Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

«Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ... ΟΝΕΙΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΓΕΝΕΩΝ»!!!

Όχι, το παρακάτω αρθράκι από τη ΒΕΝΤΕΤΑ Νο 181 (24/10/1968) δεν αναφέρεται στο γνωστό κόμμα του τιτανομέγιστου πρωθυπουργαρά Σαμαρά, τη Νέα Δημοκρατία. Είναι από τα προπαγανδιστικά κειμενάκια που υποχρεωτικώς δημοσίευε ο περιοδικός τύπος την περίοδο της χούντας και αναφέρεται στο πρώτο νοθευμένο δημοψήφισμα της 29ης/9/1968 που ενέκρινε το χουντικό σύνταγμα. 

Το κείμενο, αν του γίνουν μερικές μικροαλλαγές, με βάσει τα σημερινά δεδομένα, άνετα θα μπορούσε να αποτελεί το κείμενο πολιτικής διαφήμισης του κυβερνώντος κόμματος! Ήδη την εβδομάδα που διανύουμε, τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν από κομματικά σποτάκια, όπου αυτά των κυβερνώντων κομμάτων ξεχωρίζουν για την... αχαλίνωτη νοσηρή φαντασία τους, κάνοντας το μαύρο άσπρο! Γι' αυτό λοιπόν βάζω το παρακάτω απόκομμα. Για να δουν οι νεότεροι το τι... παραμύθια επιστράτευε τότε η χούντα και να τα συγκρίνουν με τα σημερινά. Έτσι, για να επιβεβαιωθεί ο Μαρξ που έλεγε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται!    

Υ.Γ. Δυστυχώς, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν πόνεσαν ιδιαιτέρως από τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής. Η ψήφος ως όπλο του πολίτη, έχει δύναμη μόνο αν την οπλίζεις με υπευθυνότητα, γνώση και ψυχραιμία. Αλλά τα τελευταία βρίσκονται σε μόνιμη έλλειψη και καθιστούν την ψήφο όχι μόνο ανεπαρκή, αλλά και επικίνδυνη για το χρήστη!