Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ...

Το παραπάνω απόκομμα προέρχεται από τον Ελεύθερο Τύπο (5/12/2015) και μας λέει κάτι που δεν το πολυακούσαμε από τα ΜΜΕ. Οι ΗΠΑ θέλουν να αντικαταστήσουμε την ταυτότητά μας με αυτήν των διεθνών προδιαγραφών, δηλαδή να διαθέτει τσιπάκι με το αντίστοιχο φακέλωμα... Και όπως φαίνεται, εκεί θα οδηγηθούμε σύντομα. 

Δεν θα σταθώ στο κόστος της νέας ταυτότητας, όπου τα 25€ εν πρώτοις δεν είναι φθηνό, αλλά στο ότι θα οδηγηθούμε σε κάτι που ούτε καν θα ρωτηθούμε και θα μας φακελώνει κανονικότατα. Θα μου πεις, ότι κάμποσοι αυτοφακελώνονται με το να βάζουν προσωπικά στοιχεία, φωτογραφίες, προτιμήσεις, κ.α. στο facebοοk. Τουλάχιστον αυτό είναι προαιρετικό... Αλλά το τσιπάκι και το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι πολύ χειρότερο διότι βαθμηδόν θα μας μειώσει την ελευθερία μας, το απόρρητο προσωπικών μας δεδομένων και θα συμβάλλει στον έλεγχο της βούλησης μας. Δεν θα επεκταθώ με την επιχειρηματολογία εναντίον σε τέτοιες πρακτικές, είναι εύκολο να μάθει κανείς στο διαδίκτυο (π.χ. εδώ) αρκετά ενδιαφέροντα. Όμως βλέπω ότι δεν πρόκειται να τις αποφύγουμε.

Φάκα δίχως τυράκι δεν γίνεται, και από τη μια η φοροδιαφυγή και από την άλλη η ασφάλεια, θα κάνουν την φάκα πιο αποτελεσματική... Κι αν οι ΗΠΑ νοιάζονται για την ασφάλεια, μπορούν να βρουν πολλά μέτρα να την επιτύχουν. Όμως, ο έλεγχος είναι ελκυστικός... και ένεκα της τρομοκρατίας θα προσπαθήσουν να προωθήσουν όσο πιο πολύ μπορούν τις τσιπαρισμένες ταυτότητες. Λες και τα τρομοκρατικά χτυπήματα εξυπηρετούν εντέλει το σύστημα...! Οπότε γιατί να μην τα... διευκολύνει; Εξάλλου η ανθρώπινη ζωή στον καπιταλισμό δεν έχει αξία. Μέχρι εδώ η συνωμοσιολογία, και απλά θέλω να προβληματίσω σ' όσους τα αντιμετωπίζουν αυτά ελαφρᾶ τῇ καρδίᾳ. Και όπως λέει και ο απ. Παύλος στην Α' Θεσσαλ. (5, 3) για τους έσχατους χρόνους,  ὅταν γὰρ λέγωσιν, εἰρήνη καὶ ἀσφάλεια, τότε αἰφνίδιος αὐτοῖς ἐφίσταται ὄλεθρος (=
Όταν λένε, «ειρήνη και ασφάλεια», τότε αιφνίδιος όλεθρος πέφτει πάνω τους).