Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (30/6/2013) ΚΥΡΙΑΚΗ Α' ΜΑΤΘΑΙΟΥ «ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ»

 Λέει ο Ιησούς στους μαθητές:

Πορευόμενοι δὲ κηρύσσετε λέγοντες ὅτι ἤγγικεν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. 
ἀσθενοῦντας θεραπεύετε, λεπροὺς καθαρίζετε, νεκροὺς ἐγείρετε, δαιμόνια ἐκβάλλετε· δωρεὰν ἐλάβετε, δωρεὰν δότε. (Ματθ. 10, 7-8)

Και καθώς πορεύεστε, να κηρύττετε λέγοντας: «Έχει πλησιάσει η βασιλεία των ουρανών».  Ασθενείς θεραπεύετε, νεκρούς εγείρετε, λεπρούς καθαρίζετε, δαιμόνια βγάζετε. δωρεάν λάβατε, δωρεάν δώστε.
 Ο Ιησούς αποστέλλει τους μαθητές  στο έργο της σωτηρίας. Τους στέλνει να περιοδεύσουν και όχι να φτιάξουν μια μόνιμη οργάνωση. Τους λέει να τονίσουν στο κήρυγμά τους, ότι έφτασε η βασιλεία των ουρανών. Δηλαδή να προαναγγείλουν την Εκκλησία στην οποία θα μεταδίδεται η θεία χάρις. 
Τους εκχωρεί τη δυνατότητα επ' ονόματί του να θεραπεύουν ακόμα και λεπρούς (απ' τις χειρότερες ανίατες ασθένειες της εποχής) καθώς και να κάνουν καλά δαιμονισμένους. Και αυτές οι ευεργεσίες να παρέχονται δωρεάν. Όπως δωρεάν τις έδωσε ο Κύριος. Χωρίς καμία υλική αμοιβή. Μόνο έτσι θα γίνει εφικτός ο σκοπός της αποστολής των αποστόλων. Δηλαδή να οδηγήσουν τους ανθρώπους προς τη βασιλεία του Θεού. Ο Θεός ζητάει από μας καθαρή καρδιά για να μας δώσει τη χάρη του. Κάτι που είναι αντίθετο με τον υλικό πλούτο. Όλοι μπορούμε να μετέχουμε της δωρεάς του Κυρίου.