Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ: ΨΑΡΙ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Με τόση θάλασσα που έχουμε, δικαιολογείται απόλυτα η ονομασία «αλά Ελληνικά» στο ψάρι. Η συνταγή από το ΡΟΜΑΝΤΣΟ Νο 1335 (1/10/1968) είναι απλή, και ότι πρέπει για το καλοκαίρι. Χωρίς το βούτυρο βέβαια. Την έχω φτιάξει, χρησιμοποιώντας τσιπούρες και με δύο μικρές διαφοροποιήσεις: Αντί της κουταλιάς με ζάχαρη, έβαλα στέβια (!) και αντί για κρασί άσπρο, έβαλα ρετσίνα που είχα πρόχειρη. Το αποτέλεσμα ήταν μια χαρά.

8 σχόλια:

  1. ωραια συνταγη! και ωραιες οι δυο διαφοροποιησεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι διαφοροποιήσεις δίνουν πολλές φορές, προοπτικές στη γεύση.

      Καλά να περνάς.

      Διαγραφή
  2. Ξεκίνησες την υγιεινή διατροφή και έβαλες στέβια; Δεν πιστεύω να είναι εκείνη που σου είχα φέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, από 'κεινη που μου 'φερες έβαλα. Αφού δεν είχα ζάχαρη, τι να έβαζα εκείνη την ώρα; Πάντως καλό βγήκε.

      Καλά να περνάς.

      Διαγραφή
  3. Αλά Ελληνικά επιτέλους!
    Τόσες αναρτήσεις με 'γαλλικά'...κατ' όνομα...
    Τα ψάρια κάνουν καλό και στη χώρα μας έχουμε αρκετά!

    Φιλάκια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, χωρίς ημεδαπές συνταγές δεν γίνεται! Εξάλλου η ημέτερη κουζίνα είναι από τις καλύτερες!

      Καλά να περνάς.

      Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.