Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

«ΠΝΕΥΜΑ» ΑΠΝΕΥΣΤΟ...

Τι σου είναι αυτό το περιβόητο «πνεύμα των Χριστουγέννων»! Το εφηύραν οι προτεστάντες, για να αντικαταστήσουν τον Λόγο του Θεού, του οποίου την ενανθρώπηση εορτάζει η Εκκλησία με τα Χριστούγεννα. Δεν αρέσει στους ορθολογιστές και καπιταλιστές «χριστιανούς» ότι ο Χριστός γεννήθηκε με μυστηριακό τρόπο. Δεν τους αρέσει, το ότι ο Χριστός έλαβε την ανθρώπινη φύση για να μας τραβήξει από το τέλμα της αμαρτίας. Δεν τους αρέσει η αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο, και κατ' επέκταση, ούτε και η αγάπη του ανθρώπου προς το συνάνθρωπο...

Οπότε τι κάνουν; Υποβαθμίζουν τον Χριστό! Στα γενέθλιά Του, αντί να μιλούν για το Χριστό, τον αντικατέστησαν με το γενικό και αόριστο «πνεύμα των Χριστουγέννων»! Το τι ακριβώς είναι αυτό, δεν μας το λένε. Πηγάζει εκ Θεού; Είναι αποτέλεσμα μαγείας; Είναι κάποιο υπερφυσικό φαινόμενο; Ουδεμία εξήγησις! Σίγουρα αν θυμηθούμε το αντίστοιχο «πνεύμα» του Τσαρλς Ντίκενς, είναι προϊόν μιας προτεσταντικής μυθοπλασίας. 

Μαζί με κάθε λογής σαχλαμάρα που κάνει ο «ανεπτυγμένος» κόσμος τη χριστουγεννιάτικη περίοδο και μας τη σερβίρει η τηλεόραση, δήθεν ότι δείχνει κάτι πιο ανάλαφρο, είδα και την παραπάνω είδηση. Για ένα μυστήριο που έγινε για τη σωτηρία των ανθρώπων, έχουν δικαίωμα και τα.. ψάρια! Αυτοί που θέλουν να γραφικοποιηθεί και να γελοιοποιηθεί η μεγάλη εορτή της Εκκλησίας, έχουν σίγουρα καλπάζουσα φαντασία! Σε μια χώρα σαν την Ν. Κορέα, όπου χριστιανοί είναι περίπου ο μισός πληθυσμός και από αυτούς λογιών λογιών προτεσταντικές ομάδες, τι να περιμένει κανείς...

Εξαφανίζοντας το Χριστό από τα Χριστούγεννα, τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει ο καλοβολεμένος καπιταλιστής «χριστιανός»; Το πολύ απλό: Να κρύψει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Την αγάπη! Όχι την αγάπη μόνο σε όποιον έχουμε λαμβάνειν, αλλά προς άπαντες. Ναι, μια έννοια που αν γινόταν πράξη, ούτε πόλεμοι θα γίνονταν, ούτε ολόκληρες περιοχές στον πλανήτη θα ονομάζονταν τρίτος κόσμος! Έλα που όμως με το να αρπάζουν τα καπιταλιστικά κράτη τον πλούτο τον πιο αδύναμων κρατών, έχουν κάνει περιουσίες και έχουν πετύχει υλική ανάπτυξη; Αφήνει κανείς εύκολα τον υλικό πλούτο; Οπότε για να έχουν καθαρή τη συνείδησή τους, απομακρύνουν το Χριστό, και το όποιο κήρυγμα για φιλανθρωπία, έλεος, κλπ, κλπ! 

Με διωκόμενο το Χριστό από τα χριστούγεννα, δεν μένει παρά να απολαύσει η «ανεπτυγμένη» ανθρωπότητα το πνευματικό της τέλμα, μιας και μόνο με το φολκλόρ των εορτών, το τέλμα είναι το μόνο «κέρδος» που αποκομίζει, είτε έχει είτε δεν έχει γεμάτη τσέπη...!