Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΦΑΪ ΠΕΤΥΧΕ, ΟΙ ΦΩΤΟ...

- Τι καλό μαγείρεψες; 
- Ένα είδος ομελέτας.
- Το δοκίμασες; Είναι νόστιμο; 
- Νόστιμο είναι, αλλά δεν πέτυχε!
- Τι δεν πέτυχε; Σου κάηκε; 
- Όχι!
- Τότε; 
- Οι φωτογραφίες βγήκαν χάλια!
- Ορίστε; Ποιές φωτογραφίες καλέ;
- Αυτές που τράβηξα για αυτήν την ανάρτηση! 
- Τι, θα κάνεις ανάρτηση τις μαγειρικές σου επιδόσεις; 
- Έτσι λέω!

Μπορεί η μαγειρική να μην είναι το φόρτε μου, εντούτοις είπα να... πειραματιστώ λιγάκι. Το... μπελαλίτικο έδεσμα που έφτιαξα είναι ομελέτα με ρύζι γλασέ! Όχι, δεν διεκδικώ την πατρότητά του. Σίγουρα και άλλοι θα έφτιαξαν κάτι παρόμοιο. Εν τάχει τα υλικά που χρησιμοποίησα για μια μια... ενισχυμένη ατομική μερίδα:
- 2 αυγά (μεγαλούτσικα)
- ρύζι γλασέ (δεν το μέτρησα, αλλά κάμποσο, τσιγκουνιές δεν κάνουμε!)
- 1 μικρή τομάτα 
- μία κουταλιά αλεύρι (κουτάλι σούπας)
- μια τζούρα γάλα
- τυρί τριμμένο (προτίμησα το ρεγκάτο) 
- αλάτι και ρίγανη
- μία καλή φωτογραφική μηχανή με μπόλικα megapixels για... τυχόν φωτογράφηση! 

Εκτέλεση: Βράζουμε το ρύζι. Κόβουμε την τομάτα κομματάκια ψιλά, και χτυπάμε τα δύο αυγά για να τα κάνουμε ομελέτα, βάζοντας μέσα το αλεύρι και το γάλα. Στο συνάμα βάζουμε το τηγάνι (ή το σκεύος με το οποίο φτιάχνετε σαγανάκια) με λάδι να ζεσταίνεται. Ρίχνουμε πρώτα το ρύζι. Αφού ζεσταθεί λιγάκι ρίχνουμε τα τοματάκια και τα ανακατεύουμε με το ρύζι. Μετά ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και τα ανακατεύουμε. Μετά απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο τηγάνι και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί. Αφού ζεσταθεί καλά και φουσκώσει η ομελέτα, τη γυρνάμε ανάποδα για να ψηθεί και από κάτω και ρίχνουμε πάλι λίγο τριμμένο τυρί. Τέλος πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε ρίγανη και αλάτι. Δύσκολο; 
(συνέχεια διαλόγου)
- Ρε συ, τα τοματάκια δεν φαίνονται στις φωτογραφίες!
- Άσε, βγήκαν χάλια!
- Μα καλά, το γλασέ πάει με την ομελέτα; 
- Πάει και παραπάει! Δεν κατάλαβα!
- Α! Ούτε η ρίγανη καλοφαίνεται! 
- Δοκίμασε και άσε τις φωτογραφίες!
- Ούτε το τυρί μπορώ να δω! 
- Άντε πάλι! Λοιπόν πως σου φαίνεται; 
- Η φωτογραφία; 
- Η γεύση!
- Κοίτα. Η γεύση είναι ισορροπημένη, το ρύζι στη σωστή θερμοκρασία ενώ το τυρί δίνει μια αλμυρή εξωτερική υφή! Το αυγό έχει φουσκώσει τόσο ώστε να αναδεινκύει το ρύζι. Η εμφάνιση υστερεί κάπως, ενώ η φωτογραφική παρουσίαση απαξειώνει εντελώς την προσπάθεια!
- Πω, πω! Ρε Λαζάρου της συμφοράς, από όλο αυτό εσύ στάθηκες στην φωτογραφία; μα δεν σου άρεσε καθόλου; 
- Πως μου άρεσε, δε λέω.
- Ε,  άστο κάτω αμέσως! Δεν φτάνει που σου βάζω και τρως μας τη λες κι από πάνω! 
- Μα...
- Μαμούνια!

14 σχόλια:

  1. Πειράζει να φάω τα αυγά μάτια, το ρύζι και βρασμένο μόνο του και το τυράκι χώρια;
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πειράζει! :)
      Πέραν της πλάκας αυτό που έφτιαξα έπασχε στην εμφάνιση. Γευστικά ήταν καλό.
      Καλά να περνάς.

      Διαγραφή
  2. Χωρίς να θέλω να σας πικράνω, δεν θα το δοκιμάσω!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ... χάνεις! Καναδυό που το τόλμησαν, το βρήκαν μια χαρά! Πάντως η ομελέτα τρώγεται και χωρίς το ρύζι... :))
      Καλά να περνάς.

      Διαγραφή
  3. Το φαγητό να είναι καλό και νόστιμο και δεν πειράζει για τη φωτογραφηση ..Ωραία το παρουσίασες όλο το κείμενο πάντως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό βγήκε νόστιμο. Κάποια άλλα, δεν βγήκαν και μου έμειναν οι φωτογραφίες! :)
      Καλά να περνάς.

      Διαγραφή
  4. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ρύζι σε ομελέτα, αλλά άμα τύχει ίσως το κάνω το πείραμα. Απ' ότι έμαθα άρεσε το πείραμα σε κάποιους που το δοκίμασαν. Ο πειραματισμός δεν είναι κακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το κάνεις ανεπιφύλαχτα. Εγώ πειραματίστηκα και με μακαρόνια αλλά δεν... Χωρίς πειραματισμό η μαγειρική δεν πάει μπροστά!

      Διαγραφή
  5. Εγώ το δοκίμασα και ήταν καλό!!! Αν και θα ήθελε περισσότερη ενίσχυση και καλύτερη φωτογραφική μηχανή από αυτή που έχει το κινητό σου!!! Την επόμενη φορά θέλω μεγαλύτερο κομμάτι εντάξει;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ άμα είναι για φαΐ περνάς κι από 'δω! Ειδάλλως... όσο για την ενίσχυση, ανάμενε! Θα γίνει σύντομα. Και θα έχω καλύτερη φωτογραφική κάλυψη! όσο για το κομμάτι, μια πηρουνιά και πολύ σου είναι!!! :))

      Διαγραφή
  6. Καλέ πού μπήκα;;;; Στο master chef;;;;!!!! Apokalipsis με εκπλήσσεις!
    Δεν έχω ξανακούσει ρύζι σε ομελέτα, αλλά για όλα υπάρχει μια αρχή! Κι όσο για τις φωτογραφίες μη σε νοιάζει καθόλου! Η γεύση μετράει! ;)
    Καλό βράδυ και καλή ξεκούραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι αρχή! Θα το τελειοποιήσω και θα έχω και καλύτερη φωτογραφική παρουσίαση! Για να μην πω ότι θα μου το προλογίσει ο... Λαζάρου! Είναι να μην πάρω φόρα! Τρέμε... masterchef!!! :))
      Πάντως από γεύση, το εγχείρημα πέτυχε!
      Καλά να περνάς.

      Διαγραφή
  7. αφού έχει ρύζι και τυράκι θα το δοκίμαζα ευχαρίστως, δεν έχουν σημασία οι φωτογραφίες αν και δεν είναι χάλια...
    καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια δοκιμή θα σας πείσει, που έλεγε και ένα παλιό σύνθημα! Η παρουσίαση ήταν ο αδύναμος κρίκος, αλλά τώρα ξεκινάω να... εντρυφώ στα άδυτα της μαγειρικής οπότε έχω δρόμο μπροστά μου.
      Καλά να περνάς.

      Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.