Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (10/8/2014) ΚΥΡΙΑΚΗ Θ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Ακούμε στη σημερινή περικοπή: 

ἑκάστου τὸ ἔργον φανερὸν γενήσεται· ἡ γὰρ ἡμέρα δηλώσει· ὅτι ἐν πυρὶ ἀποκαλύπτεται· καὶ ἑκάστου τὸ ἔργον ὁποῖόν ἐστι τὸ πῦρ δοκιμάσει. (Α' Κορ. 3, 13)

Καθενός το έργο θα γίνει φανερό, γιατί η ημέρα της κρίσεως θα το φανερώσει, επειδή με φωτιά αποκαλύπτεται. Και καθενός το έργο, τι είδους είναι, η φωτιά θα το δοκιμάσει.
Ο απ. Παύλος απευθύνεται στο χωρίο στους διδάσκαλους και λειτουργούς της Εκκλησίας, αλλά κατ' επέκτασιν και στον καθένα μας ξεχωριστά. Το έργο προς το ποίμνιο, ή προς τον εαυτό μας δεν πρέπει να είναι μόνο επιφανειακό αλλά να στηρίζεται στην πίστη προς τον Κύριο. Να μην πηγάζει από ιδιοτέλεια, και να μην γίνεται προς επίδειξη. Πολλοί μάλιστα νομίζουν ότι κάνουν σημαντικό έργο, αλλά είναι επαναπαυμένοι με τα ελάχιστα και ουσιαστικά δεν οικοδομούν τίποτα. Την ημέρα της κρίσεως, θα φανεί το τι όντως πράξαμε. Ο Θεός που γνωρίζει τα πάντα, θα εκτιμήσει και θα αποδώσει τη δίκαια κρίση του. Σαν τη φωτιά που καίει τα εύφλεκτα υλικά καθαρίζοντάς τα μέταλλα, έτσι θα φανερώσει την ποιότητα των έργων μας. 

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή ανάρτηση, εδώ.