Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (7/4/2013) ΚΥΡΙΑΚΗ Γ' ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

 Μας λέει σήμερα ο Ιησούς:

Καὶ προσκαλεσάμενος τὸν ὄχλον σὺν τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ εἶπεν αὐτοῖς· ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι. (Μαρκ. 8, 34)

Και τότε προσκάλεσε το πλήθος μαζί με τους μαθητές του και τους είπε: «Αν κάποιος θέλει να με ακολουθεί πίσω μου, ας απαρνηθεί τον εαυτό του και ας σηκώσει το σταυρό του και ας με ακολουθήσει.
Το να είμαστε πραγματικοί χριστιανοί και όχι κατ' όνομα, οφείλουμε να κάνουμε αυτό που μας λέει σ' αυτό το χωρίο, ο Ιησούς. Χωρίς εξαναγκασμό, με ελεύθερη βούληση, πρέπει να απαρνηθούμε, όχι μόνο τα εφήμερα υλικά αγαθά, αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό! Δηλαδή πρέπει να απαρνηθούμε τον εγωισμό μας που μας οδηγεί σε πάθη. Να απαρνηθούμε τους εαυτούς μας για το θέλημα του Χριστού. Να απαρνηθούμε τους εαυτούς μας για το καλό των συνανθρώπων μας. Να απαρνηθούμε τις ορέξεις του σώματος για να προάγουμε την ψυχή μας. Να διακόψουμε οριστικά κάθε σχέση με τον παλιό εαυτό μας και να ακολουθήσουμε το υπόδειγμα του Ιησού, που σταυρώθηκε για εμάς. 
Και βέβαια, ο δρόμος του Ιησού, που οδηγεί στην ουράνια βασιλεία, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά ένας Γολγοθάς. Όπως ο Κύριος φορτώθηκε το σταυρό για εμάς, έτσι κι εμείς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα, θλίψεις, στενοχώριες και παράλληλα θα αντιμετωπίζουμε πειρασμούς. Αυτός είναι ο ατομικός σταυρός του καθενός, που όταν ελαφρώνει, θα βοηθάμε το συνάνθρωπό μας να σηκώσει το δικό του. Τότε ακολουθούμε Το παράδειγμά Του.