Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΤΣΑΚ! ΞΑΝΑ...

«Γέρε χρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά...» Λέει γνωστό πρωτοχρονιάτικο τραγουδάκι αλλά αυτός που έγραψε τους στίχους ούτε που θα φαντάζονταν το τι μας περιμένει με το νέο έτος! Οπότε μας βλέπω να τραγουδάμε στο 2013 το τραγούδι του Πάριου, «Μη φεύγεις μη, με πόνο σου φωνάζω»! Όπως και να 'χει, θα αναλωθούμε και πάλι στις χαζοευχές δείχνοντας το πόσο μοιραίοι και κούφιοι καταντήσαμε. 

Πέρσι, στο παραπέντε της αλλαγής του χρόνου, έγραψα (εδώ) την απαισιοδοξία μου για το 2013. Θα μπορούσα να έκανα αντιγραφή το ίδιο κείμενο και φέτος. Τίποτα δεν άλλαξε! Παρότι είπαμε τις γνωστές ευχές σωρηδόν. Φέτος, απλά βάζω το... αισιόδοξο μήνυμα του πρωθυπουργαρά και τιτανοτεράστου εθνοσωτήρα μας με λίγο... αίμα στα γράμματα και το είδωλό του στο πορτραίτο του (μιας και μου θυμίζει ολίγον τον Ντόριαν Γκραίη)! Για να μην δώσουμε, έστω στιγμιαία, βάση στις κοτσάνες που λέει!  

Για το νέο έτος, το blog της Ἀποκαλύψεως τοῦ 999 δεν θα ευχηθεί τίποτα! Απλά θα κοιτάξει τον ουρανό αν ο ήλιος θα ζεστάνει στήθη και καρδιές. Θα παραμερίσει το πολύ καταγγελτικό μπλα μπλα που κατακλύζει το ίντερνετ. Θα μυρίσει το άρωμα των τριανταφυλλιών στον κήπο μου. Και αντί ευχών θα προτρέψει, τη στροφή προς την αξιοπρέπεια. Και ὁ ἔχων νοῦν νοεῖν, νοείτω!