Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (28/7/2013) ΚΥΡΙΑΚΗ Ε' ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Λένε οι δαίμονες στον Ιησού:

καὶ ἰδοὺ ἔκραξαν λέγοντες· τί ἡμῖν καὶ σοί, ᾿Ιησοῦ υἱὲ τοῦ Θεοῦ; ἦλθες ὧδε πρὸ καιροῦ βασανίσαι ἡμᾶς; (Ματθ. 8,  29)

Και ιδού, έκραξαν λέγοντας: «Τι σχέση έχουμε εμείς κι εσύ, Υιέ του Θεού; Ήρθες εδώ πριν από τον καθορισμένο καιρό, για να μας βασανίσεις;»
Οι δαίμονες, που είχαν καταβάλει τα σώματα των δύο  δαιμονιζόμενων, απευθυνόμενοι στον Ιησού, εκστομίζουν τρεις αλήθειες!
α. Λένε, τι κοινό έχουμε εμείς με σένα; Τίποτα κοινό δεν υπάρχει στο Φως και στο σκοτάδι. Τίποτα μεταξύ του Κυρίου της ζωής και των δαιμόνων του θανάτου.
β. Ενώ τότε οι άνθρωποι προσφωνούσαν τον Ιησού, Υιό του Δαυίδ, οι δαίμονες τον αποκαλούν Υιό του Θεού. Μια αλήθεια που ακόμα και σήμερα υπάρχουν αιρετικοί  (π.χ. μάρτυρες του Ιεχωβά) που την αρνούνται. Οι δαίμονες γνωρίζουν πολύ καλά ποιός είναι ο Ιησούς και τι μπορεί να κάνει. Κι ας παραπλανούν τους ανθρώπους.
γ. Ρωτούν ευθέως τον Κύριο, αν ήρθε για να τους βασανίσει πριν τον καθορισμένο καιρό. Δηλαδή γνωρίζουν ότι θα έρθει ο καιρός της Δευτέρας Παρουσίας και της κρίσης, όπου θα λάβουν την τιμωρία τους.     
Λένε λοιπόν ότι μπροστά στον Υιό του Θεού, είναι ανίσχυροι και θα ανατραπούν τα έργα του Σατανά. Αλήθειες που παρότι τις παραδέχονται οι δαίμονες, οι άνθρωποι δεν τις αγνοούν και παρασύρονται από αυτούς.