Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (7/7/2013) ΚΥΡΙΑΚΗ Β' ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Ακούμε στη σημερινή περικοπή:

Καὶ περιῆγεν ὅλην τὴν Γαλιλαίαν ὁ ᾿Ιησοῦς διδάσκων ἐν ταῖς συναγωγαῖς αὐτῶν καὶ κηρύσσων τὸ εὐαγγέλιον τῆς βασιλείας καὶ θεραπεύων πᾶσαν νόσον καὶ πᾶσαν μαλακίαν ἐν τῷ λαῷ. (Ματθ. 4, 23)


Και περιόδευε σε όλη τη Γαλιλαία διδάσκοντας στις συναγωγές τους και κηρύττοντας το ευαγγέλιο της βασιλείας και θεραπεύοντας κάθε νόσο και κάθε αδυναμία στο λαό.
Ο Ιησούς, με το που προσκάλεσε τους πρώτους μαθητές ξεκίνησε το έργο του. Περιοδεύοντας στη Γαλιλαία, δίδαξε στις συναγωγές το Νέο Νόμο που συμπλήρωνε και τελειοποιούσε τον παλαιό. Κήρυξε το ευαγγέλιο της ουράνιας βασιλείας, επαναφέροντας τη χαμένη προοπτική του ανθρώπου, την κατά χάρη θέωση. Θεράπευε κάθε ασθένεια και κάθε σύμπτωμα νωθρότητας και απάθειας (μαλακία) στο λαό. Έθεσε εαυτόν απρόσκοπτα και αδιάλειπτα στο θείο σχέδιο, της σωτηρίας του ανθρώπου. Έδωσε στον διψασμένο άνθρωπο το νερό της ζωής. Του έδωσε την ελπίδα και τη δυνατότητα για την αιώνια βασιλεία. Ο θείος λόγος Του με τα θαύματά του, ήταν η αρχή μια νέας περιόδου για το ανθρώπινο γένος. Το έργο του, που επισφραγίστηκε με το θείο πάθος και την ανάσταση, απευθύνεται ανεξαρτήτως σε όλους τους ανθρώπους και αποτελεί τον μοναδικό φάρο  που μας οδηγεί στην χάρη και την αιώνια ζωή.       

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή περικοπή εδώ.