Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (16/2/2014) ΙΖ' ΛΟΥΚΑ (ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ)

 Μας λέει ο απ. Παύλος στην πρώτη επιστολή προς Κορινθίους: 

ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι τὸ σῶμα ὑμῶν ναὸς τοῦ ἐν ὑμῖν ῾Αγίου Πνεύματός ἐστιν, οὗ ἔχετε ἀπὸ Θεοῦ, καὶ οὐκ ἐστὲ ἑαυτῶν; (Α' Κορ. 6, 19)

Ή δεν ξέρετε ότι το σώμα σας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος που είναι μέσα σας, το οποίο έχετε από το Θεό, και δεν ανήκετε στους εαυτούς σας;
Η υλική υπόστασή μας, δεν είναι απλά σάρκες και κόκκαλα. Είναι σώμα στο οποίο κατοικεί η ψυχή. Δεν είναι καν «οικία» για την ψυχή, αλλά κάτι περισσότερο: Ναός. Κάτι που δείχνει την ανωτερότητα της άυλης και αθάνατης υπόστασής μας. Εμείς έχουμε προορισμό να ετοιμάσουμε την ψυχή μας να εισέλθει στην ουράνια βασιλεία, γι' αυτό οφείλουμε να της εξασφαλίζουμε αξιοπρεπή και καθαρό «ναό» στον οποίο ενοικεί ενόσω βρίσκεται στη γη. 
Το επιχείρημα του Παύλου, στρέφεται κατά της πορνείας και των σωματικών παθών που μολύνουν την ψυχή και την απομακρύνουν από τον προορισμό της. Το σώμα μας, ανήκει στο Θεό, αφού Εκείνος μας δημιούργησε. Με το να κομπάζουμε ότι «δικό μας είναι και το κάνουμε ότι θέλουμε», εξασθενίζοντάς το παράλληλα σε πορνεία, ναρκωτικά, κάπνισμα κλπ, δείχνει το πόσο δεμένοι είμαστε στο άρμα της αμαρτίας. Είναι δώρο από το Θεό και αξίζει το σεβασμό μας. Μην το ευτελίζουμε και το εξευτελίζουμε. Αξίζει η ψυχή μας να ζει σε ερείπια; Θα καταντήσει κι αυτή ερείπιο, μόνη και σκοτισμένη μακριά από το Φως της Ζωής.

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή περικοπή, εδώ.