Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΠΟΛΗΣΗ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ...

Ήδη για το κλείσιμο της ΕΡΤ έχουν γραφτεί και γράφονται πολλά και ενδιαφέροντα, μιας και κανείς δεν περίμενε το απότομο κλείσιμό της. Δεν θα σταθώ σ' αυτά. Παρηκμασμένη κοινωνία είμαστε, παρηκμασμένη κυβέρνηση έχουμε, καθώς και παρηκμασμένη δημόσια ραδιοτηλεόραση (όπως παρηκμασμένη παιδεία, υγεία κλπ).

Σήμερα θα βάλω το πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης από τη ΒΕΝΤΕΤΑ Νο 263 (21/5/1970). Είναι το πρόγραμμα της 21-5 έως της 27-5 1970, και είναι η πρώτη φορά που το εν λόγῳ περιοδικό δημοσιεύει το τηλεοπτικό πρόγραμμα! Άλλες εποχές τότε, χωρίς ιδιωτικά κανάλια, με ασπρόμαυρη την τηλεόραση. Για τους νεώτερους, ο «ΔΙΑΥΛΟΣ 11 (ΕΙΡ)» είναι το κατοπινό ΕΤ1 και ο «ΔΙΑΥΛΟΣ 5 (ΥΕΝΕΔ)» είναι η ΝΕΤ. Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα. Καλές ξένες σειρές, καλά παιδικά προγράμματα χωρίς να είναι 24ωρη η εκπομπή του προγράμματος. 

Αν έβαζα κι άλλα τέτοια από μεταγενέστερα περιοδικά, θα άρχιζε η μελαγχολία. Πόσες καλές ελληνικές σειρές μες τη δεκαετία του '70... Σε αντιστοιχία με τη σημερινή τηλεόραση (ιδιωτική) η μέρα με τη νύχτα! Κοιτώντας το τότε πρόγραμμα αναπόλησα...
Τι θα μου λείψει από την σημερινή ΕΡΤ; Τα καλά δοκυμανταίρ (εκ των οποίων ουκ ολίγα έχω γράψει), το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ, και καμιά καλή ταινία που έβαζε η ΝΕΤ τα βράδια. Κυρίως όμως θα μου λείψει στο ραδιόφωνο το Τρίτο Πρόγραμμα, από το οποίο έχω μαγνητοφωνήσει αρκετό υλικό που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει σε δίσκο... Καθώς και το Β' πρόγραμμα, με τα καλά τραγουδάκια που έβαζε το μεσημέρι. 

Αυτά τα ολίγα, ενώπιον στη μαύρη οθόνη που γράφει «δεν υπάρχει σήμα» και ίσως να είναι πολύ καλύτερη από το μεγαλύτερο πρόγραμμα των ιδιωτικών καναλιών...