Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

«Η ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ» ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ ΤΑΪΜΣ ΓΙΑ ΤΟ '40...

Το παρακάτω απόκομμα από το ΡΟΜΑΝΤΣΟ Νο 1286 (24/10/1967) αναφέρεται στο τι μετέδιδε από το μέτωπο ο ανταποκριτής των «Τάιμς» του Λονδίνου. Επεισόδιο από την προέλαση των στρατιωτών μας στην Αλβανία. Οι επιτυχίες των Ελλήνων τόνωναν το ηθικό των Άγγλων, που μέχρι τότε δεν είχαν πετύχει νίκη εναντίον των δυνάμεων του Άξονα. Σήμερα βέβαια, μεταδίδουν ότι τους βολεύει υποτιμώντας την Ελλάδα... 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (27/10/2013) ΚΥΡΙΑΚΗ Ζ' ΛΟΥΚΑ

 Ρωτάει ο Ιησούς στη σημερινή περικοπή:

καὶ εἶπεν ὁ ᾿Ιησοῦς· τίς ὁ ἁψάμενός μου; ἀρνουμένων δὲ πάντων εἶπεν ὁ Πέτρος καὶ οἱ σὺν αὐτῷ· ἐπιστάτα, οἱ ὄχλοι συνέχουσί σε καὶ ἀποθλίβουσι, καὶ λέγεις τίς ὁ ἁψάμενός μου; (Λουκ. 8, 45)

Και είπε ο Ιησούς: «Ποιός είναι αυτός που με άγγιξε;» Ενώ λοιπόν όλοι αρνούνταν, είπε ο Πέτρος: «Διδάσκαλε, τα πλήθη σε συμπιέζουν και σε συνθλίβουν».
Η αιμορροούσα γυναίκα άγγιξε το ιμάτιο του Ιησού και σταμάτησε η αιμορραγία. Αισθάνθηκε ιδιαιτέρως αυτό το άγγιγμα. Σε αντίθεση με τα πολλά αγγίγματα του πλήθους που τον είχαν κυκλώσει και τον πίεζαν. Αυτά ήταν απλά αγγίγματα ενθουσιασμού και περιέργειας. Εκείνο ήταν άγγιγμα πίστης. Άγγιγμα όχι μόνο του ιματίου αλλά και της ψυχής. Ένα διαφορετικό άγγιγμα μη αντιληπτό από τα ανθρώπινα μάτια του Πέτρου. Που δηλώνει την ενέργεια της πίστης της γυναίκας. Αυτό το αντιλήφθηκε ο Κύριος και ρώτησε το ποιός τον άγγιξε. Ο Πέτρος αντιθέτως, μη αντιλαμβανόμενος το θαύμα, προτρέχει να μεμφεί τον Ιησού που ρώτησε, δείχνοντας τον όχλο που Τον περικύκλωνε σφιχτά. Τόσοι τον ακουμπούσαν, που να ήξερε ποιόν απ' όλους εννοούσε! Ο Κύριος ωστόσο ήξερε, γι' αυτό ήθελε να αναδείξει την πίστη που ένιωσε από τη γυναίκα. 

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή περικοπή, εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ... ΜΑΚΡΥΣΤΕΝΟΦΑΤΣΕΣ!


Λίγο παλιό το δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Τύπο (13/2/13), εντούτοις ενδιαφέρον ειδικά στις προεκλογικές περιόδους. Μακρόστενη φάτσα επιλέγουν λοιπόν οι πολίτες σε περιόδους κρίσης. Σαν του Σαμαρά δηλαδή, ε; Ενώ του έτερου Καππαδόκη, του Βενιζέλου... που είναι στρογγυλόφατσα... Δεν είναι τυχαίο που το ΠΑΣΟΚ έχει ολοένα και πιο πεσμένα τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις...

Πάντως, το συμπέρασμα είναι πως ή (α) ο κόσμος δεν ψηφίζει σκεπτόμενος λογικά, ή (β) η σημειογραφία (εν προκειμένῳ το προφίλ που πλασάρουν οι υποψήφιοι ηγέτες) παίζει μεγάλο ρόλο. Το πρώτο είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας, το δεύτερο επικίνδυνη παρέκκλιση. Έλα όμως που ψηφίζουν και όσοι δεν βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει... Εν πάσει περιπτώσει, αυτές οι έρευνες δεν γίνονται τυχαία, και οι επικοινωνιολόγοι (image makers) τις μελετούν καλά...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ: ΧΟΙΡΙΝΟ «ΜΠΛΑΝ ΡΟΥΖ»

 Το χοιρινό άσπρο-κόκκινο (μεταφράζοντας το blanc rouge) δεν έχει βέβαια σχέση με τον Ολυμπιακό! Απλά μου έκανε εντύπωση αφενός η χρήση των ρημάτων... μπήγω (!) και κουκίζω (αυτό δεν ξέρω τι σημαίνει), και αφετέρου το ρύζι που θέλει στράγγισμα και ξέβγαλμα κάτω από τη βρύση. Το τι ιδιαίτερο κρύβετε το βράσιμο σε αλατισμένο νερό, δεν το ξέρω, αλλά θα το μάθω. Κατά τ' άλλα, η συνταγή δείχνει να είναι ωραία και προέρχεται από τη ΒΕΝΤΕΤΑ Νο 289 (19/11/1970).


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (20/10/2013) ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ' ΛΟΥΚΑ


Ακούμε στη σημερινή περικοπή:

καὶ παρεκάλει αὐτὸν ἵνα μὴ ἐπιτάξῃ αὐτοῖς εἰς τὴν ἄβυσσον ἀπελθεῖν. (Λουκ. 8, 31)

Και τον παρακαλούσαν να μην τα διατάζει να πάνε στην άβυσσο. 
Η αντιπαράθεση των δαιμονίων, που είχαν κυριεύσει το δαιμονισμένο στην χώρα των Γαδαρηνών (ή Γερασηνών), με τον Ιησού δεν είναι παρά να φανεί η ανωτερότητα του Κυρίου. Οι δυνάμεις του σκότους μπροστά στον μοναδικό άρχων των πάντων παρακαλούν! Γνωρίζουν πολύ καλά το πόσο αδύναμα είναι τα δαιμόνια ενώπιόν Του. Τον παρακαλούν να μην τα στείλει στην άβυσσο.
Η άβυσσος (= αυτό που δεν έχει πυθμένα) στην Π.Δ. έχει την έννοια του βάθους της θάλασσας, της γης, ακόμη και του Άδη. Στην Κ.Δ. σημαίνει τον τόπο τιμωριών του Άδη και είναι κατοικία των δαιμόνων. Την αποστρέφονται την άβυσσο διότι εκεί δεν μπορούν να βλάψουν ανθρώπους, δεν λατρεύονται από τους κακούς ανθρώπους και τρώγονται από την κακία τους. Είναι φυλακή για τους δαίμονες.

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή περικοπή, εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ, ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟ ΤΟ 4G ΤΗΣ COSMOTE!!!

Είναι γνωστή η διαφήμιση με τον νεαρό που ανακαλύπτει πως αν υπάρχει κάτι πιο γρήγορο από το 4G της Cosmote, αυτή δεν είναι παρά η ελληνίδα μάνα, ή ελληνίδα κόρνα και η ελληνίδα καψούρα! Εγώ θα πρότεινα το κόψιμο, άνευ εθνικότητος, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.  Η διαφήμιση παίζεται αρκετό καιρό, και λόγῳ της πολιτικής επικαιρότητας δεν ασχολήθηκα για να τονίσω κάτι που προφανώς η εν λόγῳ εταιρεία προωθεί έμμεσα:  Την ημιμάθεια, για να μην πω την αμάθεια!

Εξηγούμαι. Με τη λέξη «Ελληνίδα» εννοούμε γυναίκα. Και μάλιστα τη γυναίκα, η οποία προέρχεται από Έλληνες γονείς, έστω από πατέρα Έλληνα. Δεν τη χρησιμοποιούμε ως επίθετο που να προσδιορίζει ουσιαστικό. Οι βαρύγδουπες φράσεις της διαφήμισης «ελληνίδα κόρνα» και «ελληνίδα καψούρα» είναι αν μη τι άλλο χοντροειδέστατο λάθος! Αντί της... ελληνίδας κόρνας θα μπορούσε να λεχθεί περιφραστικά «το κορνάρισμα του Έλληνα» μιας και η κόρνα δεν παράγεται εν Ελλάδι για να την πούμε ελληνική. Το ίδιο και για την καψούρα, μιας και ως συναίσθημα δεν διακρίνεται με εθνολογικό προσδιορισμό. 

Τι μας δείχνει λοιπόν η διαφήμιση; Έναν καλοπερασάκια νεαρό που ούτε να μιλήσει δεν ξέρει, αλλά μπορεί να κατέχει και να χειρίζεται άνετα τη νέα τεχνολογία, για να κάνει πλάκα στην... facebookόπληκτη (!) μάνα του , για να ψάχνει... σαντουϊτσάδικο κάπου στο κέντρο της Αθήνας, και για να παρακινήσει τους φίλους του να πάνε σε μπαράκι ενώ χαζεύουνε σε γήπεδο! Ο νεαρός ούτε για δουλειά ψάχνει, ούτε καν χρησιμοποιεί το κινητό του για κάτι σοβαρό. Επιπλέον είναι και αμαθής... Ελκυστικό πρότυπο για να προωθήσει το 4G η Cosmote... έτσι; Ταυτίζεται ο ήρωας της διαφήμισης με τον υποψήφιο (νεαρό) αγοραστή...

Είμαι εναντίον όσων κακοποιούν δημοσίως τη γλώσσα μου. Επιπλέον απογοητεύομαι που κάτι τέτοιο περνάει απαρατήρητο. Θα μου πεις, κάτι τα μπάνια του λαού, κάτι τα μέτρα, κάτι η χρυσαυγιάδα, δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΟΤΕ προβάλλει την... «ελληνίδα» ημιμάθεια (δες εδώ). Φαίνεται πως φέρνει λεφτά η επένδυση σ' αυτήν. Ας μην απορούμε μετά γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε χωρίς να αντιδρούμε... 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (13/10/2013) ΚΥΡΙΑΚΗ Δ' ΛΟΥΚΑ (ΤΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Ζ' ΟΙΚ. ΣΥΝΟΔΟΥ)

 Λέει ο Ιησούς στους μαθητές του: 

ὁ δὲ εἶπεν· ὑμῖν δέδοται γνῶναι τὰ μυστήρια τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ, τοῖς δὲ λοιποῖς ἐν παραβολαῖς, ἵνα βλέποντες μὴ βλέπωσι καὶ ἀκούοντες μὴ συνιῶσιν. (Λουκ. 8, 10)

Εκείνος είπε: «Σ’ εσάς έχει δοθεί να γνωρίσετε τα μυστήρια της βασιλείας του Θεού, αλλά στους λοιπούς λέγονται με παραβολές, για να μη βλέπουν βλέποντας και να μην καταλαβαίνουν ακούγοντας». 
Ένα δύσκολο, ερμηνευτικά, εδάφιο. Στον Ματθαίο (13, 10-17), η απάντηση του Κυρίου είναι εκτενέστερη, αναφέροντας την προφητεία του Ησαΐα « ἀκοῇ ἀκούσετε καὶ οὐ μὴ συνῆτε, καὶ βλέποντες βλέψετε καὶ οὐ μὴ ἴδητε» (6,9). Εύκολα θα μπορούσε να πει κανείς το παράδοξο, ότι ο Ιησούς μιλούσε με παραβολές για να μην τον καταλαβαίνουν. Εντούτοις συμβαίνει το αντίθετο. 

Οι μαθητές ξεχώρισαν διότι είχαν το ενδιαφέρον και την καλή διάθεση να γνωρίσουν τις αλήθειες της βασιλείας του Θεού. Αντίθετα, οι Ιουδαίοι είχαν τόσο πολύ σκληρύνει τις καρδιές τους και τα αυτιά τους από την αμαρτία και δεν ήταν σε θέση να κατανοήσουν το υπαρξιακό περιεχόμενο των αληθειών που ήρθε να διδάξει ο Κύριος. Εκλαΐκευσε τον λόγο του μέσα από τις παραβολές για να γίνει πιο προσιτός. Επίσης, η αλήθεια του Ιησού, δεν είναι μόνο λογικά επιχειρήματα αλλά και συναίσθημα και την αποκτά  ο άνθρωπος με την πίστη, κάνοντάς την (αλήθεια) βίωμά του. 

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή περικοπή, εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑΣ!

Το απόκομμα προέρχεται από το χθεσινό Ελεύθερο Τύπο (8/10/13) και αναφέρει μια είδηση από την περιοχή μου. Το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο δεν έχει να επιδείξει κάποιο έργο στο δήμο, έτρεξε αμέσως να δείξει τα... αντιφασιστικά του φρονήματα, με αποφάσεις για μνημείο και σχετική ονοματοδοσία! Ποιός ήταν δηλαδή ο Φύσσας, του οποίου η δολοφονία είναι καταδικαστέα, και αμέσως να προσφέρουν το όνομά του την κεντρική οδό της Αμφιάλης, ή την πλατεία Νίκης; Και άμα ξαναγίνει κανένα έγκλημα για πολιτικούς λόγους, θα αλλάζουν τα ονόματα των οδών;

Το θέμα δεν είναι τα πεπραγμένα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, αυτό αφορά εμάς τους μόνιμους κατοίκους. Είναι το ότι στην προσπάθειά τους να δείξουν τα δημοκρατικά τους φρονήματα έτρεξαν να γίνουν τιμητές του Φύσσα. Γενικώς τώρα τελευταία, δεν είναι λίγοι αυτοί που γίνονται τιμητές της Αριστεράς και δηλώνουν... νομιμόφρονες, μην τυχόν και τους προσάψει κανείς την κατηγορία ότι είχαν την οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή... 

Άκουγα τις προάλλες το Χαρδαβέλα στο ραδιόφωνο (real fm) που έλεγε ότι η Αριστερά θα έπρεπε να μπει στα σχολεία για να ενημερώσει τα παιδιά για το φασισμό! Λες και δεν υπάρχουν οι εκπαιδευτικοί που είναι αρμόδιοι γι' αυτό! Ο δε, Θεοδωράκης από τη μια έπαιζε συνεντεύξεις με το Μιχαλολιάκο και σήμερα έκανε τιμητική εκπομπή στον Παύλο Φύσσα... Τα ίδια ο Ευαγγελάτος και άλλοι.

Αυξήθηκαν λοιπόν όσοι θυμήθηκαν ότι η Χ.Α. έχει χιτλερική ιδεολογία. Μέχρι λίγο πριν, δεν είχαν κανένα πρόβλημα όμως να φλερτάρουν με αυτήν... Και επειδή ο άνεμος προς ώρας φυσά προς τη δημοκρατοφάνεια (δυστυχώς κανονική δημοκρατία, δεν είχαμε και ούτε πρόκειται...) στρέφουν την βάρκα τους προς τα 'κει! Όπου φυσάει ο άνεμος! Έρμαια της πολιτικής μοδός! Αυτοί λοιπόν, που επιδεικνύουν ξαφνικά υπερβάλλοντα ζήλο, είναι ο ουσιαστικός κίνδυνος για τη δημοκρατία (στο βαθμό που έχουμε, βέβαια δημοκρατία...)

Είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για το δημόσιο προφίλ τους και δεν έχουν σταθερή πολιτική θέση. Αναλόγως των καιρών, είναι αριστεροί, σοσιαλιστές, κεντρώοι, φιλελεύθεροι, μεσαίος χώρος, λίγο απ' όλα δηλαδή! Αριβίστες και κήνσορες των πάντων, δεν διστάζουν με τίποτα. Η μόνη σταθερή τους επιδίωξη είναι αφενός η πάρτη τους και αφετέρου να είναι «στα πράγματα»!
Αλλά εκτός αυτών είναι και όσοι φοβούνται, ανθρωπάκια δίχως ανάστημα, βολεψάκηδες, ωχαδελφιστές, δουλοπρεπείς και μεμψίμοιροι. Παρτάκηδες και δαύτοι, αλλά δειλοί και γλοιώδεις, κόλακες του κάθε ισχυρού. Η ανασφάλεια και ο πανικός που τους διακατέχει σε δύσκολες καταστάσεις, τους σπρώχνει στον συμβιβασμό και στην υποταγή.    

Φοβοῦ, λοιπόν, τους ὑπερβάλλοντας και δῶρα φέροντας! Αν και φέρνουν δώρα, να τους φοβάσαι αυτούς που ξαφνικά τους έπιασε ο δημοκρατικός ζήλος, παραφράζοντας τη φράση του Βιργιλίου από την Αινειάδα. Αυτοί αν αλλάξουν τα πράγματα, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να υποστηρίξουν τα αντίθετα απ΄ ότι τώρα.  Αν δηλαδή η Χ.Α. ανακάμψει και δεν μπορέσει η δικαιοσύνη να κλείσει για τα καλά στην φυλακή τον φύρερ Μιχαλολιάκο, τότε όλοι όσοι έσπευσαν να υποδυθούν τους δημοκράτες, θα σπεύσουν χωρίς δυσκολία, να ξαναπροσεγγίσουν (λαϊκιστί, να γλύψουν) τη Χ.Α.    

Στην εποχή της υπερβολής ζούμε και αντιδρούμε υπερβολικά. Εύκολα οργιζόμαστε, εύκολα υιοθετούμε, εύκολα καταδικάζουμε και εύκολα ξεχνάμε! Κάτι πολύ κακό...  

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (6/10/2013) ΚΥΡΙΑΚΗ Γ' ΛΟΥΚΑ

 Λέει ο Ιησούς στο νεκρό γιο της χήρας στη Ναΐν: 

καὶ προσελθὼν ἥψατο τῆς σοροῦ, οἱ δὲ βαστάζοντες ἔστησαν, καὶ εἶπε· νεανίσκε, σοὶ λέγω, ἐγέρθητι. (Λουκ. 7, 14)

Και αφού πλησίασε, άγγιξε τη σορό, και εκείνοι που τη βάσταζαν στάθηκαν, και είπε: «Νεαρέ, σου λέω, σήκω».
 «Σήκω»! Μιλά στο νεκρό παιδί σαν να μην είχε πεθάνει. Η προσταγή αυτή δείχνει τη δύναμη και την εξουσία του Κυρίου πάνω στο θάνατο. Χωρίς να προηγηθεί προσευχή. Μόνο με την έκδηλη πίστη που διαφάνηκε στο κλάμα της μητέρας του παιδιού.  Με ένα απλό άγγισμα, η σορός γέμισε και πάλι με ζωή. Η παρουσία του Χριστού, σκόρπισε το θάνατο και έδωσε απλόχερα αυτό που θα δώσει αέναα στην ουράνια βασιλεία. 
Μια λέξη Του αρκεί να θυμόμαστε, την οποία την απευθύνει σ' όλους μας: Ἐγέρθητι. Όσοι έχουν νιώσει το άγγιγμα του Ιησού στην καρδιά τους, παίρνουν δύναμη απ' αυτόν και σηκώνονται.  Αφήνοντας κάτω τα δεσμά της αμαρτίας που οδηγούν στο θάνατο.

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή περικοπή εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ... ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΕΙΤΕ!

Τι θα κάνατε αν παντού στη ζωή σας κυριαρχούσε η ηρεμία; Μια συνεχής, και αδιάκοπη ηρεμία. Πόσο θα άντεχε το νευρικό σας σύστημα στην ατονία και την καταστολή; Εγώ θα πέθαινα από ανία, στην καλύτερη των περιπτώσεων!
Στο παρακάτω απόκομμα προέρχεται από τον Ελεύθερο Τύπο (1/10/13) αναφέρονται 10 λόγοι που προκαλούν εκνευρισμό. Λόγοι που συμβαίνουν λίγο πολύ τακτικά.
Και να 'ταν μόνο αυτοί...Εν τάχει θα αναφέρω μερικούς ακόμα: 
- Να παρκάρει ο κάθε τυχάρπαστος μπροστά στο γκαράζ σου!
- Να έρχεται το λεοφορείο και να μην σε παίρνει γιατί είναι φίσκα, ενώ βιάζεσαι!
- Να βάζεις να δεις ειδήσεις στην τηλεόραση και να σε ζαλίζουν οι παρλαπίπες (δημοσιογράφοι, πολιτικάντηδες κλπ) με το μακρύ τους και το κοντό τους!
- Να κόβεται το ρεύμα ενώ ακόμα μαγειρεύεις!
- Να γαυγίζει ο κοπρίτης της απέναντι μεσημεριάτικα, όταν πάει να σε πάρει ο ύπνος!
- Να, να, να, να...! Αμέτρητοι λόγοι... ευτυχώς!

Αυτά και άλλα πολλά, ανήγαγαν την ηρεμία ως υπέρτατο αγαθό, τις διακοπές επιτακτικές και το ρεπό ανεπαρκές! Και για να μην το αναλύσω ενδελεχώς (μιας και εδώ είναι blog και όχι το... γενικόν χημείον του κράτους!), θα σταθώ στο προφανές: 
- Τι θα κάναμε χωρίς τους «βάρβαρους»; ( δηλ. τους εκνευρισμούς)
- Πάρτι!
- Καλώς το alter ego! Και όπως ήρθες, κοπάνα την γιατί γράφω!
- Σιγά μωρέ, φεύγω. Φταίω εγώ που ήρθα να σε βοηθήσω!

Λοιπόν το θέτω αλλιώς: 
Ατελείωτη ηρεμία αναζητώντας λίγο εκνευρισμό για να έρθουμε στα... ίσα μας, ή καθημερινούς εκνευρισμούς προσδοκώντας λίγες στιγμές ηρεμίας για να ισορροπήσουμε;  Απαθής ή νευρόσπαστο; Σκέψου πριν απαντήσεις...
...διότι πολλοί βιώνουν δυστυχώς τη μέση λύση: Τη μέρα νευρόσπαστοι, τη νύχτα που κοιμούνται, απαθείς...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...