης μας, τον Ιησού, ο οποίος, εξαιτίας της χαράς που βρισκόταν μπροστά του, υπέμεινε σταυρό και καταφρόνησε την ντροπή και έχει καθίσει στα δεξιά του θρόνου του Θεού.
 Όσα παραδείγματα μαρτύρων κι αν έχουμε στην Εκκλησία, που το παράδειγμά τους είναι ασφαλώς προς μίμηση, οφείλουμε να προσβλέπουμε πρωτίστως στον Ιησού Χριστό. Ήρθε να μας επαναφέρει στον αρχικό μας προορισμό, τον οποίο χάσμαε μετά την πτώση. Εκείνος είναι ο θεμελιωτής και ιδρυτής της πίστεως μας και Εκείνος μας ενισχύει και μας τελειοποιεί σ' αυτήν. Μετά το εκούσιο πάθος Του, ένιωσε ανιδιοτελή χαρά για το ότι οδήγησε και οδηγεί πολλούς στη σωτηρία. Για εμάς, υπέμεινε το σταυρικό θάνατο, που ήταν η πιο ατιμωτική και περιφρονητική τιμωρία της εποχής. Αψήφισε τον ντροπιαστικό αυτό θάνατο και μετέβαλε το σταυρό, από σύμβολο αισχύνης και επώδυνου θανάτου, σε σεβάσμιο στόλισμα. Μετά την ανάληψή Του, κάθισε δεξιά του θρόνου του Θεού, ισότιμος με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα. 

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ και εδώ. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΔΡΟΣΙΑ ΜΕ... ΧΙΟΥΜΟΡ!

Κακά τα ψέμματα. Η ζέστη είναι ανυπόφορη! Ειδικά όταν συνοδεύεται με τα φορομπηχτικά μέτρα που θα φέρουν την... ανάπτυξη, τότε άστα να πάνε! Κόλαση και βάλε! Δροσιά μόνο στις παραλίες, στα κλιματιστικά και στους ανεμιστήρες μπορεί να βρει κανείς... Για να ξορκίσουμε τη ζέστη, δεν έχουμε παρά να στραφούμε στο χιούμορ ώστε να μας ανέβει λιγάκι η διάθεση. Όσο αυτό παραμένει ασφαλώς αφορολόγητο! Από τα παλιά μου περιοδικά οι παρακάτω γελοιογραφίες, που παραμένουν το ίδιο επίκαιρες... Καλή δροσιά!

ΒEΝTEΤΑ Nο 54 (20/5/1966)

ΒEΝTEΤΑ Nο 62 (15/ 7/1966)

ΒEΝTEΤΑ Nο 122 (7/9/1967)


ΒEΝTEΤΑ Nο 122 (7/9/1967)


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ: ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

Με τη ζέστη στα ντουζένια της, τι άλλο θα μπορούσε κανείς να φάει για να δροσιστεί αλλά και να πάρει θερμίδες; Τι άλλο, παρά παγωτό! Και σε ποιόν δεν αρέσει το παγωτό, έτσι; Παχαίνει, βέβαια, αλλά καλοκαίρι δίχως παγωτό δεν έχει νοστιμάδα! Από τη BΕΝTETΑ Νo 265 (4/ 6/1970) η παρακάτω συνταγή για παγωτό χωρίς αυγά, η οποία είναι πανεύκολη, καίτοι δεν διευκρινίζει το αν το κουτί γάλα είναι εβαπορέ ή ζαχαρούχο. Για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους λόγῳ της εμφάνισης στην παραλία, αντί για παγωτό, ας περιοριστούν στο καρπούζι, ή ακόμη καλύτερα στο κρύο νερό! 



ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (19/06/2016) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

 Ακούμε στη σημερινή περικοπή:

...ἀκούομεν λαλούντων αὐτῶν ταῖς ἡμετέραις γλώσσαις τὰ μεγαλεῖα τοῦ Θεοῦ; (Πραξ. 2, 11)

...ακούμε να μιλούν αυτοί στις δικές μας γλώσσες τα μεγαλεία του Θεού;
Οι παριστάμενοι πιστοί, από πολλές περιοχές προερχόμενοι, απόρησαν με το θαύμα του Αγίου Πνεύματος, να ομιλούν οι απόστολοι και να γίνονται αντιληπτοί σε πολλές γλώσσες. Μπροστά στην σωτηριώδη ενέργεια του Θεού, πως να μην απορεί κανείς, όταν μάλιστα γίνεται με θαυμαστό τρόπο; Δεν ήταν μια επίδειξη δύναμης από το Άγιο Πνεύμα, αλλά μία δωρεά ενότητος. Πλέον οι πολλές γλώσσες, οι οποίες ήταν κατάλοιπο της πτώσης, παύουν να είναι εμπόδιο στην κήρυξη του Ευαγγελίου. Η επαφή με το Λόγο του Κυρίου καθίσταται δυνατή από όλους τους λαούς στη μητρική τους γλώσσα. Τα μεγαλεία του Θεού είναι προσιτά σ' όλους και δεν περιορίζονται μόνο σε έναν λαό. Η Εκκλησία ιδρύεται για όλα τα έθνη, για κάθε άνθρωπο.  Το μόνο που χρειαζόμαστε για να ακούσουμε και να ενστεριστούμε αυτές τις θείες αλήθειες, δεν είναι πια τα ώτα, αλλά η καθαρή καρδιά. 

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ κι εδώ. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

«ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ»

Οι εξετάσεις τελειώνουν, το καλοκαίρι μπήκε, τα οικονομικά συνεχίζουν να γίνονται ολοένα χειρότερα, η διάθεση ρέπει προς τη βαρεμάρα αναμένοντας κανένα μπάνιο στη θάλασσα. Λόγῳ ελλείψης εμπνεύσεως, λίγες Σκόρπιες Στροφές με αναφορά στη φύση από το περιοδικό «Προς την Νίκην» Νο 123 (23/6/1968), είναι μια καλή νοερή ενατένιση προς τις διακοπές κοντά στη φύση, για όποιον μπορεί να πάει βεβαίως...


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ...

Προχθές Παρασκευή (10/06/16) έφυγε ο ηθοποιός Γιάννης Μιχαλόπουλος. Παρότι δεν ήταν πρωταγωνιστής στις ταινίες, εντούτοις είχε χαρακτηριστικούς ρόλους που όλοι τους θυμόμαστε. Χαρακτηριστικός ρόλος του ήταν στη σειρά «Ορκιστείτε παρακαλώ» (1982-87). Κατ' επιλογή βάζω μερικά αποκόμματα από τα παλιά περιοδικά μου, εις μνήμην του καλού αυτού ηθοποιού.

1. ΒΕΝΤΕΤΑ Νo 15 (20/8/1965)

2. ΒΕΝΤΕΤΑ Νo 133 (23/11/1967)



3. ΒΕΝΤΕΤΑ Νo 183 (7/11/1968)

4. ΒΕΝΤΕΤΑ Νo 305 (11/3/1971)


5. ΒΕΝTETΑ Νo 326 (5/8/71) 

6.  ΒΕΝTETΑ Νo (339 4-11-71)

 7. ΒΕΝΤΕΤΑ Νo 361 (6/4/1972)


 8. ΒΕΝTETΑ Νo 370 (8/6/1972)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (12/062016) ΚΥΡΙΑΚΗ Ζ' ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

 Μας λέει ο απ. Παύλος στη σημερινή περικοπή: 

πάντα ὑπέδειξα ὑμῖν ὅτι οὕτω κοπιῶντας δεῖ ἀντιλαμβάνεσθαι τῶν ἀσθενούντων, μνημονεύειν τε τῶν λόγων τοῦ Κυρίου ᾿Ιησοῦ, ὅτι αὐτὸς εἶπε· μακάριόν ἐστι μᾶλλον διδόναι ἢ λαμβάνειν. (Πραξ. 20, 35)

Σε όλα υπέδειξα σ’ εσάς ότι κοπιάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πρέπει να βοηθάτε τους ασθενείς, και να θυμάστε τους λόγους του Κυρίου Ιησού, γιατί αυτός είπε: «Μακάριο είναι περισσότερο να δίνει κανείς, παρά να λαβαίνει».
Ο απ. Παύλος μιλώντας στους πρεσβύτερους της Εφέσσου, δίνει και σε μας την προτροπή της βοήθειας προς τους πνευματικούς ασθενείς αδελφούς μας. Ο αγώνας για πνευματική προκοπή δεν είναι εύκολος και ο σκανδαλισμός από την αμαρτία εύκολα παρασέρνει τους πιο αδύναμους. Όσοι λοιπόν μπορούν, είτε με το παράδειγμα τους, είτε με τα έργα τους, να τους βοηθήσουν, οφείλουν να το πράξουν. Υπενθυμίζει μία φράση του Ιησού Χριστού, η οποία δεν είναι γραμμένη στην Αγία Γραφή, αλλά είχε παραδοθεί προφορικώς από τους μαθητές, ότι μακάριο είναι περισσότερο να δίνει κανείς, παρά να λαβαίνει. Με αυτή τη φράση δεν εννοεί ότι γίνεται ευκολότερα μακάριος ο πλούσιος, ο οποίος έχει περισσότερα υλικά αγαθά να δώσει, αλλά είναι μακάριο να να πράττουμε το αγαθό με ότι έχουμε, όχι μόνο υλικό, αλλά και πνευματικό. Διότι αυτό που μετράει είναι το αν έχουμε πλούσια τη διάθεση. Ακόμη κι ο φτωχός που λαμβάνει από άλλους, μπορεί κι εκείνος να δώσει από το υστέρημά του, αλλά κι από το αγαθό παράδειγμά του. Μην ξεχνάμε ότι ο Θεός δίνει δίχως να λαμβάνει καμία βοήθεια από κανένα.   

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ και εδώ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ


Δεν γνωρίζω πόσο μακριά βρίσκομαι,
ούτε θυμάμαι το δρόμο που μ' έφερε εδώ.
Δεν θέλω να γυρίσω, ούτε να φτάσω κάπου!
Την περιπλάνηση να παρατείνω θέλω, 
μια διαδρομή χωρίς προορισμό.
Δίχως άλλες γνώσεις και εμπειρίες,
πόσες πια, να μαζέψω άραγε;
Με μόνο όριο την κούραση,
ευτυχώς που έρχεται κι αυτή,
απρόσκλητη σαν καλοκαιρινή βροχούλα
να διακόψει μια τεθλασμένη πορεία
σ' ένα ξαπόσταγμα, μακάρι οριστικό...   
 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΦΡΑΟΥΛΟΜΠΟΤΕ!

Νόστιμες οι φράουλες, έτσι; Κακά τα ψέμματα, αρέσουν σε πολλούς. Να λοιπόν που εκτός από νόστιμες είναι και... χρήσιμες! Διότι εκτός από τη γαστέρα, μπορούν να υπηρετήσουν τη γυναικεία ομορφιά! Στο παρακάτω αρθράκι από τη ΒENTEΤΑ Nο 04 (4/6/1965), μας δίνονται οδηγίες για το πως μπορεί κάποια να την πασαλείψει στο πρόσωπο, ή να την χρησιμοποιήσει για... ν' ασπρίσουν τα δόντια! Επίσης, μας δίνει μια συνταγή για μάσκα ομορφιάς βασισμένη στις φράουλες. Καλή ιδέα για όσες δεν θέλουν να σπαταλήσουν λεφτά στα καλλυντικάδικα! 
Βέβαια, το κατά πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η μάσκα, δεν το γνωρίζω, οπότε αν την φτιάξει κάποια και πασαλείψει τη μούρη της, θα το κάνει με δική της ευθύνη! Αν πάλι κάποια είναι φαγανή και δεν αφήνει φράουλα ούτε για δείγμα, τότε... ας πάει στα καλλυντικάδικα! 
Πάντως για γυναίκες προορίζεται αυτή η extra χρήση της φράουλας, εξάλλου αυτό φαίνεται κι από το όνομα: φράου στα γερμανικά σημαίνει γυναίκα, λα είναι το γυναικείο άρθρο στα γαλλικά, άρα φράου-λα θα μπορούσαμε να λέγαμε ότι σημαίνει στα γαλλογερμανικά, η γυναίκα! Από την άλλη, οι άντρες περιορίζονται μόνο στο να τις τρώγουν...


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (5/6/2016) ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ' ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

 Ακούμε στη σημερινή περικοπή:

Ἐγένετο δὲ πορευομένων ἡμῶν εἰς προσευχὴν παιδίσκην τινὰ ἔχουσαν πνεῦμα πύθωνος ἀπαντῆσαι ἡμῖν, ἥτις ἐργασίαν πολλὴν παρεῖχε τοῖς κυρίοις αὐτῆς μαντευομένη.  
αὕτη κατακολουθήσασα τῷ Παύλῳ καὶ τῷ Σίλᾳ ἔκραζε λέγουσα· οὗτοι οἱ ἄνθρωποι δοῦλοι τοῦ Θεοῦ τοῦ ὑψίστου εἰσίν, οἵτινες καταγγέλλουσιν ἡμῖν ὁδὸν σωτηρίας. (Πραξ. 16, 16-17)

Συνέβηκε τότε, ενώ εμείς πηγαίναμε στην προσευχή, κάποια μικρή δούλη που είχε πνεύμα πύθωνα να μας συναντήσει, η οποία παρείχε πολύ κέρδος στους κυρίους της μαντεύοντας.   
Αυτή ακολουθούσε από κοντά τον Παύλο κι εμάς και έκραζε λέγοντας: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι δούλοι του Θεού του ύψιστου, οι οποίοι σας αναγγέλλουν οδό σωτηρίας».

Μία νεαρή δούλα που είχε καταληφθεί από δαιμονικό πνεύμα (το πνεῦμα πύθωνος παραπέμπει στην αρχαία ελλ. μυθολογία, όπου ο Πύθων ήταν το φίδι που ενέπνεε τους χρησμούς στους Δελφούς, έως που το σκότωσε ο Απόλλωνας και το αντικατέστησε, ονομαζόμενος Πύθιος Απόλλων) και έκανε μαντείες, ακολουθούσε τον Παύλο και τη συνοδεία του λέγοντας ότι «Αυτοί οι άνθρωποι είναι δούλοι του Θεού του ύψιστου, οι οποίοι σας αναγγέλλουν οδό σωτηρίας». Αντί να λοιδορεί και να συκοφαντεί τους απόστολους του ευαγγελίου του Κυρίου ο δαίμονας, εντούτοις λέει γι' αυτούς την αλήθεια! Αντί να τους αντιμάχεται γιατί με το να διδάξουν την οδό της σωτηρίας θα πλήξουν το Σατανά, τους επαινεί και τους καλωσορίζει! Όχι, δεν μετανόησε ο διάβολος, απλά δείχνει το πόσο ύπουλος είναι. Μεταμορφώνεται πονηρά σε άγγελο φωτός με το πρόσχημα της αγαθής και αληθινής μαρτυρίας, με σκοπό να ελκύσει την εμπιστοσύνη στις μαντικές ικανότητες όσων είχαν ευνοϊκή διάθεση προς τον Παύλο αφενός και αφετέρου να μετριάσει όσους αντιμετώπιζαν δυσμενώς τις μαντείες. Κι εδώ χρειάζεται η προσοχή μας. Διότι για να μας προσεγγίσει ο διάβολος, χρησιμοποιεί ύπουλα μέσα και τρόπους. Κυρίως προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν εχθρεύεται τον Θεό, τον οποίο και αποδέχεται χωρίς όμως να τον πιστεύει και να ακολουθεί τις εντολές Του! Αν δείξουμε ευπιστία στα λεγόμενα του διαβόλου, εύκολα θα μας παρασύρει μακριά Του. Γι' αυτό να τον αποστρεφόμαστε, όσο και να δείχνει μεταμελημένος και «φιλικός» με το Θεό.

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή περικοπή, εδώ.  

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ...!

Μετά τις νέες δηλώσεις του τιτανομέγιστου αρχιυπουργαρά Παιδείας όλων των εποχών, «κυρίου» Φίλη για τις ώρες που διδάσκονται τα αρχαία και τα νέα ελληνικά στην Α' γυμνασίου, δεν έχει παρά να θαυμάσει κανείς με ρίγη συγκινήσεως το τι σημαίνει η παιδεία για την Αριστερά*! Παρά φύσιν λοιπόν οι 3 ώρες των αρχαίων και οι 2 ώρες των νέων! Μη και κουραστούν τα καημένα τα παιδιά... που κοπιάζουν από το πολύ facebook... Ας τα απλουστεύσουν εισάγοντας αντί αρχαίου κειμένου, τα γκρίκλις και να τα περιορίσουν με σκοπό την κατάργηση... 

Εύγε λοιπόν στον διεθνούς φήμης ιστορικό (μην ξεχνούμε κι αυτήν του την ιδιότητα, μιας και είναι ο μόνος πλην των τούρκων που αρνείται τη γενοκτονία των Ποντίων), που είπε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους! Βέβαια, δεν τα είπε κι όλα, μιας και η κοινωνία δεν είναι έτοιμη ακόμη να δεχτεί την προχωρημένη πρόοδο και στην παιδεία. Διότι όλα τα μαθήματα στα σχολεία, παρά φύσιν διδάσκονται, εκτός όσα θα κάνουν λόγο για το τι καλή είναι η αριστερά, το γιατί δεν πρέπει να αγαπάμε την πατρίδα μας, το ότι η σεξοδιαστροφή είναι φυσική μας επιλογή κλπ, κλπ! Το ότι τρώει σαν γουρούνι ο Φίλης και το λίπος του έχει πειράξει τον εγκέφαλο είναι ωστόσο κατά φύσιν... Οπωσδήποτε, από τις πιο πετυχημένες επιλογές του Τσίπρα (άλλος τιτανομέγιστος κι αυτός) η υπουργοποίηση του Φίλη...

Υ.Γ. Εντέλει όπως πάει, θα δικαιωθεί ο γάιδαρος που είχε μυριστεί το τι παίζεται στην παιδεία (στην ιστορία «Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ... ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ!»)
Υ.Γ. 2 Πέραν της πλάκας, ο Φίλης δεν κάνει τυχαία τέτοιες δηλώσεις. Ευρύτερος στόχος των ξένων που μας κυβερνούν, είναι η αποδόμηση της παιδείας ώστε να γίνουμε ακόμη ευκολότερα ραγιάδες των ευρωπαίων... Κι ο Φίλης εξυπηρετεί καταφανέστατα τα ξένα συμφέροντα!

*Εδώ νοείται η Συριζοαριστερά! Μιας και εν Ελλάδι το κάθε κόκκινο κόμμα έχει τη δική του αντίληψη περί αριστεράς!  

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...