Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δ' ΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

 
Θα ακούσουμε σήμερα στον Χ' Οίκο:

Χάριν δοῦναι θελήσας, ὀφλημάτων ἀρχαίων, ὁ πάντων χρεωλύτης ἀνθρώπων, ἐπεδήμησε δι' ἑαυτοῦ, πρὸς τοὺς ἀποδήμους τῆς αὐτοῦ χάριτος, καὶ σχίσας τὸ χειρόγραφον, ἀκούει παρὰ πάντων οὕτως, Ἀλληλούϊα. 

Ο πληρωτής του χρέους όλων των ανθρώπων, θέλοντας να πληρώσει τις παλιές οφειλές, ήλθε αυτοπροσώπως προς αυτούς που αποδήμησαν από τη χάρη του και αφού έσχισε το γραμμάτιο της οφειλής ακούει απ' όλους, Αλληλούϊα. 

Ο ιερός υμνογράφος παρομοιάζει με χρεωστικό γραμμάτιο τις παραβάσεις του ηθικού νόμου του Θεού. Με την πάροδο των αιώνων, τα αμαρτήματα αυξήθηκαν πολύ ώστε έγινε αδύνατη η αποπληρωμή τους για να απαλλαγούν οι άνθρωποι από το τίμημα του θανάτου. Γι' αυτό ήρθε ο Ιησούς σε 'μας, που φύγαμε από τη χάρη του. Να χαρίσει τα χρέη της αμαρτίας από τους χρεοφειλέτες. Και το έκανε με τη σταυρική του θυσία, σχίζοντας τα γραμμάτια της αποστασίας χύνοντας το αίμα του. Έδωσε τη ζωή του στον Πατέρα χωρίς να την έχει απαιτήσει (ο Θεός Πατήρ) για να σώσει τις ζωές των ανθρώπων από την πνευματική καταστροφή και το θάνατο.