Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (9/8/2015) ΚΥΡΙΑΚΗ Ι' ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Ακούμε στη σημερινή περικοπή:

ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· διὰ τὴν ἀπιστίαν ὑμῶν. ἀμὴν γὰρ λέγω ὑμῖν, ἐὰν ἔχητε πίστιν ὡς κόκκον σινάπεως, ἐρεῖτε τῷ ὄρει τούτῳ, μετάβηθι ἐντεῦθεν ἐκεῖ, καὶ μεταβήσεται, καὶ οὐδὲν ἀδυνατήσει ὑμῖν. (Ματθ. 17, 20)

Εκείνος λέει σ’ αυτούς: «Εξαιτίας της ολιγοπιστίας σας. Γιατί αλήθεια σας λέω, αν έχετε πίστη σαν κόκκο σιναπιού, θα πείτε στο όρος ετούτο: “Μετακινήσου από εδώ εκεί”, και θα μετακινηθεί. και τίποτε δε θα σας είναι αδύνατο.
Ο Ιησούς απαντώντας στους μαθητές για το λόγο της αποτυχίας τους να γιατρέψουν το δαιμονισμένο παιδί, περιγράφει τόσο απλά κάτι που δύσκολα το έχουμε. Την πίστη. Είναι εύκολο να λέμε ότι πιστεύουμε ή να έχουμε την πεποίθηση ότι πιστεύουμε, αλλά το να πιστεύουμε πραγματικά είναι κάτι δύσκολο. Η παρομοίωση της πίστης με έναν κόκκο σιναπιού δείχνει ότι δεν έχουμε ούτε καν τόση! Κι όμως, αν έχουμε έστω τόσο λίγη, μπορούμε να μετακινήσουμε όρη! Για να την αποκτήσουμε χρειάζεται συνεχής πνευματική άσκηση. Δεν είναι μια ιδέα την οποία απλώς ενστερνιζόμαστε, αλλά ένα βαθύ εσωτερικό βίωμα, μια δυνατή πεποίθηση, μία από καρδιάς εμπιστοσύνη και μία μεγάλη υπακοή στο θέλημα του Κυρίου. Οι μαθητές παρότι ήσαν πλησίον του Ιησού, εντούτοις δεν έδειξαν ότι είχαν βαθειά μέσα τους ριζωμένη την πίστη. Δεν είχαν δει άλλωστε τον ίδιο τον Χριστό να αναστένεται. Εμείς που γνωρίζουμε πλήρως τη διδασκαλία Του, τη δύναμή Του και την αγάπη Του, ας αφήσουμε τον κόκκο της πίστης να περάσει από τη γλώσσα στην καρδιά μας. Από τα λόγια στο βίωμα. Και να τον καλλιεργήσουμε ώστε να ανθίσει και να παράξει κι άλλους σπόρους...  

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή περικοπή, εδώ.