Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΑΦΟΥ ΓΑΒΓΙΖΕΙΣ, ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙΣ!


Όπως έχω ξαναγράψει, βιώνουμε την εποχή της υπερβολής. Ζούμε και αντιδρούμε υπερβολικά. Εύκολα οργιζόμαστε, εύκολα υιοθετούμε, εύκολα καταδικάζουμε και εύκολα ξεχνάμε! Σ' αυτήν την ευκολία λοιπόν, αναδύεται μια νέα καναπεδάτη ομάδα, πλην της μεγάλης καναπεδάτης ομάδας των «παραμυθιασμένων προβάτων», αυτής των «αφυπνιστών / καταγγελτών»! Είναι αυτοί που και καλά έχουν «ξυπνήσει» και διαδικτυακώς δημοσιεύουν την οργή τους και την αγανάκτησή τους, με σκοπό να αφυπνίσουν την έτερη καναπεδάτη ομάδα (των «προβάτων») για να ξεσηκωθεί. Οι ίδιοι ωστόσο παραμένουν στην άνεση του καναπέ τους...

Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν, ένα 13χρονο κορίτσι πέθανε από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού, αποδεικνύοντας την... επιτυχία της κυβέρνησης. Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε τη χρήση της παλαιότερης τεχνολογίας... Με βάση αυτό το γεγονός, οι αφυπνιστοκαταγγελτές έβγαλαν από μέσα τους τον... Ρίτσο και να τα πονεμένα ποιήματα από τη μια και τα ψυχοπονιάρικα κείμενα απ' την άλλη! Κάργα από ευαισθησία η blogόσφαιρα και όχι μόνο! Ξεχείλισε από οργή το διαδίκτυο! Από κροκοδείλια δάκρυα λοιπόν πάμε καλά.

Όσοι πάνω στο πτώμα του νεκρού κοριτσιού αναλώθηκαν στο συγκινησιακό γράψιμο, αφού έχουν στόχο την... αφύπνιση, ας μας πούνε τι έγραφαν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο. Τότε που ακόμα το κρύο δεν είχε κάνει την εμφάνισή του ενώ άστεγοι και άνθρωποι χωρίς ρεύμα ήδη υπήρχαν. Έγραφαν ποιήματα και λοιπά συγκινητικά για τους μελοθάνατους όταν το θανατηφόρο πρόβλημα της θέρμανσης  ήταν προ των πυλών;  Λες και το κρύο ήρθε ξαφνικά και απρόσμενα! Λες και δεν είχαμε ξαναδεί θύματα από μαγκάλι... Όμως, το ενδιαφέρον τότε ήταν αλλού... Όπως και μεθαύριο, πάλι αλλού θα είναι!

 Αν τα ποιήματα και τα κείμενα που γράφονται με βάσει έναν θάνατο, ξεσήκωναν συνειδήσεις από τον καναπέ, δεν θα είχαμε το μνημόνιο και την τρόικα να κάνουν ότι θέλουν! Όλα αυτά, βάλε και τα κάμποσα like στο facebook, επιτυγχάνουν ακριβώς το αντίθετο! Κοιμίζουν συνειδήσεις και εξυπηρετούν εν τέλει την μνημονιακή κυβέρνηση. Το ίντερνετ είναι ένας κυματοβραχίονας της οργής και της αγανάκτησης. Εκεί εκτονώνονται τα νεύρα των μικρομεσαίων πολιτών που ακόμα έχουν λεφτά για ρεύμα και ίντερνετ. Επακόλουθο είναι να γινόμαστε θεατές των τεκτενόμενων και όχι πρωταγωνιστές. Μονίμως αναρωτιόμαστε γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος, ενώ θα έπρεπε να αναρωτηθούμε για τον εαυτό μας.

Δεν υπάρχει πλέον η δικαιολογία ότι δεν ξέρουμε, μας κοροϊδεύουν, μας λένε ψέμματα κλπ. Η γνώση είναι δύναμη αρκεί να χρησιμοποιηθεί σωστά, όχι απλά να την κατέχουμε. Από διαδικτυακούς καναπεδάτους καταγγελτές τελευταίως είμαστε υπερπλήρεις, από αγωνιστές υστερούμε. Μερικά μπράβο σε ποιήματα και κείμενα, κάμποσα likes σε αναρτήσεις καταγγελτικές και μετά κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου μιας και... κάναμε το αντιστασιακό μας χρέος!

Κι όπως λέει μια παροιμία, σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει!