Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (20/04/2014) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ


Ακούμε να ρωτούν οι μαθητές τον Ιησού στη σημερινή αποστολική περικοπή:

Οἱ μὲν οὖν συνελθόντες ἐπηρώτων αὐτὸν λέγοντες· Κύριε, εἰ ἐν τῷ χρόνῳ τούτῳ ἀποκαθιστάνεις τὴν βασιλείαν τῷ ᾿Ισραήλ; (Πραξ. 1, 6)

Αυτοί, λοιπόν, όταν συγκεντρώθηκαν, τον ρωτούσαν λέγοντας: «Κύριε, μήπως κατά τον καιρό αυτόν θα αποκαταστήσεις τη βασιλεία στον Ισραήλ;»
Οι μαθητές είχαν, όπως όλοι οι Ιουδαίοι, είχαν την πεποίθηση ότι ο Μεσσίας θα ήταν εγκόσμιος βασιλιάς που θα ελευθέρωνε το Ισραήλ από τους ρωμαίους ξαναδίνοντάς του την παλιά του αίγλη. Δεν ήταν εύκολο γι' αυτούς να κατανοήσουν την ιδέα της πνευματικής βασιλείας του Μεσσία. Νόμιζαν ότι η βασιλεία θα αποκαθίστατο άμεσα. Ενώ είχαν προειδοποιηθεί από τον Κύριο ότι στον παρόντα κόσμο να αναμένουν σταυρό και να περιμένουν τη δόξα μετά θάνατον, εντούτοις δεν είχαν απαλλαγεί από αυτήν την πλανεμένη αντίληψη. Δυστυχώς και σήμερα παρατηρούνται προκαταλήψεις ανάμεσα στους πιστούς που προσαρμόζουν προς αυτές τις προσδοκίες και τους πόθους τους. Χωρίς την σωστή (ή και καθόλου) μελέτη των ιερών γραφών, χωρίς τη σπουδή και την επαφή με τα κείμενα της Εκκλησίας, είναι εύκολο στο να μην καταλαβαίνουμε τις σαφείς και καθαρές αλήθειες της πίστης μας και να λοξοδρομούμε από δοξασίες και παρανοήσεις.   

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή περικοπή, εδώ. 
                                                      ______________

Το blog της ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΤΟΥ 999, εύχεται στους αναγνώστες του, στους επισκέπτες, και σε όλο τον κόσμο ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με πολύ υγεία και ευτυχία. Χριστός Ανέστη!