Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΥΣ;

Μερικά πράγματα περνάνε δυστυχώς απαρατήρητα. Όπως η παρακάτω  είδηση από τον Ελεύθερο Τύπο (25/10/2013) που μιλάει για κλωνοποίηση κατοικίδιων με 74.000€ :
Τι μας λέει το απόκομμα; Ότι η κλωνοποίηση στα ζώα γίνεται και μάλιστα κοστίζει πολύ. Τι δεν μας λέει αλλά μας κάνει να το υποθέσουμε αβίαστα; Την κλωνοποίηση του ανθρώπου, ασφαλώς. Αφού όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, που κάνει τις κλωνοποιήσεις, δεν έχει αποτύχει ακόμη, γιατί να μην το έχει επιχειρήσει για ανθρώπους; Εννοείται  επ' αδρά αμοιβή.

Θυμήθηκα την ταινία The Island [Το νησί, (2005)], και 74 χιλιάρικα δεν είναι μεγάλο ποσόν για τους πλούσιους, οπότε... Δεν πρόκειται να ανοίξω το θέμα των ανθρώπινων κλωνοποιήσεων, αν και κατά πόσο πρέπει να «δημιουργούμε» ανθρώπους-κλώνους για ανταλλακτικά ή μέσῳ κλωνοποίησης να επιδιώκουμε την αθανασία. Είναι ένα θέμα μεγάλο και εμπεριέχει αντίθετες γνώμες και θέσεις. 

Εντούτοις, βλέποντας το απόκομμα, υποπτεύομαι ότι η κλωνοτεχνογνωσία δεν θα περιορίστηκε μόνο σε σκύλους και γάτες. Και επειδή η παράνοια του ανθρώπου τρέχει γρηγορότερα από τη σωφροσύνη του, θέτω απλά τον προβληματισμό. Μιας και οι κλωνοποιήσεις (θα) είναι μια φάμπρικα με πολύ χρήμα, και όπου χρήμα η ηθική εξασθενεί...